Enorm leuk om te doen en het kost je slechts één metrorit: met de Tramway, aan een hoge kabel, langs de Queensburo Bridge naar Roosevelt Island. Daarom echt doen in New York: de Tramway Roosevelt Island nemen.

Nog meer leuke dingen doen in New York? Boek je tickets voordelig hier.

Waanzinnig uitzicht op Manhattan

Roosevelt Island is een stukje New York dat veel toeristen overslaan. Zonde, want dit voormalige Varkens Eylandt (inderdaad, wij Hollanders hielden er vroeger varkens) is een fijne escape uit het drukke Manhattan. Er wonen slechts 12.000 New Yorkers en er is veel groen. Je kunt er met de metro en de auto komen, maar de Tramway is een attractie op zich. Op zo’n 75 meter hoogte zweef je bijna een kilometer lang door de lucht met adembenemend uitzicht op Manhattan. Helaas was het een koude, grijze winterdag toen ik dat deed, maar nog was er genoeg oogsnoep te zien.

Tramway Roosevelt Island, must do in New York, travel report - Map of Joy

Hoe en wat?

De tramway neem je vanaf 2nd Avenue, tussen 59th and 60th Street. Je metrokaart is gewoon geldig. Op Roosevelt Island kun je een bus pakken voor een rondje om het eiland voor slechts 0,25 cent.

Tramway Roosevelt Island, must do in New York, travel report - Map of Joy

Tramway Roosevelt Island, must do in New York, travel report - Map of Joy

Meer zien? Ik maakte er dit filmpje:

NYC, aerial tramway to Roosevelt Island

Nog meer New York tips

In de stad die nooit slaapt is ontzettend veel te doen. Lees de artikelen hieronder en maak je stedentrip New York nóg leuker.

16x favoriete buurten in New York City [en toffe hotel tips!]

New York City is groot. Heel groot. Nu ik er twee keer bijna twee weken ben geweest heb ik mijn favoriete buurtjes gekregen. Ik deel mijn 16x favoriete buurten in New York City in dit artikel en vertel je wat je er kunt doen, geef enkele tips voor food hotspots en verklap waar je redelijk goedkoop kunt overnachten bij toffe accommodaties in New York.

Continue Reading

5x bijzonder slapen in New York

Naar de stad die nooit slaapt? Jij gaat dat wel doen. In dit artikel 5x bijzonder slapen in New York. Vijf hotels in de leukste wijken van New York (Manhattan, Brooklyn en Queens) die stuk voor stuk uitblinken in stijl en voor New Yorkse begrippen betaalbare accommodaties in New York zijn!

Continue Reading

13x leuke parken in New York [en wat je er kunt doen]

De drukte van de stad ontvluchten en je onderdompelen in natuur en rust? Tijdens een stedentrip New York kan dat op veel plekken. Stuk voor stuk groene oases in de concrete jungle. De parken zijn niet alleen mooi, ze bieden ook nog allerlei activiteiten voor jong en oud. In dit artikel 13x leuke parken in New York [en wat je er kunt doen].

Continue Reading

5x eten en drinken in Williamsburg, New York

Naast Manhattan is Williamsburg in Brooklyn al een tijdje de allerleukste plek van New York. Je vindt er creatieve ondernemers die buiten de box denken en zodoende verrassende plekken creëren. In dit artikel deel ik 5 hotspots waar je bijzonder leuk kunt eten en drinken tijdens je bezoek aan Williamsburg. Werelds smullen!

Continue Reading

5x hotspots in DUMBO, New York

Nog niet een heel bekende buurt aan de overkant van Manhattan in Brooklyn, maar wat mij betreft komt daar snel verandering in. Het uitzicht vanaf hier op Manhattan is waanzinnig, maar ook vind je hier steeds meer bijzondere plekken van creatieve ondernemers.

Continue Reading

10x favo hotspots in Williamsburg, Brooklyn, New York

Williamsburg is mijn favoriete buurt in New York. Het is onderdeel van Brooklyn en barst uit zijn voegen van de creativiteit. In dit artikel deel ik mijn 10 favoriete hotspots om te eten, shoppen en slapen.

Continue Reading

7x doen in december in New York

Ga jij in de maand december naar de Big Apple? Dan beleef je kerst(sfeer) op zijn mooist en oud en nieuw op zijn grootst. Ik vierde de feestdagen ooit in New York en vond het een magische ervaring. Hierbij 7x doen in december in New York. Van een tour door de woonwijk Dyker Heights tot een kerstshow in de Radio City Music Hall.

Continue Reading

8x vintage shoppen in Brooklyn

Schatzoeken tijdens je stedentrip New York? Ga naar stadsdeel Brooklyn en sla je slag bij de geweldige vintage winkels die deze leuke wijk in New York rijk is. In dit artikel 8x vintage shoppen in Brooklyn. Van toffe kleding tot interieurjuweeltjes uit vervlogen tijden.

Continue Reading

Mooiste street art in The Lower East Side, Manhattan

Stedentrip New York gepland staan en gek op street art? Hier de mooiste street art in The Lower East Side, Manhattan, die je allemaal kunt terugvinden als je door The Lower East Side wandelt van noord naar zuid.

Continue Reading

5 thoughts on “Doen in New York: Tramway Roosevelt Island”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *