Home Amerika Doen tijdens een stedentrip Las Vegas

Doen tijdens een stedentrip Las Vegas

door Nathalie
5 comments

Viva Las Vegas! Toen ik mijn rondreis door West-USA plande vond ik dat ik ook naar Vegas moest om het gezien te hebben, maar ik dacht dat ik er niets aan zou vinden. Ik plande daarom maar 1,5 dag in. Wat een spijt heb ik daarvan gekregen. Ik vond het tegen alle verwachtingen in geweldig! Las Vegas is een stad die je beleefd moet hebben, want het is met niets te vergelijken.

las-vegas-the-strip-paris-worldly-treasury

Speeltuin voor volwassenen

De dag dat we aankwamen waren we ’s morgens naar Bryce Canyon geweest (klik hier voor een verslag daarover) waar het heel koud was. Toen we eind van de middag Sin City inreden was het 30 graden. We checkten in het Sahara Hotel in (dat helaas niet meer bestaat) vlak naast de Stratosphere Tower en gingen gelijk de The Strip op. Ik wist niet wat ik zag. Overal licht, geluid van gokmachines, feestende mensen, harde muziek, (pool)parties en meer gekkigheid. Eigenlijk alles waar ik niet van hou en tóch vond ik het waanzinnig leuk. Een grote speeltuin voor volwassenen. Supersized American style.

las-vegas-the-strip-worldly-treasury
las-vegas-the-strip-venetian-worldly-treasury

Show van fonteinen

De leeuwen in MGM Grand, de pyramide van The Luxor, de vulkaanshow bij Pirates, de achtbaan in New York New York, de gondels in The Venetian. Denk aan een wereldreis op Eftelingniveau. Je komt echt ogen en energie te kort. The Strip is langer dan je denkt en bovendien zijn alle hotels zó groot dat je blijft lopen en kijken. En alles gaat non stop door. Het meest indrukwekkend vond ik toch wel de fonteinshow van het prachtige hotel The Bellagio. Als ik ooit weer naar Vegas ga (en dat wil ik om een ander deel van West-USA te zien) wil ik daar slapen en vanuit mijn hotelkamer ernaar staren.

Klik hier voor hotelaanbiedingen in Las Vegas.

las-vegas-the-strip-bellagio-worldly-treasury

Gokje wagen

Het gokken vond ik spannend, want zowel ik als mijn vriend hebben er totaal geen verstand van. We durfden het niet om aan om aan een tafel te kruipen met bloedserieuze types met zonnebrillen en stapels lege borden naast zich (ze zitten daar rustig 48 uur!). Wel hebben we wat muntjes in een fruitautomaat gegooid. Toen we maar liefst 1,50 winst hadden zijn we gestopt, haha. Zie de legendarische foto. Ik zal het gezicht van de persoon achter de balie die ons het geld moest uitkeren nooit vergeten. “Sukkels”, dekt de lading denk ik wel. Als we weer naar Vegas gaan ga ik eerst aan mijn blackjack en poker skills werken. Dan kan hopelijk niemand mij meer zo’n blik geven.

las-vegas-the-strip-cashout-worldly-treasury

Fremont Street

Mocht je naar Vegas gaan sla dan vooral Fremont Street niet over. Het is een beetje een shabby buurtje geworden (vermijd de donkere steegjes), maar de drukke straat met plafond geluid- en lichtshow maakt je Vegasbeleving wel helemaal compleet.

las-vegas-fremont-worldly-treasury

Leuke dingen doen in Las Vegas met korting? Kijk naar deze aanbiedingen in Las Vegas. Van een helikoptertour tot entreetickets zonder wachtrij en excursies buiten de stad.

Lees ook deze artikelen over West-Amerika:
4x bezienswaardigheden in de staat Idaho in Amerika
10x dingen om te doen en te zien in San Francisco
4x niet te missen natuur in West-Amerika
Doen in West-Amerika: bezoek Bryce Canyon

5 comments

Marlies 02/10/2014 - 07:41

Haha wat een leuk verhaal! Ben er nog nooit geweest maar wel heel benieuwd nu.

Reply
Mirne 02/10/2014 - 09:34

Zo tof! Ik wil hier ook echt eens heen.

Reply
Andrea 02/10/2014 - 10:49

Leuk om te lezen! Ik ben gek op Vegas. Tijdens een roadtrip verbleef ik hier een paar dagen en een aantal jaar later combineerde ik New York met een weekje Las Vegas. Zo leuk!

Reply
Stéphanie | Expeditie Aardbol 02/10/2014 - 12:29

Las Vegas lijkt me echt ultiem. Lijkt me fantastisch om daar een paar daagjes rond te dwalen :)

Reply
Marcella 05/10/2014 - 16:57

Same story! En ik ook ben bezig met een blog ;-) Ik ben helemaal geen uitgaanstype en dacht dat LV daardoor zou tegenvallen. Maar wauwww, ik had het er zó naar m’n zin! Gave stad, en zoveel tofs te beleven. Like!

Reply

Laat een reactie achter