Home Luxemburg Doen in Luxemburg: bezoek Esch-sur-Sûre

Doen in Luxemburg: bezoek Esch-sur-Sûre

door: Nathalie
Gepubliceerd: Updated:

Ben je onder de indruk van Luxemburg stad? Dan moet je zeker ook het kleine dorpje Esch-sur-Sûre ontdekken. Waarom? Het is een middeleeuws pareltje met een sprookjesachtige uitstraling op slechts drie kwartier rijden. Ook bijzonder leuk om te bezoeken als je vakantie viert in het noorden van Luxemburg.

Ik bezocht dit dorpje in de winter en in de zomer, daardoor zie je in dit artikel verschillende foto’s. Voor het laatst geupdate op 13-7-2021.

Lees ook: 11x leuke hotels in Luxemburg Stad

Sprookjesachtig dorp

Esch-sur-Sûre is met een oppervlakte van slechts 51,25 km2 en ongeveer 270 inwoners erg klein, maar groots in uitstraling. De straatjes staan vol snoepkleurige huisjes. Het is gelegen aan de rivier de Sûre, waardoor je op mooie dagen lekker op een terrasje aan het water kunt zitten (of zelfs kunt zwemmen).

Maar de grootste trekpleister van dit dorpje is de kasteelruïne uit de 10e eeuw. Hij pronkt op grote hoogte boven het dorpje uit. Het is een leuke, korte wandeling naar boven en het feit dat het kasteel vrij toegankelijk is maakt het feest compleet. Je kunt de torentjes in gaan en vanuit daar van het uitzicht genieten.

Je kunt gratis parkeren in het dorp zelf. Het dorp is zo klein dat je alles binnen korte loopafstand kunt zien en doen. Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden in Noord-Luxemburg [in een roadtrip route]

Esch-sur-Sûre, Luxemburg travel report- Map of Joy
Esch-sur-Sûre, Luxemburg travel report- Map of Joy

Lees ook het artikel: Wat te doen in Vianden: allerlei tips en bezienswaardigheden

Dit vind je misschien ook leuk

3 comments

Rowan 26/02/2016 - 09:54

Mooie foto’s heb je gemaakt! Zou hier best even rond willen wandelen.

Reply
johan 05/09/2021 - 21:41

Het mooiste dorp van Luxemburg !!

Reply
Nathalie 06/09/2021 - 09:08

Echt prachtig he Johan 🙂

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.