Home Denemarken Doen in Denemarken: bezoek Møns Klint

Doen in Denemarken: bezoek Møns Klint

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Gigantische krijtrotsen aan een prachtige kust met kiezelstenen en azuurblauw water. Zó mooi dat het lijkt alsof je héél ver van huis bent. Schijn bedriegt, want dit moois vind je redelijk dichtbij huis, namelijk aan de oostkust van Denemarken. Møns Klint is een must visit voor iedereen die houdt van adembenemend mooie natuur en perfect te combineren met een stedentrip Kopenhagen!

Wat is Møns Klint?

Het zijn hoge, witte krijtrotsen die al ruim 75 miljoen jaar oud zijn! Ze zijn te vinden op het Deense schiereiland Møn. De imposante krijtrotsen toornen uit boven de azuurblauwe zee. Vanaf de parkeerplaats loop je via een lange houten brug door een prachtig beukenbos met stromende beekjes steeds verder naar beneden. Hoe verder je naar beneden loopt hoe meer je van de gigantische rotsen kunt zien. De combinatie van bos, rotsen, strand en zee maakt het uniek. Als je een natuurliefhebber bent moet je dit gezien hebben. Ik werd er heel gelukkig van!

Hoe kom je er?

Møns Klint ligt redelijk in de buurt van Kopenhagen, dus je kunt daar een auto huren en er binnen 1.45 uur naartoe rijden. De ideale combi van een stedentrip én natuur! Ik tip Auto Europe. Via de website kun je kiezen voor een huurauto, motor of camper. Ze bieden wereldwijd de beste deals, zonder creditcardkosten en geen annulerings- en wijzigingskosten tot 48 uur voor vertrek.

Het is ook mogelijk om er vanuit Nederland naartoe te rijden. Vanaf Utrecht doe je er ongeveer 7.30 uur over. Dit is inclusief een oversteek per ferry vanuit Duitsland (Puttgarden) naar het Deense Rødby (zo heb ik gereden, maar er zijn meerdere routes mogelijk). Om extra lang van dit mooie stukje Denemarken te genieten verbleef ik in het dorpje Stege (20 minuten rijden van Møns Klint). Kijk hier voor accommodatie aanbiedingen in het knusse, dorpje Stege.

Lees ook:
Wat te doen in Ribe? Tips en bezienswaardigheden
10x bijzonder leuke en betaalbare hotels in Kopenhagen
10x uit eten in Kopenhagen
Faaborg: de mooiste stad op Funen in Denemarken
De leukste bezienswaardigheden rondom het Ringkøbing Fjord
De leukste badplaatsen in Noord-Seeland in Denemarken [+ handige tips]
Wat te doen in Haderslev: leuke tips voor je stedentrip

Mons Klint, Denemarken - Map of Joy
Mons Klint, Denemarken - Map of Joy
Mons Klint, Denemarken - Map of Joy
Mons Klint, Denemarken - Map of Joy
Mons Klint, Denemarken - Map of Joy
Mons Klint, Denemarken - Map of Joy
Mons Klint, Denemarken - Map of Joy
Mons Klint, Denemarken - Map of Joy

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.