Home Nederland Eten en drinken in oude fabriek Hoog Vuur in Amersfoort

Eten en drinken in oude fabriek Hoog Vuur in Amersfoort

by Nathalie

In een oude fabriek van Prodent, in de Eemhaven van Amersfoort, vind je restaurant Hoog Vuur. Een hele fijne, creatieve plek om te lunchen of dineren. Er worden eerlijke en lokale producten gebruikt om op ambachtelijke wijze gerechten te maken. Grote troef: vrijwel alles wordt bereidt in houtgestookte ovens die speciaal voor deze plek zijn ontwikkeld. Doordat de keuken open is en de ovens in het restaurant geplaatst zijn kun je zelf zien hoe dit eraan toe gaat.

hoogvuur-restaurant-hotspot-amersfoort-worldly-treasury2Helaas heb ik hier alleen nog maar geluncht en daardoor alleen gebruik kunnen maken van het lunchbuffet (zonder de ovens). Het concept is simpel: je schept op een bord wat je wilt hebben en betaalt per broodje. Er staat allerlei lekkers van verse meloen en pastasalade en van verschillende soorten beleg. Heerlijk vers.

hoogvuur-restaurant-hotspot-amersfoort-worldly-treasury3

hoogvuur-restaurant-hotspot-amersfoort-worldly-treasury4

En dan het interieur; daar word je toch ook blij van. Nieuw wordt moeiteloos gecombineerd met oud en dat is in zo’n oude fabriek een lust voor het oog. Van de mintgroene vloer tot de industriële verlichting. Het leuke is dat er verschillende hoekjes zijn gecreëerd. Je kunt plaatsnemen aan een klein tafeltje of een grote houten tafel, neerploffen op een bank of wegkruipen in een vintage rotanstoel met schapenvacht. Het hele jaar door, elk moment van de dag een ontmoetingsplek voor jong en oud.

hoogvuur-restaurant-hotspot-amersfoort-worldly-treasury5

Related Articles

4 comments

Dionne 16/07/2014 - 20:42

Wat cool! Ik wist helemaal niet dat het er zat. Ik zit naast de fabriek op school en woon er 5 minuten van vandaan..

Reply
Nathalie 16/07/2014 - 21:55

Wat toevallig. Snel een kijkje nemen dus.

Reply
Petra 27/07/2015 - 20:52

Ik ben hier laatst geweest. Dineren op het terras is ook een aanrader, wat een heerlijk rustig en sfeervol plekje. En binnen is ook supermooi. Vooral de hoek bij de bar, met die mooie bank!

Reply
Nathalie 27/07/2015 - 21:48

Wat leuk!

Reply

Laat een reactie achter