Home EngelandCotswolds 10x zéker doen tijdens je stedentrip Bath

10x zéker doen tijdens je stedentrip Bath

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Op zoek naar een leuke stedentrip in Engeland vol historie? Kies voor het mooie en compacte Bath. Te voet kun je alle mooie bezienswaardigheden bezoeken. Of je nu van architectuur, winkelen of natuur houdt; in Bath vind je het allemaal. In dit artikel deel ik 10x zéker doen tijdens je stedentrip Bath.

Heb je weinig tijd en wil je alle bezienswaardigheden in Bath zien? Kies voor de rondleiding per hop on hop off bus. Koop je ticket alvast voordelig hier.

In deze video zie je beelden van Bath, maar ook van andere steden, dorpen en bezienswaardigheden die je met een stedentrip Bath kunt combineren.

 

Bekijk de Romeinse Baden

Je bent niet echt in Bath geweest als je de Romeinse Baden niet hebt gezien. Een zeer indrukwekkend stukje Engelse geschiedenis waar nu deels een modern museum van is gemaakt. Bath heeft de enige natuurlijke warmwaterbron van Engeland en doordat het al sinds de Romeinse tijd (ruim 2000 jaar geleden) in gebruik is, is er veel over te leren.

De Kelten bouwden hier een tempel en later bouwden de Romeinen op dezelfde plaats een tempel en een badhuis. Op de plaats van het historische badhuis staat nu een mooi gebouw uit de 19de eeuw maar er is nog veel bewaard gebleven uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Je komt ogen en oren te kort als je door de Romeinse Baden loopt.

De Romeinse Baden bestaan uit: de Sacred Spring (Heilige Bron), de Roman Temple (Romeinse Tempel), het Roman Bath House (Romeinse Badhuis) en het museum. Bij je entreeticket zit een audio guide en elk uur is er een openbare begeleide tour. Ik ben mee geweest op de begeleide tour en kan je dit erg aanraden. Je komt zo nog meer bijzondere feitjes te weten. Bekijk de website voor meer informatie.

Let op: de Romeinse Baden zijn populair en je wachtrijen voor de kassa kunnen lang zijn. Koop je ticket alvast voordelig hier en sla de wachtrij over. Bovendien neemt een gids je ook nog wandelend mee door Bath langs andere mooie bezienswaardigheden.

10x zéker doen tijdens je stedentrip Bath, Romeinse Baden - Map of Joy
10x zéker doen tijdens je stedentrip Bath, Romeinse Baden - Map of Joy
10x zéker doen tijdens je stedentrip Bath, Romeinse Baden - Map of Joy
10x zéker doen tijdens je stedentrip Bath, Romeinse Baden - Map of Joy

Ga zelf de spa in bij Thermae Bath Spa

Ben je na het bekijken van de Romeinse Baden zelf aan wat ontspanning toe? Je kunt in Bath de Thermae Bath Spa bezoeken en genieten van wellness anno nu. Deze spa in hartje stad heeft al enkele awards binnengesleept. Je baadt hier in natuurlijk verwarmd water vol gezonde mineralen net als de Kelten en Romeinen dat vroeger deden.

Spectaculair is het bad op het dak met uitzicht op de stad. Je kunt ook uit 40 verschillende spa behandelingen kiezen. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.

Beklim Bath Abbey

Direct naast de Romeinse Baden vind je Bath Abbey. Een abdij die trots boven de stad uitsteekt. Opgericht in de 7e eeuw en één van de grootste voorbeelden van rechtopstaande gotische architectuur in het westen van Engeland.

Je kunt de abdij bewonderen, maar het allerleukst is om de klim naar boven te maken. Via trappen in spiraalvorm klim je naar boven om getrakteerd te worden op prachtig uitzicht. Kosten voor een volwassene: £ 8,-. Zie de website voor meer informatie.

10x zéker doen tijdens je stedentrip Bath, Bath Abbey - Map of Joy

Bekijk Pulteney Bridge en Pulteney Street

Zeker doen als je in Bath bent: Pulteney Bridge en Pulteney Street zien. Zowel de brug als de straat zijn in Georgiaanse stijl gebouwd. Je ziet in de straat bijzondere, knusse pandjes. Het bijzondere aan de brug is dat er ín de brug winkeltjes en andere bedrijven zitten. Achter Pulteney Bridge (neem het kleine trappetje naar beneden) kun je langs het kanaal lopen.

10x zéker doen tijdens je stedentrip Bath, Pulteney Street - Map of Joy

Bezoek Royal Crescent

Nog meer bijzondere, historische architectuur zien? Sla dan de Royal Crescent niet over. Het is een straat in de vorm van een halve maan. Het bestaat uit 30 huizen die zijn gebouwd tussen 1767 en 1774 in Georgiaanse stijl.

Op de “rechterhoek” vind je No. 1 Royal Crescent en dat huis kun je bezoeken! Het is nog helemaal ingericht als een huis uit de tijd dat hier de rijkste inwoners van Bath woonden. Zie de website voor meer informatie.

Wandel de Bath Skyline

Slechts een klein stuk van het centrum gelegen kun je een heel ander gezicht van Bath zien. Omringd door valleien kijk je vanaf een hoogte uit op de stad vanuit de mooie natuur die Bath omarmd. Deze plek maakt deel uit van de Bath Skyline; een wandeling in een rondje van 9.6 kilometer rond Bath.

De wandeling is een aanrader als je meer van Bath en de omringende natuur wilt zien. De route is makkelijk te volgen door de paaltjes met daarop “Bath Skyline”. Zie deze website voor meer informatie.

Eet een Sally Lunn bun

Niet alleen een bezoek waard vanwege het feit dat dit één van de oudste huizen van de stad is (uit 1482), maar bij dit schattige eettentje kun je je tanden zetten in een originele Sally Lunn bun. In de avond maakt de bun plaats voor Engelse gerechten en onderin het huis kun je een klein museum bezoeken met de originele keuken die Sally ooit gebruikte. Zie de website voor meer informatie.

Lees ook: De leukste dingen om te doen in het nabijgelegen Bristol

Ga winkelen in Green Park Station en de Guildhall Market

Winkelen bij allerlei creatieve lokale ondernemers? Dan moet je bij het Green Park Station zijn. Omgetoverd van treinstation tot een plek vol leuke winkels, cafés en restaurants. Ook worden er verschillende markten georganiseerd: van een food market tot een markt met vintage kleding en meubels. Kijk hier voor meer informatie.

De Guildhall Market is ook een aanrader, maar iets minder hip dan het Green Park Station. Het is een oude, overdekte markthal met verschillende soorten winkeltjes. Rond de feestdagen is er een kerstmarkt. Bekijk de website voor meer informatie.

Lees ook: Castle Combe: het mooiste dorp van de nabijgelegen Cotswolds!

Bezoek The Parade Gardens

The Parade Gardens is een monumentaal park met bijzondere tuinen zo’n 250 meter ten oosten van Bath Abbey. In de zomermaanden extra bijzonder, want dan worden hier concerten gegeven die je kunt bijwonen. Sowieso doen bij mooi weer: lekker picknicken in het gras, maar er is ook een leuk cafeetje met terras waar je iets kunt eten en drinken. Entree tot The Parade Gardens is £ 2,- voor een volwassene. Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook het artikel: 10x de mooiste dorpjes in de Cotswolds [+ wat je er kunt doen]

Beleef de wereld van Jane Austen

In Bath vind je het The Jane Austen Centre waar je je helemaal kunt onderdompelen in de wereld van deze beroemde Engelse romanschrijfster. Gekostumeerde personages en verschillende tentoonstellingen vertellen het verhaal van Jane Austen’s tijd in Bath tussen 1801 en 1806, en hoe deze tijd haar werk heeft beïnvloed. Bekijk voor meer informatie de website.

Reizen naar Bath

Plattegrond Great West Way Engeland

Reizen via de Great West Way

Ik was in Bath als onderdeel van een rondreis door Engeland met de Great West Way. Dit is een nieuwe route die op meerdere manieren kan worden afgelegd: over de weg, te voet, per fiets, over het spoor of over het water.

Deze reisroute (gelanceerd in januari 2019) doorkruist zes districten van Londen naar Bristol en beslaat in totaal maar liefst 125 mijl (zo’n 200 km) aan bereisbare routes langs de Theems, het Kennet en Avon Canal, de Great Western Railway, de A4 en talloze wandel- en fietspaden.

Kies bijvoorbeeld voor een lang weekend Engeland en ontdek wat voor moois de Great West Way allemaal te bieden heeft. Je komt in sfeervolle steden, pittoreske dorpjes, bewondert het glooiende Engelse platteland en komt meer te weten over het industriële erfgoed. Een grote aanrader voor iedereen die binnen korte tijd veel wil zien en beleven. Naast Bath bezocht ik onder andere ook Stonehenge, Reading en Windsor (als je hier een vraag over hebt; stel hem gerust).

Wat mij het meest aanspreekt aan de Great West Way is dat je je eigen reisplan kunt samenstellen op de Nederlandstalige site Englands Great West Way. De website heeft een interactieve kaart, insidertips, een evenementenkalender en een planningstool voor het maken van rondleidingen op maat. Ook kun je dagexcursies toevoegen naar bezienswaardigheden die goed bereikbaar zijn vanaf de route. Ik zag in 4 dagen tijd zoveel moois dat ik nog wel een keer terug zou willen voor een tweede reis met de Great West Way!

Lees ook:
Met de auto naar Engeland: alles wat je wilt weten
– Alles over Windsor Castle bezoeken [+ meer leuke te doen tips in Windsor]
13x doen in Brighton
18x leuke, bijzondere accommodaties in Cornwall
Wat te doen in Cambridge [bezienswaardigheden en tips]
Wat te doen in Oxford [bezienswaardigheden en tips]
Wat te doen in Kent? Deze tips en bezienswaardigheden wil je niet missen
Wat te doen aan de Jurassic Coast? Allerlei tips en bezienswaardigheden
Vakantie Jersey: allerlei tips en bezienswaardigheden
Wat te doen in Rye: bezienswaardigheden en tips

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.