Home België 5x de leukste dingen om te doen in Brugge in de zomer

5x de leukste dingen om te doen in Brugge in de zomer

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Met bootjes gevulde grachten, prachtige middeleeuwse gebouwen en gezellige terrasjes die lonken. De Belgische stad Brugge is altijd leuk om te bezoeken, maar in de zomer komt de stad pas echt tot leven. In dit artikel ontdek je de leukste dingen om te doen in Brugge in de zomer.

Lees ook: 15x leuke B&B’s in Brugge

Genieten van de Brugse reien

De Brugse reien zijn kanaaltjes in het centrum van Brugge die genoemd zijn naar de Reie, de rivier die vroeger door de stad stroomde. Het zijn nu de aderen van de stad waarin je boottochtjes kunt maken of lekker langs kunt wandelingen. Maar wist je dat je er ook in kunt zwemmen?

Er is een drijvend platform in de Coupure, waar je van eind juni tot eind augustus een frisse duik kunt nemen in een speciaal ingerichte zwemzone. De waterkwaliteit wordt wekelijks gemeten en het aantal bezoekers is beperkt tot 30 personen. Je kunt je zwempartij hier reserveren.

Lees ook: 12x leuke en betaalbare hotels en B&B’s in Antwerpen

De leukste dingen om te doen in Brugge in de zomer, zwemmen in de reien

Bewonder Brugse street art-straatjes

Er is kunst in overvloed in de Brugse musea te vinden, maar niet alleen daar kom je als kunstliefhebber aan je trekken. De Brugse straatjes worden steeds meer als schilderdoek gebruikt door street art-artiesten van over de hele wereld. Een lust voor het oog!

Zo bots je in de Hauwersstraat op een metershoge muurschildering van Maria van Bourgondië en op het Kapucijnenplein staan vier Brugse Zotten te schitteren op de muur. Het blijft niet alleen bij verf, zelfs een houtsculptuur kun je bewonderen aan de zijgevel van ’t Santpoortje. Tussen 17 en 30 augustus 2020 kun je het The Bridges Street Art Festival bezoeken en artiesten aan het werk zien die Brugse gevels voorzien van toffe muurschilderingen!

Lees ook: 10x bijzondere accommodaties in Gent

De leukste dingen om te doen in Brugge in de zomer, street art
Fotocredit: Matthias Desmet

Combineer een picknick met een museumbezoek

Een dagje musea combineren met een heerlijke picknick? Dat klinkt als een match made in Bruges. Deze zomer kun je bij je museumbezoek ook een picknickmand reserveren die overloopt van heerlijke lokale en biologische producten.

Bovendien vind je in de mand ook tickets voor drie musea in de Sint-Annawijk. Tussen je museumbezoekjes kan je je dus begeven naar één van de vele pittoreske pleintjes en tuinen in de buurt om neer te ploffen in het gras en te genieten van al het lekkers dat Brugge je te bieden heeft.

Lees ook: Wat te doen in Brugge? Originele tips en bezienswaardigheden

De leukste dingen om te doen in Brugge in de zomer, picknicken

Bezoek Brugse brouwerijen

Bruggelingen zijn dol op een ‘frisse pint’. Je vindt dan ook meerdere lokale brouwerijen in en rond de stad. De Halve Maan, die onder andere de Brugse Zot brouwt, pronkt in het hart van Brugge. Nog in het stadscentrum vind je Bourgogne des Flanders, waar je het volledige brouwproces leert kennen.

Aan de rand van de stad vind je nog drie brouwerijen: Fort LapinBryggja Breweryen Siphon Brewing. Elk met hun interessante verhaal en breed aanbod aan bieren. Zei er iemand brouwerij-tocht? Achteraf kan je je bierkennis trouwens testen in Bruges Beer Experience!

Lees ook: De leukste dingen om te doen in Antwerpen in de zomer

De leukste dingen om te doen in Brugge in de zomer, Brugse reien

Sta versteld van het erfgoed

Geniet optimaal van het mooie weer door al het bijzondere, historische erfgoed dat Brugge biedt te bewonderen tijdens een wandeling door de stad. Wat dacht je van een bezoekje aan het prachtige Begijnhof, grenzend aan het Minnewaterpark? Of het betreden van de op één na hoogste kerktoren ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk?

Wil je echt niets missen? Je kunt ook met een gids een wandeling van 2 uur doen. Zo zie je alle hoogtepunten en leer je meer over deze bijzondere plekjes. Je kunt een wandeling door Brugge hier boeken. Liever niet lopen, maar vanuit een riksja de stad in al haar glorie zien? Boek hier een rondleiding vanuit een riskja!

Lees ook: Wat te doen in Gent? Zie deze 17 leuke tips en bezienswaardigheden

De leukste dingen om te doen in Brugge in de zomer, Brugse reien

Meer weten over een stedentrip Brugge en wat je er kunt doen? Zie  www.visitbruges.be

Lees ook: Wat te doen in Antwerpen? Zie deze 23 leuke tips en bezienswaardigheden

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.