Home Canada De allerleukste dingen om te doen in Jasper National Park

De allerleukste dingen om te doen in Jasper National Park

door Nathalie
0 Reacties

Jasper National Park is één van de allermooiste natuurparken die Canada rijk is. In dit artikel deel ik de allerleukste dingen om te doen in Jasper National Park. Bezoek Maligne Lake, Spirit Island en Maligne Canyon. Je kunt beren zien als je rijdt over de prachtige Maligne Lake Road, een boottocht maken over Maligne Lake, het magische Spirit Island bewonderen en wandelen door de Maligne Canyon.

Lees ook: Op skivakantie in Canada’s Jasper National Park

Rijden over Maligne Lake Road

Om naar Maligne Lake te komen moet je via Maligne Lake Road rijden. Dit is de enige weg ernaartoe en je doet er ongeveer een uur over. Direct aan het begin staat een groot bord: kijk uit voor beren!

We waren al drie dagen in Canada en hadden nog geen beer gezien, dus in alle eerlijkheid zaten wij -gek op dieren als we zijn- keihard te duimen dat het nu eindelijk zou lukken. We reden hier rond 9 uur in de ochtend en we kwamen niemand tegen. Omringd door dennenbomen die af en toe plaats maakte voor uitzicht op een meer en bergen. Gelukkiger kun je mij niet krijgen, nou ja, tot we een beer op de weg zagen, want toen was het feest compleet.

 

Beren en bergschapen op de weg

Het is zo onwerkelijk om opeens een zwart bolletje in de verte te zien. Dat langzaam beweegt, steeds groter wordt naarmate je dichterbij komt en opeens duidelijk zichtbaar is als een zwarte beer. Dolenthousiast en tegelijkertijd aan onze autostoel genageld (want toch wel groot en indrukwekkend zo’n beer) zette we de auto stil en lieten de beer langs de auto zijn weg vervolgen.

Nooit zal ik het geluid van zijn nagels die over het asfalt schraapten en zijn zware ademhaling vergeten. Prachtig! En we hadden geluk, want even later zagen we nog een beer en daarna nóg één. En ook werden we weer vrolijk aangestaard door drie bergschapen. Onvergetelijk!

Maligne Lake road, bear, Alberta, Canada - Map of Joy
Maligne Lake road, sheep, Alberta, Canada - Map of Joy

Maligne Lake

We stapten op een boot om een tocht over Maligne Lake te maken. Maligne Lake is het grootste meer in de Canadese Rockies met een lengte van 22.5 km en het tweede grootste meer van gletsjerwater ter wereld. Een meer dat ik ken van prachtige foto’s.

Turkoois gekleurd water, omringd door machtige bergen en zelfs gletsjers. Helaas, het is vandaag vreselijk slecht weer en daardoor is ons uitzicht iets minder mooi. Door de enorme luchtvochtigheid kunnen we niet eens de omringende bergen zien, maar gelukkig is het nog steeds een plaatje om te zien en daardoor sowieso een aanrader om te doen.

Lees ook: Jasper in de winter: het beste skidorp van Noord-Amerika

Spirit Island

Na 14 km varen komen we aan bij het magische Spirit Island. Een plek waar ik al jaren op Pinterest en Instagram vol bewondering naar zit te kijken. We mogen de boot af.

Ingepakt in een regenpak lopen we richting het kleine eilandje. Het is koud en het begint een beetje te sneeuwen. Ik maak snel een paar foto’s en stop mijn natte camera weer terug in mijn regenpak.

Niet echt een Kodak-momentje dus (Spirit Island werd door Kodak gebruikt in hun campagnes toen ze filmrolletjes in kleur voor consumenten op de markt brachten). Maar zelfs in dit slechte weer snap ik waarom dit één van de meest populaire plekken ter wereld is om te fotograferen.

Het heeft echt iets bijzonders dat moeilijk uit te leggen valt. Misschien komt het door deze legende. “Ooit waren er twee geliefden van twee verschillende, rivaliserende indianenstammen die elkaar op Spirit Island stiekem ontmoette.

Zij vertelde haar vader over de romance, maar die wilde er niets van weten en verbood haar nog langer met hem om te gaan en ooit nog een voet op Spirit Island te zetten. Hij bleef echter -met een gebroken hart- terugkeren naar het eiland in de hoop haar ooit weer daar te zien. Dat gebeurde niet en uiteindelijk stierf hij op het eiland…”

Maligne Lake, Alberta, Canada - Map of Joy
Maligne Lake, Alberta, Canada - Map of Joy

Maligne Canyon

Na een lunch in het restaurant bij Maligne Lake rijden we naar Maligne Canyon. Dit is gelegen aan de Maligne Lake Road die je sowieso terug moet rijden, dus perfect te combineren (het was inmiddels middag en we zagen helaas geen beren meer). Regenpak aan en gaan!

Bij de parkeerplaats van Maligne Canyon staat een handig bord met verschillende routes die je kunt lopen. Een korte, een gemiddelde en een lange moeilijke voor gevorderden. Wij besluiten de gemiddelde te doen, maar lopen uiteindelijk ook een stuk van de lange (in ons enthousiasme liepen we verkeerd, maar zagen daardoor extra veel moois).

Tijdens alle mogelijke wandelingen loop je over een goed aangelegd pad (alleen bij de lange moeilijke wandeling is het soms klauteren geblazen en moet je goed ter been zijn). Je wandelt over verschillende bruggetjes die over de Maligne River en de kloven zijn aangelegd.

Vooral vanaf deze bruggetjes heb je heel goed zicht op de kloven. Uitgeslepen rotsen, woeste watervallen, grote stukken ijs en meer moois. Doordat je alles van zo dichtbij, op een veilige manier kunt zien is dit echt een fantastische beleving. Tijdens de wandeling ben je één met de waanzinnige natuur.

Maligne Canyon, Alberta, Canada - Map of Joy
Maligne Canyon, Alberta, Canada - Map of Joy
Maligne Canyon, Alberta, Canada - Map of Joy
Maligne Canyon, Alberta, Canada - Map of Joy

Praktische informatie

Maligne is onderdeel van Jasper National Park in Alberta, Canada. Je kunt -zoals ik deed- vliegen van Schiphol naar Calgary en via de Icefields Parkway naar Jasper NP rijden. Het is ook mogelijk om te vliegen naar Edmonton, dan ben je sneller in Jasper NP, maar rijdt je niet over de Icefields Parkway (zonde!).

Ik verbleef in het dorpje Jasper in de Bear Hill Lodge in een super leuke, knusse, cabin wat zeker bij heeft gedragen aan het outdoor gevoel. Compleet met openhaard, keuken, badkamer en fijn bed. Ik wilde nooit meer uitchecken!

Voor het betreden van het park heb je een toegangspas nodig. Die kost $ 9.80 per volwassene per dag (jonger dan 17, dan is het gratis!). Deze kun je onder andere kopen bij de slagboom als je het park binnenrijdt. Het bezoek aan Maligne Lake Road en de Canyon kost je niets. De boottour boekte ik bij deze website en heet de Maligne Lake Cruise. Deze kost $ 72,- per persoon.

Je kunt vanaf Amsterdam vliegen naar Calgary met o.a. KLM. Klik hier voor aanbiedingen .

Auto huren voor je reis door West-Canada? Boek van tevoren bij Sunny Cars (dit is altijd all-inclusive, dus inclusief verzekeringen!). Ook EasyTerra Autohuur is een fijne partij om een auto bij te huren. EasyTerra Autohuur is een onafhankelijke prijsvergelijker. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in hun systeem vergeleken, zodat je als consument altijd tegen een gunstig tarief jouw huurauto bij hen kunt boeken.

Lees ook:
De mooiste bezienswaardigheden van de Icefields Parkway [roadtrip route]
Doen in Banff NP, Canada: wandelen door Johnston Canyon
Zien in Yoho National Park, Canada: Natural Bridge en Emerald Lake
6x de mooiste meren in Banff NP, Canada
Roadtrip Canada en Amerika [reisverslag]

Laat een reactie achter

©2023 Map of Joy – All Rights Reserved. Op deze website worden affiliate links gebruikt. Als je een aankoop doet kan het zijn dat Map of Joy daar een kleine commissie voor ontvangt.