Home accommodaties Kololo Game Reserve, Zuid-Afrika

Kololo Game Reserve, Zuid-Afrika

by Nathalie

kololo-game-reserve-uitzicht-worldly-treasury

Iedereen die mij een beetje kent weet hoe gek ik ben op Afrika. En dan vooral de Afrikaanse landen waar je je volledig kunt onderdompelen in de overweldigende natuur. Zuid-Afrika is één van die landen waar ik mijn hart aan heb verloren. Op de vakantiebeurs ontmoette ik Kirsten. Zij vertelde mij over het Kololo Game Reserve van haar ouders in het noordwesten van Zuid-Afrika. Wat ontzettend gaaf!

Kololo is de passie van de Nederlandse Ton en Yvonne. Na ruim 30 jaar Zuid-Afrika tijdens vakanties te hebben bezocht besloten ze te investeren in deze mooie regio in 2004. Kololo Game Reserve streeft ernaar haar gasten een unieke Afrikaanse wildlife ervaring te geven en tegelijkertijd de Afrikaanse leefwijze in stand te houden door ondersteuning van de lokale bevolking en bescherming van de natuur. Ze zijn Fair Trade gecertificeerd. Echt top!

kololo-game-reserve-terrein-worldly-treasury

Zeg je Afrika, dan zeg je safari. Het fijne aan Kololo is dat je er niet alleen op safari kunt, maar ook zonder gevaar zelf kunt wandelen of fietsen. Het reservaat bestaat uit 3.000 hectare Afrikaanse bush met open savannes, dichte bossen, bergen, rivieren en valleien. Aangezien er geen gevaarlijke dieren zijn kun je het reservaat op eigen gelegenheid verkennen. Meer spanning en avontuur? Het is direct naast Welgevonden gelegen waar de Big 5 te vinden is! Vlakbij de receptie is een eigen toegangspoort, die direct toegang biedt tot Welgevonden Game Reserve.

Wat ik ook bijzonder leuk vind is dat je er bijvoorbeeld een fotoworkshop kunt volgen, een paardrijsafari kunt doen en van een echte bushbraai (Afrikaanse barbecue) kunt smullen. Hier kun je volledig ontspannen of constant leuke dingen doen. Ook fijn: dit gebied is malariavrij!

kololo-game-reserve-terras-worldly-treasury

En dan de accommodaties… Kololo Game Reserve beschikt over chalets, villa’s en een tentenkamp gelegen in het midden van de bush. Privacy en ontspanning gegarandeerd en typisch Afrikaans, sfeervol ingericht. Er is een restaurant met twee grote terrassen met een fantastisch uitzicht. De drie rivieren die over het reservaat vloeien bieden fris water aan de chalets en voldoende water en voor vele soorten antilopen, giraffen, zebra’s, gnoes, bavianen, wrattenzwijnen en ander klein wild. Vogelaars kunnen genieten van de meer dan 300 soorten vogels die endemisch zijn in dit gebied. Kololo heeft 84 verschillende soorten planten en bomen.

Wil jij hier verblijven? Klik hier voor aanbiedingen.

kololo-game-reserve-kamer-worldly-treasury

Lees ook:
De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika [en praktische informatie voor je reis]
Safari Hluhluwe Umfolozi, Zuid-Afrika
Doen vanuit Johannesburg: Blyde River Canyon
Doen in Zuid-Afrika: ga de Drakensbergen in

Dit vind je misschien ook leuk

4 comments

chucky1012 06/02/2014 - 06:34

Wauw, dat is prachtig! 😉

Groetjes……

Reply
Marlies 06/02/2014 - 10:17

Wou dat ik daar heen kon. Ik ga sparen!

Reply
Henriette 07/02/2014 - 14:28

Leuk dat je er een blog aan hebt gewijd! Die paardrijsafari wil ik zo graag eens doen;)

Reply
Evey 08/02/2014 - 10:35

Wat een mooie plek! Ik zou ook graag die kant eens opwillen!

Reply

Laat een reactie achter