Home roadtrip 5x goedkope huurauto boeken tips

5x goedkope huurauto boeken tips

by Nathalie
0 Reacties

Roadtrips zijn ontzettend populair en dat vind ik als roadtripfanaat enorm leuk om te horen. Wist jij dat meer dan één derde van de Nederlanders, de afgelopen jaren weleens een auto op vakantie in het buitenland huurde? Lees hier 5x goedkope huurauto boeken tips en je gaat voordeliger op roadtrip!

Kies het goedkoopste model

Zo kun je bij het reserveren van een huurauto kijken naar de prijzen van de auto’s die je kunt huren. Het kan gebeuren dat dit je tientallen zo niet honderden euro’s bespaart. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook bijna altijd voor de allergoedkoopste optie kies. Ik let hierbij wel op de bestemming.

Stel dat je weet dat je over steile bergweggetjes gaat rijden, dan is het niet verstandig om alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar het type auto. Ga je naar een stad, dan is een goedkope, kleine huurauto juist wel heel handig. En hoeveel bagage heb je bij je? Past het allemaal wel?

5x goedkope huurauto boeken tips - Map of Joy

Neem je eigen navigatiesysteem mee

Uit ervaring weet ik ook dat dit enorm veel kan schelen bij een goedkope huurauto boeken. Heb je geen navigatiesysteem? Kijk hier voor een lijst met aanbiedingen. Wat je ook kunt doen: download een offline kaart van het land waar je naartoe gaat via Google Maps. Zo kun je zelfs zonder internet gratis navigeren in het buitenland.

Als ik naar een gebied ga waar ik bepaalde bijzondere plekken wil vinden die soms niet met het navigatiesysteem of Google Maps te vinden zijn dan print ik thuis een map uit. Dat deed ik bijvoorbeeld voor mijn roadtrip door Snaefellsnes in IJsland. Ook een ouderwetste wegenkaart gebruik ik nog weleens. Zie hier 7x handige apps voor een roadtrip.

5x goedkope huurauto boeken tips - Map of Joy

Boek vooraf een all-in huurpakket

Vrijwel iedereen die ik spreek over het huren van een auto in het buitenland vindt het heel ongemakkelijk en ingewikkeld dat je bij het ophalen van de auto van alles aangepraat wordt. Je krijgt hierdoor het gevoel dat je zonder extra verzekeringen nooit veilig en onbezorgd de weg op kunt.

Helaas ben je als je ter plekke verzekeringen afsluit een stuk duurder uit dan wanneer je van tevoren een all-in huurauto boekt. Bij Sunny Cars boek je altijd all-in. Dit betekent dat alle verzekeringen inbegrepen zijn. Je kunt aan de balie dus met een gerust hart nee zeggen tegen alle aangeboden extra’s. Sunny Cars benadrukt zelfs dat als je bij hen een auto boekt je niets extra’s moet boeken. Dit scheelt echt als een goedkope huurauto boeken is wat je graag wilt.

Meer tips over het huren van een auto in het buitenland? Lees dit artikel.

Boek je auto vooraf online én op tijd

Hoe eerder je boekt, hoe meer je kunt besparen. Door je huurauto zo vroeg mogelijk te reserveren, vermijd je prijsstijgingen en heb je een grotere keuze. Zeker voor kleinere modellen is er namelijk minder aanbod op de markt door de aanhoudende schaarste sinds de coronacrisis.

Daardoor moeten sommige reizigers een grotere auto kiezen dan ze eigenlijk nodig hebben. Dit leidt tot onnodige extra kosten. Bij Sunny Cars kun je je reservering tot 1 uur voor huuraanvang kosteloos annuleren. Zo ben je verzekerd van een huurauto, maar kun je je plannen altijd nog wijzigen. Ideaal!

Psst. Ook EasyTerra Autohuur is een fijne partij om een auto bij te huren. EasyTerra Autohuur is een onafhankelijke prijsvergelijker. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in hun systeem vergeleken, zodat je als consument altijd tegen een gunstig tarief jouw huurauto bij hen kunt boeken.

5x goedkope huurauto boeken tips - Map of Joy

Let op je huurtermijn

Bij autohuur wordt er altijd gerekend in termijnen van 24 uur. De huurperiode gaat in zodra je de auto ophaalt, ongeacht of dit ’s ochtends of ’s avonds is. Denk daarom vooraf al goed na wanneer je de auto precies nodig hebt en hou je aan de afgesproken ophaal- en inlevertijd.

Kom je te laat? Dan moet je een extra dag betalen. Om bijkomende kosten te vermijden kun je daarom om een tijdsbuffer inbouwen voor onvoorziene vertragingen onderweg.

5x goedkope huurauto boeken tips - Map of Joy

Bonustip: neem je eigen kinderstoeltje mee of koop er één onderweg

Dit helpt zeker bij een goedkope huurauto boeken. Het is vaak zelfs goedkoper om op de plek van bestemming een kinderstoeltje aan te schaffen, dan dat je er één huurt voor de hele reis. Een hele goeie tip voor iedereen die met kleine kinderen een goedkope huurauto wil boeken.

Strada di Voresi, Toscane, Italië - Map of Joy

Bonustip 2: check de verkeersregels en tolheffingen op je bestemming

De verkeersregels kunnen erg verschillen van land tot land en de boetes voor het niet naleven van deze regels lopen soms hoog op. Zo is het in een aantal landen bijvoorbeeld verplicht om ook overdag met je lichten aan te rijden. Verder werken sommige landen met tolwegen of vignetten die je moet aankopen. Controleer daarom de geldende verkeersregels en verplichtingen zodat je niet voor verrassingen en onverwachte kosten komt te staan. Vignetten kun je alvast hier online bij de ANWB kopen.

Disclaimer: In dit artikel zijn affiliate links gebruikt, het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Laat een reactie achter