Home Europa stedentrips Doen in Parijs: bezoek Palais Royal

Doen in Parijs: bezoek Palais Royal

by Nathalie
1 Reacties

Elke keer als ik in Parijs ben word ik als een magneet naar Palais Royal getrokken. Als iemand mij om Parijstips vraagt staat deze dan ook bovenaan. Het Koninklijke Jardin du Palais Royal, zoals het voluit heet, is simpelweg een bloedmooie stadsoase waar je je een echte Parijzenaar voelt. En een bezoek is helemaal gratis! Doen in Parijs: bezoek Palais Royal.

Nog meer leuke dingen doen in Parijs? Klik hier voor aanbiedingen van activiteiten.

palais-royal-paris-map-of-joy12

Het ademt volop historie, want het is aangelegd in 1629. Onlangs is het verbouwd en is het nog mooier geworden dan het al was. Helaas is het paleis niet toegankelijk, maar de prachtige tuin dus wel en geloof me, daar heb je genoeg aan. Je vindt er niet alleen veel groen, rust en ruimte, maar ook moderne kunst en in de gebouwen rondom de tuin veel gave restaurants, winkels en galerieën. Op mooie dagen zit de tuin vol locals die een krantje lezen, een potje jeu de boules spelen en een hapje eten.

Lees ook: 18x eten en drinken in Le Marais Parijs bij de leukste plekjes en 15x eten en drinken in Montmartre Parijs bij de leukste plekjes

palais-royal-paris-map-of-joy6
parijs-palais-royal-map-of-joy

De winkels vragen om ‘window shopping’, want de prijs is enorm hoog, maar ook dat is hier leuk. Tijd voor een pitstop? Drink koffie bij Café Kitsuné. Internationale barista’s maken hier vol passie een espresso of lekkere latte. Deze hotspot met een strakke, industriële inrichting is klein, maar fijn. Trek? Zet je tanden in een (glutenvrij) taartje.

Lees ook:
12x bijzondere hotels in Parijs (voor Valentijn)
Doen: street art kijken in Belleville, Parijs

palais-royal-paris-map-of-joy11
palais-royal-paris-map-of-joy10
palais-royal-paris-map-of-joy9
palais-royal-paris-map-of-joy8
palais-royal-paris-map-of-joy7
palais-royal-paris-map-of-joy5
palais-royal-paris-map-of-joy4
palais-royal-paris-map-of-joy3
palais-royal-paris-map-of-joy2
palais-royal-paris-map-of-joy

1 Reacties

Andrea 16/10/2015 - 07:57

Prachtige foto’s. Zo fijn plekje inderdaad!

Reply

Laat een reactie achter