New York City is groot. Heel groot. Als de stadsdelen Brooklyn en Queens een eigen stad zouden vormen zouden het de vierde en vijfde grootste stad van Amerika zijn. Nu ik er twee keer bijna twee weken ben geweest heb ik mijn favoriete buurtjes gekregen. Ik deel mijn favoriete buurten in New York City in dit artikel en vertel je wat je er kunt doen en waar je kunt overnachten.

Leuke dingen doen in New York? Boek je tickets voordelig hier.

SoHo (South of Houston), Manhattan

Hier zie je heel viel gietijzeren pakhuizen, supertrendy mensen en vind je leuke boetiekjes. Hier kun je zeker een volle middag door de straatjes slenteren en fijn winkelen en koffietjes drinken. Het is zó heerlijk om hier te zijn. En vanuit hier loop je zo door naar Greenwich Village, West Village en Chelsea (wijken die ik stiekem toch ook even wil noemen).

Soho, Manhattan, favoriete buurt New York - Map of Joy

NoLita (North of Little Italy), Manhattan

Heel klein, voor je het weet sta je in SoHo, maar echt een pareltje. Van de graffitimuur in Bowery tot de leuke kleine winkeltjes en eetadresjes. Het doet mij een beetje denken aan de Amsterdamse Jordaan. Zeker de moeite waard om even mee te pakken als je in Manhattan bent.

NoLiTa, Manhattan, favoriete buurt New York - Map of Joy

NoLiTa, Manhattan, favoriete buurt New York - Map of Joy

Midtown, Manhattan

Hiermee bedoel ik hartje stad. Van Central Park tot Times Square, The Empire State Building en Madison Square Park (om maar wat dingen te noemen). Het is een groot gebied met heel veel highlights in één. Je kunt er van alles zien, doen en beleven. Goed shoppen en lekker eten. Ja, het is druk en toeristisch, maar hier gebeurt het dan ook, dus dat moet je maar voor lief nemen.

Midtown, Manhattan, favoriete buurt New York - Map of Joy

Midtown, Manhattan, favoriete buurt New York - Map of Joy

Williamsburg, Brooklyn

Dé hippe buurt in Brooklyn. Toen ik er 10 jaar geleden was zag ik niets leuks, nu wil ik er wonen. Het is rauw, industrieel, hip en verrassend rustig. Geen wolkenkrabbers, wel knusse straatjes, veel street art én geweldige hotspots.

Williamsburg, Manhattan, favoriete buurt New York - Map of Joy

Bushwick, Brookyn

Ook een wijk in Brooklyn en ontzettend multi culti (je hoort er meer Spaans dan Engels). Muziek knalt uit ghetto blasters, kinderen dansen op straat, overal zie je gave graffiti op de muren en stoere industriële panden. Ik garandeer je dat deze wijk over een paar jaar net zo hip (of misschien wel nóg hipper) zal zijn dan Williamsburg. Het is nu nog een beetje zoeken naar de hotspots die verspreid door de buurt liggen, maar daar komt denk ik wel verandering in.

Tot slot nog een korte accommodatietip. Vaak wordt mij gevraagd waar je het beste kunt overnachten in deze mega grote stad. Als je voor de eerste keer naar New York gaat vind ik slapen in Midtown een aanrader. Waarom? Omdat je dan echt, zoals ik hierboven al schreef, in het hart van de stad zit. Alle grote attracties zijn op loopafstand te bereiken. Via Booking.com kun je de beste deals scoren, klik hier. Midtown is wel prijzig. Wil je liever ergens slapen voor minder, maar wel heel bijzonder? Kijk dan even naar dit artikel waarin ik 5 bijzondere, betaalbare accommodaties deel.

Bushwick, Manhattan, favoriete buurt New York - Map of Joy

Koop hier het boek “Hallo! New York”, dat ik samen met 7 andere professionele New York-fans heb samengesteld en geschreven. Een reisgids dat een lust voor het oog is en bomvol tips staat van ons en locals. Denk aan thema wandelingen, inspiratie, de leukste must do’s, wat te doen in welke wijk, leukste hotspots en méér.

Hallo! New York
Hallo! New York
Ontdek NYC als een échte New Yorker
Score 5.0 van 5 sterren.
€18,50
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Je kunt vanaf Amsterdam vliegen naar New York met o.a. KLM. Klik hier voor aanbiedingen .

Lees ook:
5x eten en drinken in Williamsburg, New York
5x hotspots in DUMBO, New York
10x favo hotspots in Williamsburg, Brooklyn, New York
7x doen in december in New York
Reisverslag Washington DC

5x de leukste wijken in New York - Map of Joy

15 thoughts on “Favoriete buurten in New York City”

  1. Wat heerlijk om te lezen. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft Soho en Midtown! Helaas kon ik in de korte tijd die de laatste keer had Brooklyn niet echt ontdekken. Die staat wel hoog op mijn lijstje, dus ben zeer benieuwd naar de hotspots die je gevonden hebt! Heerlijke stad toch he?!

  2. Vier jaar geleden waren wij in NY. Wat een heerlijke stad toch! Ik zou absoluut nog wel eens terug willen. Ik zie op jouw foto’s vanalles wat ik nog niet gezien heb, dus ik vermaak me er vast weer prima 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *