Home handige tips 5x fotografietips voor je smartphone op reis

5x fotografietips voor je smartphone op reis

door: Nathalie
Gepubliceerd: Updated:

Fotograferen met je smartphone is tegenwoordig ontzettend handig en leuk. Elk mooi, opvallend, grappig reismoment kun je er snel mee vastleggen en de kwaliteit wordt steeds beter. In dit artikel deel ik 5x fotografietips voor je smartphone op reis. Van apps waarmee je je foto’s direct perfect op social media kunt delen tot handige accessoires.

Kies de juiste telefoon

Gelukkig zijn er inmiddels behoorlijk wat smartphones op de markt waar je goeie foto’s mee kunt maken. Wil je een echte topper in huis halen? Kies dan voor een iPhone 14 Pro Max abonnement. Het is de topper van de nieuwe iPhone 14 serie: beter dan dit wordt het niet. De allerbeste specs en innovaties die Apple op dit moment heeft, vind je in de iPhone 14 Pro Max.

De hoofdcamera van 48 megapixel is bizar goed. Een betere camera heb je nog in geen enkele iPhone gezien. Er zit een 4K-camera op, een 12 megapixel selfiecamera met autofocus, een 12 megapixel telelens met 3x optische zoom, een 12 megapixel ultra-groothoeklens en de hoofdcamera heeft maar liefst 48 megapixels! Vloggen, selfies maken, vakantiefoto’s delen: al je foto’s en video’s ondergaan met de iPhone 14 Pro Max een dikke upgrade.

Maak gebruik van de instellingen

Tegenwoordig kun je aardig wat spelen met de instellingen van de camera op je smartphone. Van continu opnames (handig bij actiefoto’s) tot effecten, gezichtsdetectie, panoramafoto’s en meer. Zelfs diafragma en sluitertijd instellingen zijn mogelijk. Het is echt de moeite waard om je hierin te verdiepen, want zo verbeter je de kwaliteit van je foto’s aanzienlijk.

Hou de lens schoon

Dit klinkt misschien betuttelend, maar doordat je je smartphone constant vasthoudt raak je al snel de lens aan. Vingers zijn van nature vet en geven vlekken. Ook stof uit je tas of broekzak maken vlekken op foto’s. Ik heb altijd een lensdoekje bij me waar ik tegelijkertijd mijn zonnebril mee poets. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Bewerk je foto’s

Ik heb meerdere apps op mijn smartphone om direct foto’s te kunnen bewerken. Favoriet is de gratis app van Lightroom. Deze app biedt je niet alleen bewerkingsopties aan, zoals verscherpen, lichter of donkerder maken of bijsnijden, ook de filters zijn erg mooi. Daarnaast kan ik Snapseed aanraden, die ook gratis is, en waarmee je snel en makkelijk een foto nóg beter kunt maken. Beide apps zijn gebruiksvriendelijk en kunnen veel.

Maar vergeet niet het bewerkingsprogramma dat standaard op de meeste smartphones zit. Vrijwel elke smartphone biedt opties als beeld bijsnijden, helderheid aanpassen, effecten toevoegen en meer. Apps zijn hierdoor (bijna) overbodig.

Gebruik accessoires

Er is van alles aan accessoires verkrijgbaar om het fotograferen met je smartphone nog makkelijker te maken. Denk aan een selfiestick of een statief, maar ook een opzetlensje.

Ik gebruik zelf het vaakst een selfiestick, niet om selfies mee te maken, maar om vanuit een moeilijke hoek foto’s te maken. Zo heb ik in IJsland en Schotland foto’s gemaakt van een waterval vanuit een hoek waar ik met mijn armen niet bij kon, maar door de selfiestick helemaal uit te schuiven wel.

Disclaimer: af en toe maak ik gebruik van affiliate links of gesponsorde links/artikelen. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.