Home accommodaties Doen in Amsterdam: bezoek De Hallen voor food, cultuur en meer

Doen in Amsterdam: bezoek De Hallen voor food, cultuur en meer

by Nathalie
2 comments

De place to be in Amsterdam op dit moment? De Hallen. Een verzamelpunt voor creativelingen, foodfanaten, filmfans en designliefhebbers. De voormalige tramremise heeft een betoverende metamorfose ondergaan en is nu een hotel, brasserie, restaurant, bioscoop, bibliotheek en meer. Nu De Foodhallen afgelopen maand ook zijn geopend is het feest compleet.

local-goods-market-de-hallen-amsterdam-worldly-treasury2

Ik nam een kijkje toen er de Indie Brands Local Goods Market werd georganiseerd. Verspreid door de grote hal van De Hallen stonden er verschillende kraampjes van Amsterdammers die zelf producten maken. Van lampen tot wijn en van tassen tot sieraden.

de-foodhallen-amsterdam-worldly-treasuryde-hallen-amsterdam-worldly-treasury2

local-goods-market-de-hallen-amsterdam-worldly-treasury

Wie in Berlijn wel eens Markthalle 9 heeft bezocht voelt zich direct thuis bij de indoor foodmarket De Foodhallen. Ik vond het er erg op lijken. Een ruimte vol standjes met verschillende hapjes en gerechten. Van luxe bitterballen met bijvoorbeeld truffel bij De Ballenbar, tot Vietnamese happen bij Vietview tot Maza met humus en falafel. Er is voor ieder wat wils om van te smullen.

brasserie3-de-hallen-amsterdam-worldly-treasury

Nog meer lekkers? Neem een kijkje bij Brasserie Halte 3. Een fijne no nonsense plek voor een espresso of een compleet 3-gangen diner.

meat-west-de-hallen-amsterdam-worldly-treasury

Ook Meat West is een fijne foodie plek. Hier zal het draaien om het proces van begin tot eind, van rijpkast tot open grill, van het perfecte glas wijn tot de ultieme medium rare. En zie je die oude tramrails op de vloer? Love it.

reise47-hotel-de-hallen-amsterdam-worldly-treasury

In Hotel De Hallen vind je restaurant Remise 47 met een Franse keuken. Binnen een lust voor het oog, vanwege de styling, buiten op het grote terras heb je een fijn vakantiegevoel.

Het hotel zelf is ook om door een ringetje te halen. Bij de verbouwing is de industriële uitstraling behouden en gemixt met een Scandinavisch interieur. Opvallend: veel groen, veel planten en aan de muur moderne kunst.

Alles bij elkaar vind ik het een waanzinnige plek in Amsterdam dat bruist van de creativiteit en inspiratie. Een must visit!

2 comments

Mandy 04/11/2014 - 10:25

Ziet er leuk uit! Iets om te onthouden!

Reply
Stéphanie | Expeditie Aardbol 04/11/2014 - 11:18

Heel leuk! Hier ga ik binnenkort naartoe :)

Reply

Laat een reactie achter