Home Azië stedentrips Favo’s in Ubud, Bali

Favo’s in Ubud, Bali

door Nathalie
4 comments

Toen ik in oktober 2012 op het Indonesische eiland Bali was heb ik de meeste tijd in Ubud doorgebracht. Het kunstzinnige dorpje heeft alles wat je zoekt voor een relaxte vakantie. Je kunt er shoppen, uitgaan, fietsen door rijstvelden, naar een yogaschool, verzin het maar. Al snel had ik er een paar favoriete adresjes, hoog tijd om die met jou te delen.

bali-ubud-cafe-kafe-lotus-temple-worldly-treasury
[more…]

Lotus temple Loop tussen de  Starbucks en het Lotus Café door en je komt in één van de allermooiste tempels van het eiland terecht. Zoals de naam al verklapt; je ziet er heel veel lotusbloemen.

Cafe Kafe Neem het trappetje naar boven en kruip op een grote houten bank met enorme plofkussens of neem plaats op het balkonnetje (zie foto). Klein, maar  erg fijn adresje om te lunchen. De kaart is supergezond. Vooral de drankjes zijn echte powerbommetjes die bij allerlei kwaaltjes kunnen helpen. Gelegen in Jalan Hanoman, een leuk, rustig, artistiek straatje.

bali-ubud-nomads-goa-gajah-jungle-worldly-treasuryNomads Waanzinnige inrichting, verrukkelijke kaart (zie de tonijnsteak op de foto), goeie muziek, fijn gemengd publiek. Simpelweg top. Jalan Raya Ubud 35.

Goa Gajah De olifantengrot in Ubud van waaruit je zo de jungle in kunt lopen voor een te gekke wandeling. Neem genoeg water mee, want je krijgt het héél warm.

bali-ubud-kush-three-monkeys-worldly-treasuryThe Yoga Barn & Kush Twee adresjes voor lichaam en geest op één plek. Bij The Yoga Barn kun je verschillende yogalessen volgen en bij Kush moet je zijn voor massages op basis van ayurveda. Ik nam de behandeling voor hoofd en haar; verwennerij! Jalan Raya Pengosekan.

Three Monkeys Een modern restaurant met een vooral Westerse kaart en prijzen. Niet heel authentiek dus, máár voor de afwisseling wel fijn. Bovendien zit je achterin heerlijk tussen de rijstvelden. Voorin (aan de straatkant) spelen vaak bandjes live muziek. Je vindt het in de Jalan Monkey Forrest.

Café Wayan Een van de meest bekende restaurants aan de Monkey Forrest Road en ik snap wel waarom. Binnen is het heel sfeervol, Balinees ingericht met kussens in lage bankjes aan lage houten tafeltjes. Achterin heb je uitzicht op rijstvelden. De kaart is traditioneel en niet duur.   

4 comments

Karlijn 18/03/2014 - 09:10

O wat vind ik het toch fijn om met jou mee te reizen. Echt, overal waar jij bent geweest wil ik ook heen. Heerlijk!

Reply
Castle Combe: het mooiste dorp van de Cotswolds! - Map of Joy
Nathalie 18/03/2014 - 09:42

Dankjewel voor deze fijne reactie :-)

Reply
Mandy 19/03/2014 - 13:17

Ziet er zo fijn uit! Ik kan niet wachten totdat we eindelijk een ticket gaan boeken!

Reply
Marcella 04/04/2014 - 17:11

Het lijkt me zo prachtig daar, mooooie foto’s! Bali staat nog zeker op m’n wishlist, nu m’n lief nog overtuigen ;-)

Reply

Laat een reactie achter