instadiary-polen-front-map-of-joy

Terug uit Polen waar ik afgelopen woensdag tot en met zondag was. Het was een ontzettend intensieve reis, waarin ik veel van de regio Neder-Silezië heb kunnen ontdekken.

PhotoGrid_1442760563805

Ik reisde met een internationale persgroep van 52 personen(!) van allerlei soorten media. Per bus werden van de ene naar de andere must see gereden en sliepen we in verschillende accommodaties, waaronder het prachtige kasteel Pakoszow. Ook het dorpje Jelenia Gora (zie openingsfoto) vond ik puur oogsnoep. Voor mij was de hoofdzakelijke reden om aan deze persreis deel te nemen om de stad Wroclaw te verkennen. Gelukkig heb ik genoeg vrije tijd gehad om dat te doen. En wow, wat een verrassend leuke stad is dat. Die verdient veel meer aandacht en dus zal ik ook daar nog vaak over schrijven.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo goed wist wat ik van Polen kon verwachten, maar ik kan nu zeggen dat het echt veel mooier en leuker is dan dat vaak wordt gedacht. De stad Wroclaw is echt een bijzonder fijne stedentrip met hotspots die niet onder doen aan de bijzondere plekjes van bijvoorbeeld hip Berlijn. De dorpjes zijn prachtig, de natuur met haar glooiende heuvels en bossen is mooi (veel herten gespot) en de vele (betaalbare) kastelen geven je een royaal gevoel. Voor wie van geschiedenis houdt is het helemaal een must go. Ik dacht dat ik bijvoorbeeld wel veel wist over de Tweede Wereldoorlog (ik lees veel geschiedenisboeken), maar ik heb dingen gehoord en gezien (zelfs in een kamer van dé man met de snor gestaan) waar ik echt geen weet van had. Ik ben ontzettend benieuwd geworden naar de rest van het land.

Lees hier meer artikelen over Polen.

5 thoughts on “Instadiary Polen”

  1. Beste Nathalie,

    Helemaal akkoord dat Neder Silezië meer dan de moeite waard is om te bezoeken. Omdat wij helemaal verliefd geworden zijn op de streek hebben wij er namelijk een huis gekocht in de buurt van Jelenia Góra.
    Onze poolse vrienden vroegen wel op te merken dat dit geen dorpje is maar een stad met 80.000 inwoners! Verder hebben wij echt genoten van uw verslag en kijken uit naar de rest van het verhaal.

    Greet Van den Eeden

    1. Dag Greet, wat leuk dat jullie daar een huis hebben gekocht. Ik heb de burgemeester van Jelenia Gora mogen spreken en hij had het (wellicht in bescheidenheid) over zijn dorp, maar 80.000 inwoners zijn inderdaad behoorlijk wat mensen. Dank voor de aanvulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *