Home natuur Doen in Noorwegen: bezoek Sirdal

Doen in Noorwegen: bezoek Sirdal

by Nathalie
0 Reacties

Sirdal, Norway, travel report - Map of Joy

Begin deze week stond in een artikel van Nu.nl dat IJsland en Noorwegen de meest favoriete vakantiebestemmingen waren op de Vakantiebeurs. Dat vind ik niet zo gek. Ik ben dol op deze waanzinnig mooie landen met natuur in overvloed. Over IJsland heb ik al veel geschreven, over mijn reis naar Noorwegen iets minder. Daarom neem ik jullie vandaag mee naar Sirdal in Noorwegen.

IJs- en sneeuwparadijs

Op ongeveer 2 uur rijden van Stavanger vind je de gemeente Sirdal. Het staat vooral bekend om de goeie mogelijkheden om er te wandelen in de zomer en te skiën in de winter. Met vier bergen en een totaal van en 45 afdalingen is Sirdal veruit de grootste en het meest gemakkelijk bereikbare skigebied van de regio Ski Fjord Norway. Nu ben ik zelf helemaal geen skifanaat (mijn record staat op 5 minuten Snow World en toen had ik het wel gezien), maar van sneeuw en ijs kan ik geen genoeg krijgen.

Hoge bergen, diepe dalen

Toen ik vorig jaar april met mijn vriend in Stavanger was besloten we het binnenland richting Sirdal in te rijden. Gewoon om te genieten van het landschap. Wat we niet wisten was dat er nog gigantisch veel sneeuw lag en dat er volop geskied werd. De autoroute was sowieso prachtig. Langs enorm hoge bergen en diepe dalen, maar door de steeds hoger wordende sneeuw keken we helemaal onze ogen uit. Ik zat als een klein kind te stuiteren in mijn autostoel. Van een afstandje leken de vele skipistes wel van die miniatuurtjes die je tijdens de kerstperiode in het tuincentrum ziet. Genieten!

Lees hier alle artikelen over Noorwegen.

Sirdal, Norway, travel report - Map of Joy

Sirdal, Norway, travel report - Map of Joy

Sirdal, Norway, travel report - Map of Joy

Sirdal, Norway, travel report - Map of Joy

Sirdal, Norway, travel report - Map of Joy

Sirdal, Norway, travel report - Map of Joy

Sirdal, Norway, travel report - Map of Joy

Laat een reactie achter