Home lifestyle Handige items voor zomers weer [op reis]

Handige items voor zomers weer [op reis]

door Nathalie
0 Reacties

In Nederland zijn wij niet gewend aan het echte, hete zomerse weer dat ze bijvoorbeeld in Spanje of Griekenland hebben. We hebben er hier massaal last van als het een keer warmer is dan 30 graden. Ga jij op reis naar een warm land? Dan kan het even wennen zijn aan de hitte. Gelukkig kunnen de volgende items je hier goed mee helpen. Stop deze handige items voor zomers weer [op reis] in je koffer en je bent good to go.

Een mooie waaier

Het meenemen van een waaier voelt misschien overbodig, maar je gaat je verbazen over hoe fijn het is om af en toe even je waaier te gebruiken. Als je aan het strand ligt bijvoorbeeld, en de zon schijnt lekker hard. Of als je op een terrasje zit en je voelt de zweetdruppels langzaam vormen op je gezicht.

Maar ook gewoon als je op je kamer zit en het wordt binnen wel erg warm. Pak je waaier erbij en wapper hem even langs je gezicht. De lekkere wind koelt je ongetwijfeld een beetje af. Bovendien voelt het enorm fancy om met een waaier te zitten, dus dat is ook mooi meegenomen.

Een pet of een hoed

Petjes of hoeden kunnen eigenlijk niet ontbreken, zeker als je makkelijk verbrandt. Door een pet of hoed op te zetten kun je voorkomen dat je verbrandt in je nek of op je voorhoofd. Bovendien beschermt het je hoofdhuid: een plek die erg gevoelig is voor de zon.

Je kunt erg stijlvolle petjes en hoedjes vinden. Kijk wat je het beste vindt staan bij jouw hoofd en gezicht. En vergeet deze dan niet mee te nemen op reis. Tip: ga je vliegen? Zet de hoed op in het vliegtuig of pak hem in je koffer in door de hoed te vullen met bijvoorbeeld ondergoed of t-shirts. Zo blijft de vorm van de hoed mooi.

Zwierige, luchtige jurkjes

Luchtige jurkjes zijn ideaal voor in de zomer. Voor naar het strand bijvoorbeeld. Gooi je zomerjurk over je badpak of bikini en je hebt een makkelijk outfitje waar je je geen zorgen meer over hoeft te maken. Ook is het luchtig en daarom ideaal voor overdag. Als je gaat shoppen bijvoorbeeld, of als je gewoon in de warme buitenlucht bent.

Blotting paper

Een paar jaar terug was dit echt een ding, maar nu zie je het eigenlijk nog weinig. Dat is jammer, want het is enorm handig. Blotting paper helpt met het mat maken van je gezicht.

Na een tijdje in de zon ga je waarschijnlijk een beetje glimmen, maar na het gebruiken van een blotting paper is dit weer helemaal weg. De papiertjes nemen de olie van je gezicht op en zorgen er zo voor dat je gezicht weer helemaal mat is en dat er niks van zweet te zien is op je gezicht.

Lees ook: 20x hittegolf tips voor thuis of op vakantie en 10x makkelijke selfcare tips [ook voor op reis]

Disclaimer: af en toe maak ik gebruik van affiliate of gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Laat een reactie achter