Home Afrika stedentrips Bijzondere duik in Durban

Bijzondere duik in Durban

by Nathalie
2 comments

Duiken in Durban, Zuid-Afrika, maar niet in de zee? Klopt, het kan namelijk ook in een megagroot aquarium in het uSaka Marine World (pret)park. Hier een verslag van mijn ervaring.

Nog meer activiteiten in Zuid-Afrika doen? Boek hier voordelig je tickets.

Attractie van de Golden Mile

“Ga je mee duiken in een aquarium?” Die vraag kreeg ik tijdens mijn verblijf in de kustplaats Durban in Zuid-Afrika. ‘Heb ik het goed verstaan?’, dacht ik natuurlijk, maar het bleek een serieuze vraag te zijn. Ik heb zelf geen duikbrevet (en ben niet zo’n waterrat), maar mijn vriend wel. Dit klonk te leuk en bijzonder om niet te doen. En zo gingen we naar uShaka Marine World, waar hij in een gigantisch groot aquarium ging duiken en ik de belevenis fotografeerde.

ushaka-marine-world-duiken-worldly-treasury3

uShaka Marine World is de grote attractie van de Golden Mile, zoals de kustlijn in Durban wordt genoemd. Er is aan alles gedacht om jou de ultieme waterbeleving te geven. Van dolfijnenshows bezoeken tot relaxen op een privé-strand en van grote glijbanen af gaan tot snorkelen en duiken. In een kooi een haaientank in (yikes!) of iets minder spannend in een gigantisch groot aquarium met allerlei soorten (vriendelijke) vissoorten. Levensecht nagebootst met oude scheepswrakken en dergelijke, waardoor je het gevoel hebt dat je naar de onderwaterwereld van de zee kijkt.

ushaka-marine-world-duiken-worldly-treasury2
ushaka-marine-world-duiken-worldly-treasury

Een belevenis om mee te maken. Ook voor mij op het droge was het een feest voor het oog om de onderwaterwereld zo goed te kunnen zien en te beleven hoe de dieren reageren op mensen. Ik maakte ook een filmpje (met een oude telefoon, dus helaas is de beeldkwaliteit niet geweldig), dat je een goed beeld geeft van hoe het eruit ziet.

Wil je een unieke ervaring opdoen en hou je van water en dieren? Dan is dit echt een must do als je in Durban bent! Als je geen duikbrevet hebt is dat geen punt; je kunt er ook een snorkelsessie boeken.

Lees hier alle verhalen over Zuid-Afrika.

2 comments

Anne 29/04/2014 - 08:00

Jammer genoeg mag ik niet duiken, maar dit lijkt me inderdaad als toeschouwer ook al heel tof!

Reply
Sarah 07/05/2014 - 17:50

Inderdaad heel bijzonder! Zou ik heel graag proberen!

Reply

Laat een reactie achter