Home roadtrip 5x goedkope huurauto boeken tips

5x goedkope huurauto boeken tips

by Nathalie
5x goedkope huurauto boeken met deze tips - Map of Joy

Roadtrips zijn ontzettend populair en dat vind ik als roadtripfanaat enorm leuk om te horen. Wist jij dat meer dan één derde van de Nederlanders, de afgelopen drie jaar weleens een auto op vakantie in het buitenland huurde? Sunny Cars heeft 3091 Nederlanders geïnterviewd om zo te weten te komen wat de ervaringen en wensen van autohuurders zijn. In het Sunny Cars Trendrapport delen zij de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van autohuur. Handig: dit onderzoek verklapt ook hoe Nederlanders besparen op hun autohuur. Lees hier 5x goedkope huurauto boeken tips.

5x goedkope huurauto boeken tips - Map of Joy

Kies het goedkoopste model

Uit het Sunny Cars Trendrapport blijkt dat Nederlanders op verschillende manieren een goedkope huurauto boeken. Zo kun je bij het reserveren van een huurauto kijken naar de prijzen van de auto’s die je kunt huren. Het grootste deel van de respondenten kiest dan ook voor de goedkoopste klasse huurauto.

Het kan gebeuren dat dit je tientallen zo niet honderden euro’s bespaart. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook bijna altijd voor de allergoedkoopste optie kies. Ik let hierbij wel op de bestemming. Stel dat je weet dat je over steile bergweggetjes gaat rijden, dan is het niet verstandig om alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar het type auto. Ga je naar een stad, dan is een goedkope, kleine huurauto juist wel heel handig.

5x goedkope huurauto boeken tips - Map of Joy

Neem je eigen navigatiesysteem mee

Ruim de helft van de Nederlanders heeft het goed bekeken. Uit het onderzoek van Sunny Cars blijkt dat zij een eigen nagivatiesysteem meenemen op reis. Uit ervaring weet ik ook dat dit enorm veel kan schelen bij een goedkope huurauto boeken.

Heb je geen navigatiesysteem? Download een offline kaart van het land waar je naartoe gaat via Google Maps. Zo kun je zelfs zonder internet gratis navigeren in het buitenland. Als ik naar een gebied ga waar ik bepaalde bijzondere plekken wil vinden die soms niet met het navigatiesysteem of Google Maps te vinden zijn dan print ik thuis een map uit. Dat deed ik bijvoorbeeld voor mijn roadtrip door Snaefellsnes in IJsland. Ook een ouderwetste wegenkaart gebruik ik nog weleens. Zie hier 7x handige apps voor een roadtrip.

Ik blijk hier niet de enige in te zijn, want uit het onderzoek blijkt dat de ouderwetse wegenkaart nog vrij populair is onder de wat oudere doelgroep. 60-plussers nemen in 40% van de gevallen een wegenkaart mee, terwijl dit bij reizigers onder de 30 jaar slechts 10% is.

5x goedkope huurauto boeken tips - Map of Joy

Boek vooraf een all-in huurpakket

Vrijwel iedereen die ik spreek over het huren van een auto in het buitenland vindt het heel ongemakkelijk en ingewikkeld dat je bij het ophalen van de auto van alles aangepraat wordt. Je krijgt hierdoor het gevoel dat je zonder extra verzekeringen nooit veilig en onbezorgd de weg op kunt.

Helaas ben je als je ter plekke verzekeringen afsluit een stuk duurder uit dan wanneer je van tevoren een all-in huurauto boekt. Bij Sunny Cars boek je altijd all-in. Dit betekent dat alle verzekeringen inbegrepen zijn. Je kunt aan de balie dus met een gerust hart nee zeggen tegen alle aangeboden extra’s. Sunny Cars benadrukt zelfs dat als je bij hen een auto boekt je niets extra’s moet boeken. Dit scheelt echt als een goedkope huurauto boeken is wat je graag wilt.

Meer tips over het huren van een auto in het buitenland? Lees dit artikel.

Neem je eigen kinderstoeltje mee of koop er één onderweg

Ook een kinderzitje wordt door Nederlanders opvallend vaak zelf meegenomen. Van de reizigers met jonge kinderen neemt een kwart een eigen kinderzitje mee. Dit help zeker bij een goedkope huurauto boeken.

17% van de reizigers met kinderen koopt zelfs op de plek van bestemming een kinderstoeltje, omdat dit goedkoper is dan er één huren voor de hele reis. Een hele goeie tip voor iedereen die met kleine kinderen een goedkope huurauto wil boeken.

5x goedkope huurauto boeken tips - Map of Joy

Boek je auto vooraf online

De meeste Nederlanders boeken hun huurauto in het buitenland al vrij ver van tevoren. Vooral het zelf online reserveren is populair. Toch vind ik het opvallend om te lezen dat ruim 37% van de respondenten de huurauto pas tijdens de vakantie boekt. Dit is zeker in het hoogseizoen niet verstandig bij een goedkope huurauto boeken. Bovendien loop je het risico dat de gewenste auto niet beschikbaar is.

Ga je naar Spanje, Italië, Amerika, Griekenland of Portugal en wil je daar een goedkope huurauto boeken? Dan is het zeker aan te raden om je huurauto ruim van tevoren te boeken. Uit het onderzoek van Sunny Cars blijkt namelijk dat deze landen ook dit jaar de populairste vakantielanden zijn om met een huurauto te ontdekken.

Wil je meer lezen over alle trends en ontwikkelingen rondom autoverhuur in het buitenland in 2018? Bekijk hier het volledige trendrapport van Sunny Cars.

Nog meer goedkoop reizen tips? Lees dit artikel.

5x goedkope huurauto boeken met deze tips - Map of Joy

In samenwerking met Sunny Cars.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter