Home Noorwegen 10x de leukste dingen om te doen in Tromsø in de winter

10x de leukste dingen om te doen in Tromsø in de winter

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Naar het noorden van Noorwegen in de winter om de stad Tromsø en de prachtige omgeving te ontdekken? Een geweldig idee! Niet alleen is het landschap een traktatie om te zien, er is ook van alles te doen voor jong en oud. Hier deel ik 10x de leukste dingen om te doen in Tromsø in de winter. Van een hondensledetocht tot sneeuwscooteren en een walvissafari!

Lees ook: 10x eten en drinken in Tromsø, Noorwegen

Bezoek de Ice Domes

Trakteer jezelf op een begeleide tour vanuit het centrum van Tromsø naar het magische nieuwe winterwonderland van Tromsø Ice Domes. Te midden van hoge bergen in de prachtige Tamok valley wordt Tromsø Ice Domes elk jaar opnieuw opgebouwd als de poolnacht eraan komt. De kunst uit sneeuw en ijs weerspiegelt de unieke band tussen mens en natuur op een adembenemende manier.

De ijsbars, ijsbioscoop, ijsslaapkamers en het ijsrestaurant hebben thema’s variërend van de lokale Sami cultuur tot het noorderlicht in de vorm van prachtige ijssculpturen en speciale verlichting. Klik hier voor meer informatie en om deze excursie te boeken.

 

Ga noorderlicht jagen met een gids

In een kleine groep met maximaal 15 personen, onder begeleiding van een lokale gids met veel ervaring in het opsporen van dit natuurfenomeen, het noorderlicht najagen? Dat kan als je deelneemt aan deze tour.

Dankzij een grondige weeranalyse en overleg met andere gidsen vooraf, heb je de grootst mogelijke kans om een van de verbluffendste natuurfenomenen op aarde goed te kunnen zien. Als jij en je groep een goede locatie hebben gevonden neemt de gids professionele foto’s. De gids zal je ook helpen om met je eigen camera foto’s van het noorderlicht te maken. Je krijgt thermische pakken en warme, droge laarzen. Later in de avond wordt een kampvuur aangestoken en kun je genieten van een warme maaltijd, geroosterde marshmallows en een warm drankje bij het vuur.

Noorderlicht, Vikran, Tromso, Noorwegen - Map of Joy
Ik in Tromso met het noorderlicht.
Het noorderlicht in Tromso, Noorwegen - Map of Joy

Maak een sledetocht met rendieren met een Sami gids

Een unieke ervaring in het noorden van Noorwegen is het ontmoeten van de lokale Sami bevolking. Dit zijn de originele bewoners van dit gebied. Er zijn niet heel veel Sami meer, maar de Sami die er nog wel zijn delen graag hun cultuur met jou. Tijdens deze activiteit maak je kennis met de Sami en hun kudde rendieren (ruim 200).

Je mag plaatsnemen op een slee die door rendieren wordt getrokken. Het landschap bewonderen op deze manier zal je nooit meer vergeten. Daarna krijg je een kans om het Sami kamp te bezoeken en de kudde rendieren te voeren. Verzamel binnen de lavuu (Sami tent) voor wat warmte en een traditionele warme maaltijd. Luister rond het kampvuur naar je gids die verhalen vertelt over de Sami cultuur en een traditioneel Sami lied joikt. Klik hier voor meer informatie en om deze activiteit te boeken.

Rendiersledetocht met Sami in Tromso

Ga sneeuwschoenwandelen

Stel krakende sneeuw onder je voeten voor, vul je longen met frisse lucht en bewonder het landschap vol fjorden, bergen en de ongerepte schoonheid van het Noorse achterland tijdens een begeleide sneeuwschoenentocht. Een mix van plezier en uitdagingen, waarbij je het simpele plezier van buiten zijn in een prachtige omgeving kunt ervaren. Je professionele gids kiest de beste locaties, deelt zijn kennis over de regio en de sneeuwschoentechniek en neemt tijdens de tour professionele foto’s van je.

Lees ook: Sneeuwschoenwandelen in Zuid-Tirol: bewonder de prachtige Schnalstaler gletjser

Maak een hondensledetocht

Eén van de leukste dingen om te doen in Tromsø in de winter is het maken van een hondensledetocht. Het is de ultieme winter wonderland ervaring om met een slee door een dik pak sneeuw te glijden met enthousiaste honden. Klik hier voor een leuke aanbieding van een hondensledetocht van een halve dag met lunch.

Lees ook: Alles over een hondensledetocht in de winter in Tromsø, Noorwegen

Hondensledetocht in Tromso, Noorwegen, winter - Map of Joy
Hondensledetocht in Tromso, Noorwegen, winter - Map of Joy

Huur een auto en ontdek Kvaløya en Sommarøy

In de winter is noord Noorwegen één groot winter wonder landschap. Het is fantastisch om de bij Tromsø gelegen gebieden Kvaløya en Sommarøy te ontdekken met een huurauto. Een dik pak sneeuw ligt als een donzige deken over de huisjes, velden, stranden, wegen en bergen. Doordat je gedurende de hele roadtrip route langs fjorden rijdt heb je ook nog eens een waanzinnig uitzicht op het water en de bergen die daar omheen liggen.

Ik zag nieuwsgierige zeehonden spelen in het water en als je nog meer geluk hebt kun je hier in de winter ook walvissen zien! Pas trouwens tijdens het rijden op voor overstekende rendieren. Kies voor het huren van een auto voor Sunny Cars. Hier huur je altijd all-inclusive, dus automatisch inclusief verzekeringen, wat een zorgeloos gevoel geeft. Je hebt ook geen stress over het afsluiten van extra verzekeringen ja of nee, Sunny Cars benadrukt zelfs dat je je geen verzekeringen moet laten aanpraten bij het ophalen van de auto. Binnen een mum van tijd start je met een gerust hart aan je roadtrip!

Ook EasyTerra Autohuur is een fijne partij om een auto bij te huren. EasyTerra Autohuur is een onafhankelijke prijsvergelijker. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in hun systeem vergeleken, zodat je als consument altijd tegen een gunstig tarief jouw huurauto bij hen kunt boeken.

Lees ook: Bijzondere roadtrip route: Kvaløya en Sommarøy, Noorwegen

Kvaloya, a perfect road trip route in Norway - Map of Joy
Kvaloya, a perfect road trip route in Norway - Map of Joy

Maak een kabelbaanrit

Wil je Tromsø en de omgeving op héél bijzondere wijze zien? Geniet van een ritje met de beroemde Fjellheisen-kabelbaan in Tromsø. Zodra je de top bereikt bewonder je het uitzicht op Tromsø en de prachtige natuur rondom de stad.

Je hebt hier een adembenemend uitzicht op arctische landschappen. Een lokale gids gaat met je mee en zal je alles over Tromsø vertellen. Ontdek waarom Tromsø ook wel het ‘Parijs van het noorden’ en ‘Poort naar de Arctica’ wordt genoemd.

Dit vind je misschien ook leuk: 10x bijzondere accommodaties op de Lofoten

Ga op walvissafari

Walvissen in de natuur zien? Boek deze tour! Terwijl je uit Tromsø vaart bekijk je het Noorse zeeleven vanaf een boot tijdens een pooltocht van 6 tot 7 uur en kun je walvissen, andere vissoorten en zeevogels spotten.

Met uitzicht over bergen en zee vaar je richting het noordelijke Skjervøy. Een gids vertelt je van alles over de verschillende vis- en walvissoorten die goed gedijen in het water hier waar veel haring en plankton te vinden is. Sta op de uitkijk voor nieuwsgierige bultrugwalvissen en orka’s die rondzwemmen en jagen en krijg vogels, zoals zeearenden, meeuwen, zeekoeten, eidereenden en aalscholvers te zien. Dankzij het buitendek en de zitplaatsen met verwarming binnen aan boord van de boot kun je de wilde dieren in de omgeving van Noorwegen van heel dichtbij meemaken.

Lees ook: Walvissen spotten in Húsavik, IJsland

Walvissen spotten in Húsavik, IJsland - Map of Joy

Ga sneeuwscooteren

Geniet van een mooie en rustige sneeuwscootersafari omgeven door de prachtige fjorden en bergen van de Lyngsalpen. Voorzien van juiste kleding en een warme maaltijd achteraf. Klik hier om deze activiteit te boeken.

Bij aankomst bij Camp Troll in Lyngen krijg je warme kleding en een korte training. Vervolgens spring je op je sneeuwscooter en rijd je 2 uur lang langs fjorden en bergen. De uitzichten vanaf de sneeuwscooter zijn werkelijk schitterend. Het bijzondere is dat je met een sneeuwscooter op plekken kunt komen waar je anders niet kunt komen.

Na de tocht krijg je een lekkere warme maaltijd en na het eten wordt je weer naar Tromsø gebracht. Goed om te weten: je moet een rijbewijs hebben om te mogen sneeuwscooteren. Kinderen die oud genoeg zijn om zich goed vast te kunnen houden mogen achterop (vanaf een jaar of 10).

Dit vind je misschien ook leuk: 14x niet te missen bezienswaardigheden op de Lofoten [roadtrip route]

sneeuwscootersafari in Värmland - Map of Joy

Maak een rondvaart langs de fjorden

Stap aan boord van een klassieke houten boot genaamd ‘Fjord Queen’ en vaar over de Noordelijke IJszee langs de schitterende fjorden en zeestraten van de regio. Geniet onderweg van heerlijke vis, drankjes en versnaperingen. Kom tot rust in een warme cabine of gebruik de thermopakken om op het dek te blijven en het uitzicht te bewonderen.

Ontdek wat voor dieren er in de regio van Tromsø leven en let vooral op opspuitend water, want de kans is daar dat je een walvis ziet! Hou ook de kustlijn in de gaten om te zien of je rendieren kunt spotten en bewonder de diversiteit van de flora en fauna van Tromsø. Klik hier voor meer informatie en om deze activiteit te boeken.

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.