Home IJsland Doen in IJsland: bezoek de Seljalandsfoss waterval

Doen in IJsland: bezoek de Seljalandsfoss waterval

by Nathalie
5 comments

De Seljalandsfoss waterval is een waterval die je niet snel zult vergeten. Niet alleen omdat deze waterval in het zuiden van IJsland, onderdeel van de Golden Circle, ontzettend mooi is, maar vooral omdat je er achterlangs kunt lopen! Daarom absoluut doen in IJsland: bezoek de Seljalandsfoss waterval.

Lees hier alle artikelen over IJsland.

Nog meer leuke dingen doen in IJsland? Klik hier voor aanbiedingen van excursies, tours en meer.

Achter een waterval staan

Deze parel vind je in het zuiden van IJsland, direct langs Ringweg 1. Hij is 60 meter hoog en vooral bijzonder omdat er door de jaren heen een open grot achter is ontstaan, waardoor je achter de waterval langs kunt lopen. Een unieke ervaring! Het geluid van het water en het zicht dat je hebt op het landschap door het water heen is moeilijk te omschrijven. Helaas regende het toen ik er was en liet de zon zich niet zien, anders zie je een regenboog door de waterval heen. Denk erom dat je erg nat wordt; een regenpak is dus handig.

Ontdek nog meer watervallen

Vlakbij de Seljalandsfoss waterval kun je nog een paar andere watervallen zien. De één is makkelijker te vinden dan de ander. Er zijn een aantal watervallen verstopt achter rotsen en kloven, maar de Gljúfrafoss waterval is makkelijker te vinden. Je loopt hiervoor een kloof vol water in. Nogmaals: denk ook hier aan een regenpak en neem je camera niet mee, want je wordt helemaal nat.

Seljalandsfoss, Iceland, travel report - Map of Joy

Seljalandsfoss, Iceland, travel report - Map of Joy

Seljalandsfoss, Iceland, travel report - Map of Joy

Seljalandsfoss, Iceland, travel report - Map of Joy

Seljalandsfoss, Iceland, travel report - Map of Joy

Must do in South Iceland: visit waterfall Seljalandsfoss - Map of Joy

5 comments

Stéphanie | Expeditie Aardbol 17/09/2015 - 08:43

Wat een geweldig mooie waterval! IJsland lijk me ook echt bijzonder, daar zou ik graag naartoe willen!

Reply
Anto 17/09/2015 - 10:24

De Seljalandsfoss is een heerlijke stop aan de ringweg. Helaas is het er bijna altijd slecht weer (heb hem nog nooit in de zon gezien) maar het is altijd weer puur genieten. Een heus pareltje!

Reply
Marcella 21/09/2015 - 20:37

Zo geweldig om achter een waterval langs te lopen! IJsland staat supertof op m’n wishlist!

Reply
Marcella 21/09/2015 - 20:37

Superhoog dus!

Reply
veerlez 22/10/2015 - 10:00

Als ik nog een keer terug ga, ga ik hier zeker heen. Het stomme was dat wij hier voorbij zijn gereden, we gingen wel het weggetje in en hebben een blik geworpen, maar hij zag er zoveel minder impressive uit nadat we de sulfoss hadden gezien.. Ik vergat totaal dat mijn zusje al had gezegd dat we erheen moesten! Dus deze bewaar ik voor mijn volgende trip ;)

Reply

Laat een reactie achter