Soms kom je op een plek die je eigenlijk voor jezelf wilt houden. Een echte hidden gem. Maar wat ik je nu ga laten zien is té mooi, bijzonder en puur om niet te delen. Het gaat over een natuurlijk zwembad in IJsland waar je echt één met de natuur bent.

Lees ook: 18x leuke, bijzondere accommodaties in Zuid-IJsland

Een complete pakketreis naar IJsland boeken? Neem een kijkje bij de actuele aanbiedingen van TUI. Ook De Jong Intra biedt vaak voordelige pakketreizen naar IJsland aan.

Gouden tip

Voordat mijn vriend en ik naar IJsland vertrokken kreeg ik van een local via Instagram de tip om op zoek te gaan naar een zwembad in de buurt van de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. Het staat bekend als de Seljavallalaug pool. Het is even puzzelen om de juiste locatie te vinden (ik heb flink gegoogled), maar als je er eenmaal bent ben je blij, héél blij. Het uitzicht, de ervaring; onbetaalbaar.

Lees ook: 22x de allermooiste plekken in IJsland die je gezien wilt hebben

Seljavallalaug pool, Iceland, travel report - Map of Joy

Rechtstreeks uit de bergen

Als je aan komt lopen is het best een surrealistisch beeld. Een zwembad tussen prachtige, met mos beklede bergen, omringd door verschillende stromende beekjes. Het zwembad is in 1923 gebouwd door locals die hun kinderen zwemles wilden geven. Het zwemwater komt rechtstreeks uit de bergen en is ongeveer 39 graden.

Er staat een schuurtje dat je als kleedkamer kunt gebruiken. Eerlijk is eerlijk; het wordt heel af en toe schoongemaakt door vrijwilligers, dus neem slippers mee. Ook het zwembad wordt door vrijwilligers zo nu en dan van algen en vulkaanas ontdaan. Toch is het niet vies, want er stroomt constant schoon water in en ‘gebruikt’ water uit.

Seljavallalaug pool, Iceland, travel report - Map of Joy

Seljavallalaug pool, Iceland, travel report - Map of Joy

Seljavallalaug pool, Iceland, travel report - Map of Joy

Hoe je er komt

Ik ben nog nooit in Nieuw-Zeeland geweest, maar had hier een enorm Lord of the Rings-gevoel. De mist maakte het extra sprookjesachtig. Ga je naar IJsland en wil je er ook naartoe? Rij vanaf Reykjavik ongeveer 1,5 uur over Ringweg 1 in oostelijke richting. Pak dan de Route 242 tot waar je een kleine parkeerplaats vindt. Wandel vanaf hier een stukje naar het noorden. Je kunt het niet missen.

Het is redelijk vlak bij de prachtige waterval Skógafoss gelegen dus je kunt een bezoek goed combineren.

Seljavallalaug pool, Iceland, travel report - Map of Joy

Je kunt vanaf Amsterdam vliegen naar Reykjavik met o.a. KLM. Klik hier voor aanbiedingen .

Lees ook:
10x bezienswaardigheden op Snaefellsnes, IJsland [roadtrip route]
10x eten en drinken in Reykjavik
Planning + route 5-daagse roadtrip Zuid-IJsland

Nog meer tips over natuurlijke geothermische baden in IJsland? Zie dit artikel van Wellness Spots.

Aanbiedingen IJsland reizen

pin it

Seljavallalaug pool, Iceland, how to get there-Map of Joy

16 thoughts on “Doen in IJsland: Seljavallalaug zwembad”

  1. Wauw wat mooi! Afgelopen zomer hebben wij ook zoiets ontdekt in IJsland, alleen was dat helemaal natuurlijk gevormd, ook met heerlijk warm water. Komt toevallig binnenkort op mijn blog haha

  2. Beste,

    De link doet het helaas niet meer om de locatie te delen, weet je deze nog te vinden en te delen? Het lijkt me geweldig!
    Bedankt!

  3. Ik zou ook graag een reis naar IJsland willen maken volgend jaar. Ben al druk bezig met het verzamelen van activiteiten die ik wil gaan doen. Interessant om de historie van dit bad te lezen. Het lijkt me erg bijzonder om er in te liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *