hippie-market-ibiza-map-of-joy3

Ben je op Ibiza dan is het bezoeken van een markt een echte must do. Vroeger was Ibiza het mekka van de hippies en dat gevoel vind je terug op de markt. Ik bezocht de wereldberoemde Las Dalias markt en de iets minder bekende Hippy Market.

Las Dalias

Al 50 jaar is Las Dalias dé markt van het eiland. Zó bekend dat er zelfs edities buiten Ibiza (bijvoorbeeld Amsterdam) van worden georganiseerd. Je vindt het op zo’n 10 minuten loopafstand van het centrum van San Carles. Wat je kunt verwachten? Kraampjes met kleding, sieraden, kunst, woonaccessoires en meer voor een bohemian Ibizalook. Maar ook food, DJ’s en ander entertainment. De kraampjes staan dicht op elkaar, omringd door groen. Via kleine sluiproutes kun je ze afstruinen.

De markt wordt elke zaterdag gehouden van 10-18 uur en in de zomer zijn er ook avondedities op zondag- en maandagavond van 17-24 uur. Mijn tip: probeer de grote drukte te vermijden en ga ‘s morgens vroeg of later op de dag.

hippie-market-ibiza-map-of-joy4

Hippy Market

Iets minder bekend, maar zeker niet minder leuk is de Hippy Market vlakbij Santa Eulalia. Dit is de eerste markt van het eiland en nog steeds de grootste. Deze markt is wat ruimtelijker en trekt minder bezoekers dan Las Dalias, wat het kijken en kopen een stuk aangenamer maakt. Ook hier shop je binnen no time je Ibiza outfit en leuks voor thuis bij elkaar bij de vele kraampjes. Van april tot oktober elke woensdag te bezoeken van 10 tot 18.30 uur.

hippie-market-ibiza-map-of-joy

hippie-market-ibiza-map-of-joy2

Nog meer Ibiza tips

Ibiza is een eiland waar je het hele jaar door heerlijk vakantie kunt vieren. Klik op de artikelen hieronder voor nog meer Ibiza tips.

Lang weekend Ibiza: de leukste plekken in een roadtrip route

Een lang weekend Ibiza? In dit artikel deel ik een roadtrip route Ibiza die je tijdens een lang weekend Ibiza het leukste van het Spaanse eiland laten beleven. Van bijzondere strandjes tot de leukste hippiemarkten en lekkere restaurants op Ibiza. Zo beleef je de hoogtepunten van Ibiza in slechts 3 dagen.

Continue Reading

10x leuke en betaalbare accommodaties op Ibiza

Verspreid over dit mooie Spaanse eiland vind je meerdere ontzettend leuke, betaalbare accommodaties. In dit artikel geef ik 10 Ibiza accommodatie tips. Van een grote typisch Spaanse Agroturismo tot een luxe wegkruipadresje voor twee in een B&B.

Continue Reading

10x food hotspots Ibiza

Ibiza is niet alleen een heerlijk eiland om tot rust te komen of lekker te feesten, je kunt er ook enorm goed en smakelijk eten. Verspreid over het eiland verzamelde ik 10x food hotspots Ibiza. Allemaal gezellig laagdrempelig en zeer betaalbaar.

Continue Reading

5x woonshops op Ibiza

Naar Ibiza? Neem een extra grote koffer mee of wees voorbereid op het verschepen van gekochte items. Op dit Spaanse eiland kun je namelijk geweldig woonshoppen. Hier mijn 5 favoriete woonwinkels verspreid over dit Spaanse eiland.

Continue Reading

2 thoughts on “Las Dalias en de Hippy Market, Ibiza”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *