Home dichtbij op reis 8x doen in Kassel in het voorjaar [kunst en cultuur tips]

8x doen in Kassel in het voorjaar [kunst en cultuur tips]

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Dit voorjaar een bijzondere stedentrip niet ver huis vol kunst en cultuur beleven? Kies voor de stad Kassel. Het ligt in het hart van Duitsland en is ook het middelpunt van de hedendaagse kunstwereld. Daarnaast is het dé sprookjesstad, want de wereldberoemde gebroeders Grimm woonden in Kassel. Je komt er ogen te kort. Ontdek hier 8x doen in Kassel in het voorjaar [kunst en cultuur tips].

Lentefeest Casseler Frühlings-Freiheit

Een absolute must om te bezoeken als je in het voorjaar naar Kassel gaat is de Casseler Frühlings-Freiheit in de eerste week van april. Een evenement dat al 700 jaar geleden door landgraaf Heinrich der Eiserne is opgericht.

Er is van alles te doen voor jong en oud, van kermis tot rommelmarkt, maar het meest bijzonder is het middeleeuwse spektakel op de Königsplatz waarin oude tijden herleven. Zie de website voor alle activiteiten en de openingstijden.

8x doen in Kassel in het voorjaar [kunst en cultuur tips] - Map of Joy
Copyright: Kassel Marketing GmbH | Mario Zgoll

Moderne kunst in de buitenlucht

Hou je van moderne kunst? De documenta vindt eens in de 5 jaar plaats en de volgende editie is in 2022. Gelukkig kun je de kunstwerken uit voorgaande edities van de ducumenta ook deze lente bezoeken. Met de izi Travel app kun je deze ontdekken. Kijk op deze website voor een overzicht van alle tentoonstellingen.

Smullen in de Markthalle

Shoppen en eten en drinken in één van de mooiste markthallen in Duitsland? Middenin het centrum van de oude stad van Kassel vind je de Markthalle, waar op donderdag, vrijdag en zaterdag een grote markt georganiseerd wordt. Er zijn ruim 70 kramen met lokale producten.

Vooral voor foodies erg leuk, want je vindt er bijvoorbeeld zelfgemaakte jam, verse pasta, allerlei mosterd variaties, gesmolten chocolade en meer heerlijks dat je ter plekke of thuis kunt opsmikkelen.

8x doen in Kassel in het voorjaar [kunst en cultuur tips] - Map of Joy
Copyright: Kassel Marketing GmbH | Fotograf Paavo Blåfield

Sprookjesparadijs Grimmwelt

De bijzondere sprookjes van Grimm komen op moderne, kunstzinnige wijze tot leven in Grimmwelt. Denk aan de verhalen over Sneeuwwitje, Hans en Grietje en Roodkapje die zijn vertaald door de Duitse broers. Ze woonden lange tijd in Kassel en om dat te eren is in 2015 dit museum geopend.

Niet zomaar een museum waar sprookjes worden verteld. Hier worden ze uitgebeeld in originele documenten, film- en geluidsinstallaties en andere interactieve elementen. Een belevenis voor iedereen! Dit voorjaar start de expositie Flinsterwald. Met de inzet van multimedia wordt een sprookjesbos gecreëerd waar je doorheen kunt wandelen.
Weinbergstraße 21, alleen op maandag gesloten.

8x doen in Kassel in het voorjaar [kunst en cultuur tips] - Map of Joy
Copyright: GRIMMWELT Kassel | Fotograf: Nikolaus Frank

Wandelen en cultuursnuiven in Bergpark Wilhelmshöhe

Het frisse lentegroen bewonderen? Ga aan de wandel in Bergpark Wilhelmshöhe. Dit stuk UNESCO-Werelderfgoed biedt niet alleen natuur, maar ook cultuur, zoals de beroemde bezienswaardigheid Hercules. Op 530 meter hoogte torent dit beeldhouwwerk boven de stad uit.

Ook vind je er het Schloss Wilhelmshöhe. Dit kasteel is nu een mooi museum met een collectie Nederlandse en Vlaamse schilderkunst. Je vindt hier de grootste Rembrandt-verzameling van Duitsland. Bezoek ook de Weißensteinflügel. Het bestaat uit 23 historische zalen, zoals de eetkamer en de schrijfkamers.

De Wasserspiele is ook een bezienswaardigheid in Bergpark Wilhelmshöhe die je niet wilt missen. Het is een waterval van 52 meter hoog!

8x doen in Kassel in het voorjaar [kunst en cultuur tips] - Map of Joy
Copyright: Kassel Marketing GmbH | Fotograf Paavo Blåfield

Kultur Sommer Nordhessen

Van 26 mei tot 19 augustus kun je de evenementen van de Kultur Sommer Nordhessen bezoeken. Ook in Kassel worden allerlei concerten en theatervoorstellingen gegeven. Kijk op de website en scoor een kaartje voor het evenement dat je niet wilt missen tijdens je stedentrip Kassel.

Het indrukwekkende Henschel Museum

Dit museum is gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van Henschel & Sohn. Al meer dan zes generaties heeft de familie Henschel het leven in Kassel gevormd. Opgericht in 1810 door Georg Christian Carl Henschel als een gieterij, ontwikkelde de Henschel-Werke zich tot één van de belangrijkste machine- en voertuigfabrieken in Duitsland.

In het Henschel Museum zie je alles wat ze ooit maakte terug. Ook het historische archief van Henschel kun je hier zien. Het is alleen op aanvraag geopend, zie voor meer informatie de website.

8x doen in Kassel in het voorjaar [kunst en cultuur tips] - Map of Joy
Copyright: Kassel Marketing GmbH | Fotograf: Mario Zgoll

Voordelig boeken

Wil je besparen op je stedentrip Kassel? Op de website WowKassel staan leuke aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken. Van entree tot musea, bijzondere diners en overnachtingen. Zo stel je voordelig je eigen stedentrip Kassel samen.

Je kunt ook het WowWorld Culture pakket afnemen waarbij je voordelig een complete stedentrip Kassel voor twee personen boekt, onder andere inclusief twee hotelovernachtingen, toegang tot de spa en één museum en openbaar vervoer.

Het is ook een voordelige optie om de WowKasselCard aan te schaffen en zo van extra korting te genieten. Vooral handig als je bijvoorbeeld gebruik gaat maken van het openbaar vervoer. Je hebt al een WowKasselCard voor twee personen vanaf € 9,-.

Reizen naar Kassel

Kassel ligt niet ver van de Hollandse grens. Vanuit Utrecht doe je er ongeveer 4 uur over om met de auto naar Kassel te reizen. Je kunt ook de trein pakken. Vanuit Utrecht ben je er met een overstap in Hannover in 5 uur als je met de trein naar Kassel reist.

Wil je meer weten over Kassel? Neem een kijkje op https://kassel-marketing.de/

Meer Duitsland tips? Klik hier voor allerlei verhalen over Duitsland.

 

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.