Home Duitsland De leukste kerstmarkt in Keulen? Dat is Heinzels Wintermärchen!

De leukste kerstmarkt in Keulen? Dat is Heinzels Wintermärchen!

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Hou je van kerstmarkten? Dan zit je in de Duitse stad Keulen meer dan goed. Hier heb je namelijk meerdere geweldige kerstmarkten, maar wat is nu de leukste kerstmarkt in Keulen? Dat is Heinzels Wintermärchen! In dit artikel ontdek je waarom.

Over de kerstmarkt Heinzels Wintermärchen

De naam “Heinzels Wintermärchen” is natuurlijk al bijzonder. De kerstmarkt Heinzels Wintermärchen is vernoemd naar de “Heinzelmännchen”. Dit zijn kleine wezentjes uit de Duitse folklore, die bekend staan om het helpen van mensen bij huishoudelijke taken. Ze doen mij het meest denken aan de kabouters uit de boeken van Rien Poortvliet. Verspreid over de kerstmarkt zie je deze wezentjes terug op wegwijsbordjes, muurschilderingen en meer. Alleen daardoor al heeft deze leukste kerstmarkt in Keulen een magisch sfeertje.


En dat is dan ook precies waar deze kerstmarkt bekend om staat. Je waant je een beetje in de Efteling, maar dan met een heerlijke kerstsfeer. Het biedt je een betoverende ervaring terwijl je langs de kraampjes struint, ingedeeld in verschillende “straatjes”. Zo kun je in de “Naschgasse” terecht voor eten en in de “Handwerkergasse” mooie handgemaakte items scoren. De Handwerkergasse is wat mij betreft het allermooiste stukje van de kerstmarkt. Simpelweg schitterend versierd!


Wat kun je doen op de kerstmarkt Heinzels Wintermärchen?

Je kunt er bij ruim 100 kraampjes, verspreid over de Heumarkt en de Alter Markt, terecht voor typische kerstmarktproducten. Denk aan handgemaakte ambachten, kerstversieringen, allerlei lekkers om ter plekke of thuis op te eten en lekkere warme drankjes. Daarnaast kun je je vergapen aan prachtig verklede mensen, luisteren naar live muziek en de kunsten van een jongleur bewonderen. Maar ook schaatsen op de ijsbaan, een rondje in het reuzenrad maken, dansen in de silent disco en zelfs een potje ice curlen is mogelijk. Alles bij elkaar biedt het een compleet dagje uit voor jong en oud.

De Handwerkergasse


Wanneer is kerstmarkt Heinzels Wintermärchen geopend?

Ik bezocht de kerstmarkt Heinzels Wintermärchen begin december 2023 (toen het zelfs een beetje sneeuwde). In 2023 zijn de openingstijden als volgt: de Alter Markt is dagelijks geopend van 11-22 uur tot en met 23 december. De Heumarkt (waar de schaatsbaan staat) is ook dagelijks geopend van 11-22 uur tot en met 23 december. Op 24 en 25 december is deze kerstmarkt gesloten. De Heumarkt opent weer op 26 december (perfect uitje voor Tweede Kerstdag) tot 7 januari 2024 van 11-21 uur. Meer zien van de kerstmarkt? Ik maakte ook deze reel.

Waar parkeren voor kerstmarkt Heinzels Wintermärchen?

De meest handige parkeergarages voor Heinzels Wintermärchen zijn de parkeergarages Heumarkt, Groß St. Martin, Philharmonie of Dom. Als het lukt kies dan voor parkeergarage Heumarkt. Je staat dan direct óp de kerstmarkt. De andere parkeergarages zijn gelukkig ook dichtbij. Denk eraan dat de kerstmarkt populair is en daardoor kan het moeilijk zijn om een parkeerplek te bemachtigen.


Met de trein naar Keulen

Wist je dat je ook snel en makkelijk met de trein naar Keulen kunt reizen? Vanaf Amsterdam doe je er 2.38 uur over. Vanaf € 20 per enkele reis met ICE International. Bestel snel en voordelig je tickets bij NSInternational.com

Overnachten in Keulen

Wil je optimaal genieten van de leukste kerstmarkt in Keulen? En ook ál die andere kerstmarkten die de stad rijk is meepakken? Kies dan voor een overnachting in Keulen. Ik verzamelde er meerdere in het artikel 10x leuke hotels in Keulen.

Nog meer kerstmarkten in Duitsland bezoeken? Lees dan ook deze artikelen:
Zó leuk zijn de kerstmarkten in Celle, Hildesheim en Wolfenbüttel [+ meer te doen tips]
De allerleukste kerstmarkten in de Eifel
10x de mooiste kerstmarkten in Nedersaksen

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.