De tuin van Ierland, zo wordt dit prachtige gebied ook wel genoemd. Toen ik afgelopen december twee dagen in Dublin was besloot ik één dag een auto te huren om het nabijgelegen gebied County Wicklow te verkennen. Het was noodweer (eigenlijk mocht niemand de weg op, zie deze Instadiary) en toch heb ik door de stromende regen mijn ogen uitgekeken zó mooi is dit gebied. Een bezoek brengen aan County Wicklow in Ierland moet je echt doen.

Lees hier een uitgebreide roadtrip route met de mooiste bezienswaardigheden langs de Causeway Coastal Route in Noord-Ierland.

Terug in de tijd bij Glendalough

Ik bezocht allereerst de ruïnes van de abdij bij Glendalough. Dit is een kloosternederzetting van St. Kevin uit de 6e eeuw dat je gratis mag bezoeken. Hier ga je terug in de tijd. Het is heel bijzonder om door de ruïnes te lopen en je voor te stellen hoe het er ooit uitzag toen er meerdere huizen, boerderijen, kerken etc stonden. Een 30 meter hoge ronde toren is nog goed bewaard gebleven.

Lees hier alles over met de auto naar (Noord) Ierland [handige tips].

Glendalough, Ireland - Map of Joy

Glendalough, Ireland - Map of Joy

Glendalough, Ireland - Map of Joy

Glendalough, Ireland - Map of Joy

Glendalough, Ireland - Map of Joy

Gevarieerde natuur en landschappen

Vervolgens reed ik verder door de bergen en viel van de ene oeh in de andere aah. Denk aan ruige rotsen, woest stromende meren, een landschap vol mos, bossen vol dennenbomen en (door de regen) veel watervalletjes. Het landschap van County Wicklow is ontzettend gevarieerd en dat alles bij elkaar maakt het gebied tot een geweldige plek voor een roadtrip, maar ook om te wandelen.

County Wicklow, Ireland - Map of Joy

County Wicklow, Ireland - Map of Joy

County Wicklow, Ireland - Map of Joy

Powerscourt en Glenmacnass waterval

Powerscourt is de hoogste waterval van Ierland en is onderdeel van Powerscourt Estate. Voor het zien van de waterval betaal je 6,- per persoon. Beiden zijn erg indrukwekkend, maar Glenmacnass wint wat mij betreft de prijs voor allermooiste waterval. Glenmacnass ligt middenin het natuurgebied en is gratis te bewonderen.

Powerscourt waterfal, Ireland - Map of Joy
Powerscourt waterval.

Glenmacnass waterfal, Ireland - Map of Joy

Glenmacnass waterfal, Ireland - Map of Joy

Glenmacnass waterfal, Ireland - Map of Joy

Meer zien? Ik maakte een vlog over mijn bezoek aan Ierland.

Aanbiedingen reizen (Noord) Ierland

SNP Natuurreizen

Een rondreis per auto of een actieve wandelvakantie met verschillende thema's. Bij SNP Natuurreizen kun je kiezen. Aanrader: roadtrip langs de Ierse Noordwestkust.

Pharos Reizen

Rondreizen door (Noord) Ierland met allemaal verschillende thema's. Van "In het spoor van de Kelten" tot een rondreis langs filmlocaties. Ook combinaties met Wales en Schotland mogelijk.

De Jong Intra Vakanties

Een rondreis met z'n tweeën of met een groep, of boek je liever alleen een accommodatie of stedentrip met vliegreis? Bij De Jong Intra kan het allemaal.

House of Britain

Autorondreizen en stedentrips vind je bij House of Britain. Van een autorondreis langs The Wild Atlantic Way tot een 3-daagse stedentrip Belfast.

Lees ook:
De mooiste bezienswaardigheden van de Causeway Coastal Route [roadtrip route]
12x gratis bijzondere dingen doen in Belfast
10x gratis doen in Dublin
10x leuke, goedkope hotels in Dublin
De mooiste surfplekken in Ierland, Engeland en Schotland

Roadtrip Wicklow Mountains vanuit Dublin Ierland - Map of Joy

7 thoughts on “Doen in Ierland: bezoek County Wicklow”

  1. We vertrekken deze week voor een rondreis per camper door Ierland. We beginnen in het Noorden maar hopen ook genoeg tijd over te hebben voor de Wicklow mountains.We hopen op beter weer en zijn zeker geinspirerd door jouw blogpost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *