Home Amerika De mooiste bezienswaardigheden van Yellowstone National Park

De mooiste bezienswaardigheden van Yellowstone National Park

door Nathalie
1 Reacties

Een totaal andere wereld van ongekende schoonheid. Zo heb ik Yellowstone National Park in Amerika ervaren. Spuitende geisers, gekleurde landschappen, pruttelende modderpoelen en ongekend veel wildlife. Voor de natuurliefhebber is Yellowstone National Park een waar paradijs! In dit artikel deel ik de mooiste bezienswaardigheden van Yellowstone National Park. De hoogtepunten van Yellowstone National Park die je echt niet mag overslaan.

Old Faithfull Geyser

De Old Faithfull Geyser bekijken is echt iets wat je moet doen in Yellowstone National Park. Het spannende is dat de geiser ongeveer om de 60 tot 80 minuten gaat spuiten. Ik vond het heel leuk om vanaf het begin te kijken. Heel langzaamaan hoor je namelijk het water kolken en zie je steeds meer water omhoog komen. Uiteindelijk barst hij ineens 32.000 liter kokend water omhoog tot een hoogte van bijna 60 meter! Dit duurt ongeveer 5 minuten in totaal (inclusief het stijgen naar 60 meter en het langzaam minder worden).

Het kan hier heel druk worden. Ik raad je daarom aan om aan het begin van de ochtend of aan het eind van de middag naar deze geweldige geiser te komen kijken. Je kunt dan makkelijk parkeren en je hebt goed zicht op de geiser (deels rondom de geiser zijn bankjes geplaatst). Lees hier meer over de Old Faithfull Geyser en de wandeling die je kunt maken in het Upper Geyser Basin.

Old Faithfull één van de mooiste bezienswaardigheden van Yellowstone National Park - Map of Joy
 

Morning Glory Pool

Eigenlijk maakt het niet uit welke kant je oploopt in het Upper Geysir Basin gebied als je de Upper Geyser Basin Trail wandelt (één van de mooiste wandelingen in Yellowstone), want echt alles aan dit gebied is om van te watertanden als je net als ik gek bent op geothermische gebieden. Het meest bijzonder vond ik de Morning Glory Pool. Niet alleen de kleuren zijn waanzinnig, je kunt ook van dichtbij de diepte in kijken.

Morning Glory Pool één van de mooiste bezienswaardigheden van Yellowstone National Park - Map of Joy

Castle Geyser

Daarnaast zou ik de Castle Geyser hier niet overslaan. Niet dat deze geiser heel hoog spuit, maar de vorm van deze geiser is heel opmerkelijk en hij maakt woeste geluiden. Het is ook speciaal dat je hem van heel dichtbij kunt zien zonder dat het gevaarlijk voor je is (stap nooit over de geplaatste hekjes in het park, want het water is echt kokend heet!).

Upper Geyser Basin Trail Yellowstone NP - Map of Joy
Upper Geyser Basin Trail Yellowstone NP - Map of Joy

Chromatic Pool

Ook de Chromatic Pool is bijzonder mooi te zien vanaf de houten vlonders waar je overheen wandelt tijdens in de Upper Geyser Basin. Een schouwspel aan kleuren die echt indruk op je zal maken. Ongelooflijk dat de natuur zoveel moois kan creëren!

Upper Geyser Basin Trail Yellowstone NP - Map of Joy

Porcelain Basin

Onderdeel van de Norris Geyser Basin is de Porcelain Basin. Norris Geyser Basin is het heetste en meest actieve (en daardoor veranderlijke) thermale gebied in Yellowstone NP. Daarom is een wandeling door deze plek magisch mooi. Terwijl je over de goed aangelegde trail van 3.6 kilometer loopt (je hoeft hiervoor niet heel goed ter been te zijn) zie je allerlei natuurwonderen.

Er zijn spuitende geisers, kleine hot springs en je kunt vanaf de board walk waar je overheen loopt van heel dichtbij de microscopische organismen in het water bekijken. Het mooist vond ik de Porcelain Basin. Echt één van de mooiste bezienswaardigheden van Yellowstone National Park.

Dit is een open gebied waar je veel vulkanische activiteit ziet. Op veel plekken zie je loeihete stoom razen naar de oppervlakte. Op de achtergrond schitteren de besneeuwde Rocky Mountains wat een mooi contrast geeft.

Norris Geyser Basin, Yellowstone NP - Map of Joy
Norris Geyser Basin, Yellowstone NP - Map of Joy

Back Basin

Ook de Back Basin in het Norris Geyser Basin is een bezoek waard, al is dit een iets minder actief gebied. Het mooie aan de Back Basin is dat het mooi begroeid is met dennenbomen. Juist de afwisseling in het landschap maakt het waanzinnig om naar te kijken. Bovendien vind je hier de Steamboat Geyser. Lees hier meer over wandelen door de Norris Geyser Basin.

Norris Geyser Basin, Yellowstone, USA - Map of Joy

Steamboat Geyser

Als je net als ik helemaal in de ban bent van geisers, dan moet je echt de Steamboat Geyser op deze plek extra goed bewonderen. Deze geiser is namelijk de grootste en de actiefste van de hele wereld!

Als hij uitbarst haalt hij een hoogte van 90 meter. De erupties duren soms wel 40 minuten. Helaas zijn de erupties van de Steamboat Geyser niet te voorspellen. Als je geluk hebt barst hij om de 4 dagen los, maar meestal duurt het 50 jaar! Kleinere erupties, waarbij het water enkele meters de lucht in wordt gespoten, komen vaker voor.

Norris Geyser Basin, Yellowstone NP - Map of Joy

Mammoth Hot Springs

Als je naam hoort denk je misschien aan een plek waar je lekker kunt badderen, maar dat is absoluut niet het geval. Het water dat hier uit de aarde stroomt is 170 graden. Duizenden jaren lang is dit geothermische gebied al actief en daardoor is een zeer indrukwekkend landschap ontstaan. Dit is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden van Yellowstone National Park.

De Mammoth Hot Spings zijn echt prachtig. Je ziet stomend water uit de aarde komen, het kleurenspel van intens wit tot fel oranje is waanzinnig en de aparte rotsen van calcium zijn indrukwekkend.

Wat ik zo fijn vind aan dit gebied is dat er een wandelpad is aangelegd van houten vlonders, waardoor je alle bijzondere plekken van heel dichtbij op een veilige manier kunt bewonderen. Zelfs vanuit de auto is er genoeg moois te zien, want er is een weg aangelegd die een stukje door het gebied loopt. Meer lezen over de Mammoth Hot Springs doe je hier.

Mammoth Hot Springs, Yellowstone NP, travel report – Map of Joy
Mammoth Hot Springs, Yellowstone NP, travel report – Map of Joy

Grand Prismatic Spring

De Grand Prismatic Spring is niet voor niets wereldberoemd! Het is een hete bron in het gedeelte van Yellowstone dat de Midway Geyser Basin wordt genoemd. De bron is 75 bij 90 meter en heeft een diepte van 49 meter. Gigantisch dus!

Het water heeft een constante temperatuur van 85°C, waardoor hij altijd stoom afblaast. Gemiddeld komt er 2000 liter water per minuut vrij uit de bron. Wat deze bron extra bijzonder maakt is het enorm heldere water met een intens blauwe kleur. De zijkanten van de bron zijn daarentegen helder oranje gekleurd, door de vele bacteriën die er leven. Een prachtig contrast. Lees hier meer over mijn bezoek aan de Grand Prismatic Spring.

Grand Pricmatic Spring, Yellowstone, USA - travel report on Map of Joy
Grand Pricmatic Spring, Yellowstone, USA - travel report on Map of Joy

Lamar Valley

Als je gek bent op het spotten van wildlife dan is Lamar Valley in het noordoosten toch wel de allerbeste plek in Yellowstone National Park om dat te doen. Ik heb een zogenaamde ochtend safari gedaan in dit gebied om wilde dieren in Yellowstone te zien. Ik zette de wekker om 3 uur en was vlak voor de zon op kwam in Lamar Valley.

Dit is het beste tijdstip om wilde wolven te spotten. Ik zag er drie door een verrekijker, maar werd in de auto onderweg ernaartoe omringd door een kudde bizons, zag twee keer een coyote (prairiewolf), een bever, een jakhals, een hermelijn, twee bruine beren en vier grizzlyberen! Kortom; dit wil je niet missen.

Bizon in Yellowstone, Lamar Valley, Amerika - Map of Joy

Praktische informatie

Wil je een accommodatie IN het park boeken? Doe dit dan een jaar van tevoren! Het klinkt overdreven, maar doordat er heel weinig accommodaties in het park zelf zijn is het echt noodzakelijk. Ik verbleef niet in het park, maar in het dorpje Yellowstone, bij de West-Entrance. Dit is een leuk dorpje, met verschillende accommodaties, winkels en restaurants. Kijk hier voor aanbiedingen van accommodaties in Yellowstone. Ik verbleef zelf bij de Brandin’ Iron Inn, vlakbij de gate naar het park en boekte dit verblijf 7 maanden van tevoren, dat was gelukkig op tijd.

Hoeveel dagen Yellowstone? Ik was zelf drie hele dagen in Yellowstone en dat is het minst aantal dagen dat ik je kan aanraden. Je kunt er makkelijk een hele week genieten van alle hoogtepunten van Yellowstone. Het ligt er ook een beetje aan wat je reistempo is. Ik ben het gewend om heel veel te doen binnen korte tijd.

Grand Pricmatic Spring, Yellowstone, USA - travel report on Map of Joy

Yellowstone National Park is het hele jaar door te bezoeken. Je moet entree betalen voor Yellowstone, dit doe je door een ‘pass’ te kopen bij de gate waar je doorheen komt met je auto. Een pass voor 7 dagen (dat is het minimum) kost $25,- per auto (2019). Je kunt hiermee ook het naastgelegen Grand Teton National Park bezoeken. Je kunt ook kiezen voor een jaarpas; deze kost $50,-. Ben je van plan om nog meer nationale parken te bezoeken tijdens je reis door Amerika? Dan kun je het beste kiezen voor een National Parks pass voor $80,- waarmee je alle nationale parken in Amerika een jaar lang mag bezoeken!

In de wintermaanden zijn niet alle wegen in Yellowstone open! Dit geldt soms ook al in de herfst en in de lente. Als je je route uitstippelt is het raadzaam om de website van Yellowstone goed in de gaten te houden. Ik was er de eerste week van juni en toen was alles open, maar dat was pas sinds begin mei zo!

Auto huren voor je reis door Yellowstone? Ik boekte van tevoren bij Sunny Cars (dit is altijd all-inclusive, dus inclusief verzekeringen!). Ook EasyTerra Autohuur is een fijne partij om een auto bij te huren. EasyTerra Autohuur is een onafhankelijke prijsvergelijker. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in hun systeem vergeleken, zodat je als consument altijd tegen een gunstig tarief jouw huurauto bij hen kunt boeken. Lees dit artikel als je alles wilt weten over auto huren in het buitenland.

Grand Pricmatic Spring, Yellowstone, USA - travel report on Map of Joy

Voor reizen naar Amerika heb je een ESTA formulier, oftewel een visum nodig. ESTA is een verplichte reisvergunning voor reizigers die voor maximaal 90 dagen via lucht of zee de Verenigde Staten bezoeken voor toerisme, doorreis of zakelijke doeleinden. Vraag deze van tevoren thuis aan, dat is snel en makkelijk gedaan. Meer dan 99,5% van de aanvragen worden binnen 12 uur naar het verwerken van de aanvraag goedgekeurd en afgeleverd. Een ESTA is 2 jaar geldig.

Disclaimer: af en toe maak ik gebruik van affiliate of gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

1 Reacties

Janet | thatonetime 03/09/2018 - 19:36

Jeetje, wat is dit toch een bijzonder national park. Wij hebben het park helaas niet bezocht tijdens onze roodtrip door the US. De natuur is hier echt betoverend. Je foto’s zijn prachtig!

Reply

Laat een reactie achter

©2023 Map of Joy – All Rights Reserved. Op deze website worden affiliate links gebruikt. Als je een aankoop doet kan het zijn dat Map of Joy daar een kleine commissie voor ontvangt.