Terug uit het land van de fjorden, met klaterende watervallen, ruige (besneeuwde) bergen, adembenemende autoroutes en fijne dorpen en steden. Wat hou ik toch van het ruimtelijke en natuurrijke Scandinavië. We sprongen in Stavanger in een huurauto van Sunny Cars en al snel reden we over kronkelende bergweggetjes met een prachtig uitzicht.

Stavanger is klein, maar fijn. Met knusse straatjes en leuke winkeltjes, koffietentjes en restaurants. Veel houten huisjes en een haven waar kleine, maar ook grote internationale schepen aanmeren. Het perfecte startpunt om meer van de omgeving te ontdekken met een huurauto. Lees hier 4x doen in Stavanger.

We verbleven niet in de stad, want in Noorwegen wil je toch de natuur in. Op drie kwartier rijden van Stavanger gingen we in een houten hutje met een onbetaalbaar uitzicht over een fjord back to basic. Simpelweg geweldig en zonder huurauto niet haalbaar. De vrijheid die de huurauto ons gaf was puur reisgeluk! Al rijdend de Stavanger regio ontdekken voelde constant als het uitpakken van surprises. Je weet niet wat je tegenkomt, maar alles is even mooi, bijzonder en origineel.

Vlog Norway (Region Stavanger)

10 thoughts on “Video roadtrip Noorwegen”

  1. Wow, wat mooi! Fijn dat je ondanks alles toch hebt kunnen genieten. Soms is het niet eens zo gek om plannen wat om te gooien: zo te zien is er inderdaad genoeg verrassends te ontdekken.

  2. Wat een leuk verslag! Ik ben enthousiast :)) Ook krijg ik hierdoor zin in Noorwegen (wat nog niet op mijn planning stond). Leuke vlog! Het smaakt naar meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *