Home Engeland 4x absoluut doen in York, Engeland

4x absoluut doen in York, Engeland

geschreven door Nathalie
3 comments

Het Engelse York is één van de meest romantische en sprookjesachtige stedentrips die je kunt maken. York heeft alles in huis om je omver te blazen: prachtige historie, échte Harry Potter straatjes, sfeervolle restaurants en dat alles op loopafstand. In dit artikel: 4x doen in York, Engeland.

Wandel over de stadsmuren

York is een oude vestingstad en het bijzondere is dat een heel groot deel van deze vestingmuren nog intact zijn. Je kunt er zelfs een wandeling over maken van in totaal 3.4 kilometer! Als je de hele wandeling loopt doe je er ongeveer 2 uur over. Het kost niets en er zijn vijf verschillende punten waar je met een trap naar boven kunt lopen. Erg bijzonder. Bekijk deze website voor meer info.

York, city walls - Map of Joy
York, city walls - Map of Joy
 

Bewonder de Shambles

De grootste troef van York sinds het uitkomen van de Harry Potter films. De Shambles is een middeleeuwse straat uit de veertiende eeuw met prachtige vakwerkhuizen van hout. Er zitten winkels, cafeetjes en restaurants en toch heb je sterk het gevoel alsof je een reis door de tijd maakt.

De schots en scheve huisjes zijn zó ontzettend fotogeniek dat het geen wonder is dat deze straat als model is gebruikt om Diagon Alley in de Harry Potter films te creëren. Absoluut doen: loop binnen bij Monk Bar Chocolatiers. Een feest voor je zintuigen! Ook is er dagelijks een Shambles Market te bezoeken met ruim 80 kraampjes. Bekijk deze site voor meer info.

Shambles, York – Map of Joy
Shambles, York – Map of Joy
Shambles, York – Map of Joy
Shambles, York – Map of Joy

Bezoek Clifford’s Tower

Voor nog meer historie kun je een bezoek brengen aan Clifford’s Tower, een overblijfsel van York Castle (gebouwd in 1068-1069). Van buiten is het al een indrukwekkend bouwwerk om te zien. Het ligt op een heuvel, waardoor je mooi uitzicht hebt over de stad.

Je kunt een tour door het oude kasteel maken. Entree voor een volwassene kost £ 4.70 en een kind £ 2.80. Nergens kunnen kids zo leuk riddertje spelen als hier. Voor meer informatie zie deze website.

Clifford’s Tower, York - Map of Joy

Ontspan in Dean’s Park Garden

Ongelooflijk, maar waar: de tuinen van Dean’s Park zijn gratis te bezoeken. Als je ziet hoe mooi dit park wordt onderhouden sta je daar echt versteld van. Het is een prachtige groene oase naast York Minster die tijdens elk jaargetijde een must visit is. Ik was er in het begin van de lente en genoot van de bloeiende narcissen. In het park vind je naast mooi groen ook weer veel historie.

Toen het park in de twaalfde eeuw werd aangelegd heette het Minster Close en was het de thuisbasis van de aartsbisschoppen die in het Old Palace woonde. De restanten van het Old Palace zijn nog te bewonderen en zijn werkelijk prachtig om te zien! Meer weten?

Lees ook: 11x de leukste steden in Engeland die je gezien wilt hebben

Dean’s Park Garden, York - Map of Joy
Dean’s Park Garden, York - Map of Joy
Dean’s Park Garden, York - Map of Joy

Praktische informatie

York is gelegen in Noord-Engeland. Je kunt vanaf Amsterdam vliegen naar Leeds en Manchester met KLM en easyJet. Deze steden liggen het meest dichtbij York. Klik hier voor aanbiedingen.

Verblijven in York? Klik hier voor aanbiedingen van accommodaties in York.

Ik bezocht York tijdens een rondreis door Noord-Engeland en bezocht onder andere ook het natuurgebied Yorkshire Dales met een huurauto. Een geweldige combinatie! Auto huren voor je reis door Noord-Engeland? Boek van tevoren bij Sunny Cars (dit is altijd all-inclusive, dus inclusief verzekeringen!). Als je meer tijd hebt kan ik de steden Liverpool, Manchester, Leeds, Newcastle en de kustplaats Whitby ook aanraden.

Lees ook deze verhalen over Noord-Engeland:
21x leuke dingen doen in Leeds
9x hotspots in het Northern Quarter in Manchester
De mooiste autoroute in het Lake District
Stedentrip Hull en Leeds met de trein: de leukste dingen om te doen
5x doen in Newcastle

Lees hier alle artikelen over Engeland.

3 comments

Simone 18/10/2016 - 09:18

Oh wat een heerlijk stadje lijkt me dit. Echt prachtig! Is het iets waar je meerdere dagen naartoe zou gaan of is één dag echt voldoende? I love Harry Potter, dus dit MOET ik wel een keer gezien hebben in m’n leven. Super mooie foto’s ook! Love it!

Reply
Nathalie 18/10/2016 - 15:32

Ik vond één dag voldoende, maar er zijn ook veel musea die je kunt bezoeken en je kunt er goed shoppen. Als je daarvan houdt is een dag extra geen overbodige luxe. Alvast veel plezier in deze magische stad!

Reply
Simone 21/10/2016 - 09:58

Ah goed om te weten. Als ik het zo hoor, is één dag ook voldoende voor mij!

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.