Home lifestyle Inpaktips handbagage stedentrip

Inpaktips handbagage stedentrip

door Nathalie
5 comments

Als je mij vijf jaar geleden had verteld dat ik met een klein koffertje zou gaan reizen had ik je hard uitgelachen. Ik reisde namelijk altijd met een belachelijk grote hutkoffer. Alsof ik met mijn complete inboedel op reis moest. De laatste jaren pak ik voor een stedentrip een rugzak of een cabin koffertje in. En ja, nu heb ik ruimte zat! Zelfs voor een weekje zon neem ik geen grote koffer meer mee. Het scheelt gesleep, tijd en geld en is heerlijk overzichtelijk. In dit artikel deel ik mijn tips.

Welke kleding mee voor een stedentrip?

Voordat ik mijn kleding ga inpakken kijk ik online naar het weer op de plaats van bestemming. Vervolgens kies ik voor kledingstukken die je met elkaar kunt combineren. Ik maak setjes en maak daar met mijn smartphone foto’s van. Zo weet ik wat ik heb ingepakt én je hoeft niet na te denken over wat je aantrekt. Ik hou van comfortabel, dus je kunt mij uittekenen in een t-shirt, vest, spijkerbroek en gympen.

Tijdens een stedentrip loop ik gigantisch veel, dus makkelijke schoenen zijn onmisbaar. Hetzelfde geldt voor een sjaal, muts en/of hoed en een zonnebril. De grootste items (denk aan een jas of dik vest) trek ik aan in het vliegtuig om ruimte te besparen. Extra tip tijdens het inpakken: rol je kleding op, vouwen kost echt veel meer ruimte. Maak gebruik van de zijkanten van de koffer, je zult versteld staan van wat er nog allemaal in past. Denk aan een boek, een stijltang of een pak koekjes.

Welke tas mee voor een stedentrip?

Ook neem ik een kleine rugzak of een handtas mee die praktisch is. Mijn telefoon, notitieboekje, flesje water en camera moeten er zéker in kunnen. Als je met alleen handbagage reist doen sommige airliners moeilijk over een (extra) handtas, dus ik kies altijd voor een tas die ik makkelijk in de koffer kan proppen. Ook heb ik altijd een oprolbare canvastas mee. Voordat ik ga boarden doe ik daar een e-reader, tijdschrift en wat te eten/drinken in.

Welke elektronica mee voor een stedentrip?

Tegenwoordig reis je met best wel wat elektronica. Ik gebruik een toilettas om mijn spiegelreflexcamera te beschermen (als ik lange reizen maak neem ik mijn cameratas mee, maar voor een korte trip vind ik dat onnodig). Mijn telefoon zit eigenlijk altijd in mijn broek- of jaszak. Een headset, extra batterij voor mijn camera, extra batterij voor mijn telefoon, opladers, e-reader en soms ook een iPad stop ik in kleine canvaszakjes die ik heb verzameld. Zo blijft alles beschermd en geordend.

Toiletartikelen mee op reis?

Doe alles in (zelfgemaakte) mini flesjes en potjes. Je kunt tegenwoordig bijna het hele jaar door bij de drogist allerlei mini’s kopen, van zonnebrand tot shampoo. Ik hergebruik en koop graag lege flesjes en potjes die ik vul met wat ik tijdens de reis nodig denk te hebben. Ideaal en het is ook beter voor het milieu als je niet de zeepjes en dergelijke van het hotel gebruikt.

Paspoort e.d.

Mijn vliegtickets, paspoort, pasjes en geld bewaar ik in een grote portemonnee/clutch. Zo heb ik alles in één keer bij de hand en deze past overal in.

Stedentrip handbagage inpaktips - Map of Joy

Lees ook: 3x handige schoenen voor op reis.

Wil je weten waar ik een bepaald product (op de foto) heb gekocht, vraag het gerust. Heb jij zelf nog een goeie tip? Het zou super zijn als je hem hieronder deelt.

5 comments

Rowan 27/02/2016 - 19:35

Wat knap dat je zo weinig meeneemt, zelfs tijdens een weekje zonvakantie. Ik nam standaard teveel mee en werd dan ook vaak niet goed van mijzelf. De helft trek je toch niet aan, zonde van de ruimte. Sinds vorig jaar pak ik veel bewuster mijn koffer in. Leuk ook om te lezen hoe jij je koffer inpakt, ik moet het oprollen toch echt een gaan proberen! ;-)

Reply
Nathalie 27/02/2016 - 20:31

Je kunt het! :) Succes.

Reply
Claudia 02/03/2016 - 13:53

Dat klinkt echt goed. Ik ga binnenkort een city trip maken en ik ben al aan het bedenken hoe ik zo weinig mogelijk mee ga nemen.

Reply
Niko 03/03/2016 - 10:32

Laat je notebook thuis en gebruik daarvan de (schouder)tas voor extra bagage

Reply
Nathalie 03/03/2016 - 12:17

Ha die is goed!

Reply

Laat een reactie achter