Home handige tips Europese landen met code geel [+ leuke te doen tips]

Europese landen met code geel [+ leuke te doen tips]

by Nathalie

Wil jij graag op vakantie naar het buitenland, maar weet je niet waar je op dit moment wel of niet naartoe kunt? In dit artikel hou ik de laatste stand van zaken bij wat betreft Europese landen met code geel. Daarbij geef ik leuke te doen tips voor deze landen met code geel waar je op dit moment naartoe kunt gaan.

UPDATE 4 NOVEMBER: Omdat het kabinet reizen naar het buitenland dringend afraadt tot half januari stop ik met het bijhouden van de informatie in dit artikel tot die tijd. Wat hier staat is dus NIET langer up to date.

Wat betekent code geel?
Code geel betekent dat er veiligheidsrisico’s zijn die kunnen afwijken van wat je in Nederland gewend bent, maar dat het wel vanuit de Nederlandse overheid veilig genoeg is bevonden om daar vakantie te vieren. Wees waakzaam en zoek van tevoren uit aan welke regels je je ter plekke moet houden.

Let op: er kan ook sprake zijn van lokale reisadviezen. Kijk voor vertrek of deze op de plek waar jij heen wilt van toepassing zijn. Zo kun je bijvoorbeeld op dit moment naar Portugal reizen, want het land heeft code geel, maar heeft het noorden van het land en de steden Lissabon en Porto wél een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen).

landen-code-geel-lanzarote
Lanzarote.

De Canarische Eilanden
Het vaste land van Spanje is oranje gekleurd, maar sinds vandaag (28 oktober) zijn de Canarische Eilanden weer geel! Je zou hier dus zomaar van de zon kunnen genieten deze herfst en/of winter. Maar welk Canarisch eiland past nu het beste bij jou?

Er zijn zeven Canarische eilanden met elk een eigen karakter. In dit artikel over welk eiland van de Canarische eilanden je moet kiezen vertel ik je wat elk eiland zo bijzonder maakt en wat je er kunt doen. Hopelijk kun je zo makkelijker kiezen welk Canarisch eiland het beste bij jou past.

Goed om te weten: je bent momenteel verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen als je naar Spanje reist. Deze verklaring moet je de hele reis bij je hebben. Voor de terugreis moet je een nieuwe gezondheidsverklaring in te vullen. Neem dus een tweede, blanco exemplaar mee op vakantie. Je kunt hier het formulier downloaden.

Voor verdere formulieren en/of het nodig hebben van een negatieve PCR-test: zie ajb de laatste stand van zaken over Spanje op deze pagina van de overheid. Ook vind je hier meer uitleg over de maatregelen die op de plaats van bestemming van kracht zijn in Spanje.

landen code geel Gran Canaria
Gran Canaria.
landen code geel Fuerte Ventura
Fuerte Ventura.

De Griekse eilanden
Ook de Griekse Eilanden zijn weer geel en lonken voor vitamine zon. Ze bieden ook nog eens volop cultuur, mooie stranden, lekker eten en bijzondere landschappen. Bovendien is het een goedkoop land om vakantie te vieren en is het niet heel ver van Nederland gelegen qua vliegtijd.

Maar welk Grieks eiland moet je nu kiezen? In dit artikel vertel ik je meer over de 15 leukste Griekse eilanden en wat je er kunt doen. Mijn persoonlijke favoriet is Santorini. Het is zó oogstrelend mooi! Ontdek hier: 5x de mooiste dorpjes op Santorini

Goed om te weten: je bent momenteel verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen als je naar Griekenland reist. Deze verklaring moet je de hele reis bij je hebben. Voor de terugreis moet je een nieuwe gezondheidsverklaring in te vullen. Neem dus een tweede, blanco exemplaar mee op vakantie. Je kunt hier het formulier downloaden.

Voor verdere formulieren en/of het nodig hebben van een negatieve PCR-test: zie ajb de laatste stand van zaken over Griekenland op deze pagina van de overheid. Ook vind je hier meer uitleg over de maatregelen die op de plaats van bestemming van kracht zijn in Griekenland.

Welk eiland in Griekenland moet je kiezen? [+ te doen tips]
Santorini.
Welk eiland in Griekenland moet je kiezen? [+ te doen tips], Rhodos
Rhodos.
Corfu strand
Corfu.

Zweden
Ook het prachtige, natuurrijke Zweden staat geheel op geel. Ik ben vaak genoeg in Zweden geweest om je te kunnen vertellen dat dit echt een land is waar je de ruimte hebt. Hier kom je op sommige plekken amper mensen tegen.

Vanuit Nederland ben je vrij snel in het zuiden van Zweden waar je heerlijk vakantie kunt vieren in de regio Skåne. Hier vind je bossen, stranden, dorpjes en als je wilt ook stadjes die je vakantiegeluk compleet maken. Lees ook: de mooiste bezienswaardigheden in Skåne aan de kust [roadtrip route].

En natuurlijk overnacht je in een typisch Zweeds vakantiehuisje waar je zelf kunt koken. Je vindt hier 12x leuke vakantiehuizen in Skåne .

Iets verder naar het noorden kom je terecht in Värmland. Wat mij betreft het beste alternatief voor Zweeds Lapland. Je kunt hier sneeuwscooteren, hondensledetochten maken en zelfs het noorderlicht zien!

Goed om te weten: je bent momenteel verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen als je naar Zweden reist. Deze verklaring moet je de hele reis bij je hebben. Voor de terugreis moet je een nieuwe gezondheidsverklaring in te vullen. Neem dus een tweede, blanco exemplaar mee op vakantie. Je kunt hier het formulier downloaden.

Voor verdere formulieren en/of het nodig hebben van een negatieve PCR-test: zie ajb de laatste stand van zaken over Zweden op deze pagina van de overheid. Ook vind je hier meer uitleg over de maatregelen die op de plaats van bestemming van kracht zijn in Zweden.

Falsterbo, mooi dorp in Skåne - Map of Joy
Falsterbo, mooi dorp in Skåne.
hondensledetocht
Hondensledetocht in Värmland.
sneeuwscootersafari in Värmland - Map of Joy
Sneeuwscooteren in Värmland.

Duitsland
In de hoofdstad Berlijn en de steden Frankfurt am Main, Bremen, München, Düsseldorf, Keulen, Aken, Stuttgart, Essen en Mannheim is het aantal besmettingen met het coronavirus ernstig gestegen. De kleurcode van deze steden is op 28 oktober aangepast naar code oranje. 

In de rest van het land geldt nog code geel! Vanuit Nederland kun je bijvoorbeeld nog volop genieten van de Harz en de Eifel , waar je binnen 3 á 4 uur naartoe kunt rijden. In beide regio’s vind je veel natuur, waar je de ruimte hebt en omringd door groen van Duitsland kunt genieten.

Overnachten in de Harz? Lees ook: 20x leuke accommodaties in de Harz [en de hond mag mee] En zit je te denken aan wintersport in Winterberg? Lees dan ook: 18x leuke accommodaties in Winterberg [appartement of vakantiehuis]

Goed om te weten: je bent momenteel verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen als je naar Duitsland reist. Deze verklaring moet je de hele reis bij je hebben. Voor de terugreis moet je een nieuwe gezondheidsverklaring in te vullen. Neem dus een tweede, blanco exemplaar mee op vakantie. Je kunt hier het formulier downloaden.

Voor verdere formulieren en/of het nodig hebben van een negatieve PCR-test: zie ajb de laatste stand van zaken over Duitsland op deze pagina van de overheid. Ook vind je hier meer uitleg over de maatregelen die op de plaats van bestemming van kracht zijn in Duitsland.

8x de mooiste roadtrips door Duitsland, Eifel Monschau
Het dorpje Monschau in de Eifel.
Dit zijn de 5 mooiste steden en dorpjes in de Eifel [+ wat te doen tips]
Het dorpje Cochem in de Eifel.
Wandelen in de Harz is zó mooi!

Portugal (behalve het noorden, Porto en Lissabon)
Het vaste land van Spanje is dus helaas oranje, maar in grote delen van Portugal kun je nog wel vakantie vieren. Een uitzondering zijn de steden Lissabon en Porto en het noorden van Portugal; daar geldt kleurcode oranje.

Je kunt dus wel naar de prachtige Algarve of de regio Alentejo. Benieuwd wat je kunt doen vanuit de bekende badplaats Albufeira in de Algarve? Lees ook: 4x zéker doen vanuit Albufeira. Meer weten over Alentejo? Ik maakte een uitgebreid artikel over wat je niet wilt missen tijdens je rondreis door Alentejo [roadtrip route].

Ook de eilanden de Azoren en Madeira zijn geel. Madeira is het hele jaar waanzinnig mooi, maar in de winter vooral prettig als winterzonbestemming. Lees ook: 15x de allerleukste dingen om te doen op Madeira en als je van plan bent daar te roadtrippen dan is dit artikel leuk en handig om te lezen.

Goed om te weten: je bent momenteel verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen als je naar Portugal reist. Deze verklaring moet je de hele reis bij je hebben. Voor de terugreis moet je een nieuwe gezondheidsverklaring in te vullen. Neem dus een tweede, blanco exemplaar mee op vakantie. Je kunt hier het formulier downloaden.

Voor verdere formulieren en/of het nodig hebben van een negatieve PCR-test: zie ajb de laatste stand van zaken over Portugal op deze pagina van de overheid. Ook vind je hier meer uitleg over de maatregelen die op de plaats van bestemming van kracht zijn in Portugal.

ballonvaart in Alentejo- Map of Joy
Het landschap van Alentejo vanuit een luchtballon.
Rondreis Alentejo, Elvas - Map of Joy
Het dorpje Elvas in Alentejo.
Het mooiste strand van Madeira, Seixal - Map of Joy
Het prachtige Madeira!

Laat een reactie achter