Home dichtbij op reis Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel [alles wat je wilt weten]

Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel [alles wat je wilt weten]

door: Nathalie
Gepubliceerd: Updated:

Op zoek naar een leuke stedentrip in Duitsland die niet te ver weg is? Kies voor Bremen in het noorden. Een mooie stad met een mix van oud en nieuw. Niet overslaan: de leuke wijk in Bremen het Schnoor Viertel. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Het is heel knus en sfeervol. In dit artikel vind je alles wat je wilt weten over het Schnoor Viertel. Van wat te doen tot waar overnachten.

Lees ook: Dit zijn de 10 leukste steden in Duitsland [+ te doen tips]

Waarom is het Schnoor Viertel een leuke wijk?

Het Schnoor Viertel oftewel het Schnoor Kwartier is een leuke wijk in Bremen, omdat het grotendeels bestaat uit dicht tegen elkaar staande, mooie huisjes, voornamelijk uit 1500 en 1600. Het is dan ook de oudste wijk van de stad en daardoor één van de leukste bezienswaardigheden van Bremen tijdens een stedentrip Bremen. Je vindt het in het centrum, dus het is makkelijk te combineren met andere bezienswaardigheden in Bremen, zoals de Dom en het gezellige plein vol terrasjes de Rathausplatz.

Het Schnoor Viertel is niet heel groot, maar juist dat vind ik persoonlijk een grote troef. Alles is makkelijk te voet te verkennen (het is autovrij). Er zijn meerdere smalle straatjes waar je constant met je hoofd in je nek doorheen loopt, omdat de gevels van de panden zo mooi zijn. Je hebt er het gevoel dat je teruggaat in de tijd.

De oude met timmerhout bewerkte huisjes is allerlei (pastel)tinten zien er simpelweg schitterend uit. Van oorsprong zijn het oude vissershuisjes. Ideaal gelegen tussen de Dom en de rivier van Bremen.

Met de trein naar Bremen? Bestel snel en voordelig je tickets bij NSInternational.com

Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel - Map of Joy
Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel - Map of Joy
Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel - Map of Joy

Geschiedenis van het Schnoor Viertel

Bremen was ooit een stad binnen de Hanzegebieden en het Schnoor Viertel was één van de allerarmste wijken. Tijdens de 10e eeuw werd het een district van vissers. Toentertijd woonden men hier in strohutten op het kleine eiland tussen de rivieren de Weser en de Balge.

Door de eeuwen heen werd de wijk geteisterd door vloedgolven en overstromingen. In de 15e eeuw begon men daarom met de bouw van de stevige, houten vakwerkhuizen die je nu nog kunt bewonderen. De naam Schnoor komt van het feit dat de huisjes in een rij staan zoals de parels aan een parelketting; in het Duits “Schnoor”.

Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel - Map of Joy
Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel - Map of Joy
Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel - Map of Joy

Doen in het Schnoor Viertel

Het allerleukst om te doen in het Schnoor Viertel is lekker struinen door de middeleeuwse straatjes en je laten verrassen. In de knusse, schots en scheve pandjes vind je voornamelijk restaurants, cafeetjes, antiekwinkeltjes, galerieën, goudsmeden en andere lokale ondernemers en ambachtslieden.

Eén van de oudste gebouwen is het Haus Schnoor 15, ook bekend als Brasilhaus, en Packhaus Schnoor 2. Beide daterend uit de 15e eeuw. Deze wil je dus zeker gezien hebben.

Zin in iets lekker lokaals? Koop een zakje Schnoorkuller in één van de vele winkeltjes. Een soort hazelnootballetjes die je geproefd moet hebben.

Een mooie kerk bezoeken? In de leuke wijk Schnoor Viertel vind je de Sint Johanneskerk. Een monumentaal gebouw met een geschiedenis die teruggaat tot in de 14e eeuw. Kijk op de website voor meer informatie.

Bijzonder: de kerstwinkel Weihnachtsträume (Marterburg 45) in het Schnoor Viertel waar het 365 dagen per jaar kerst is! Dus ook als de mussen van het dak vallen van de hitte. Alles wat met kerst te maken heeft kun je hier bewonderen en kopen.

Meer leren over de geschiedenis van het Schnoor Viertel en geen enkel bijzonder plekje missen? Je kunt deelnemen aan een wandeling met een gids. Klik hier voor meer informatie.

De St Johanneskerk in het Schnoor Viertel.
Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel - Map of Joy
Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel - Map of Joy

Eten en drinken in het Schnoor Viertel

Er zijn in deze leuke wijk in Bremen meerdere plekken te vinden waar je iets kunt eten en drinken, maar het Teestübchen im Schnoor, Restaurant & Café (Wüstestätte 1) is het allerleukst. Het is een heel knus theehuis dat perfect past bij de sfeer van het Schnoor Viertel. Uiteraard proef je hier thee of koffie, maar zet je tanden vooral ook in de vele verse baksels. Van citroentaart tot amandelkoeken.

Wil je meer weten over deze leuke wijk in Bremen het Schnoor Viertel? Je kunt een kijkje nemen op de website van de wijk.

Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel - Map of Joy
Teestübchen im Schnoor, Restaurant & Café.
Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel - Map of Joy
Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel - Map of Joy

Overnachten in het Schnoor Viertel

Schnoor is klein, maar er zijn een aantal plekken te vinden waar je kunt overnachten. Zo heb je Bremen Apartments Nath Schnoor. Hier slaap je in een modern, huiselijk en comfortabel appartement. Klik hier voor aanbiedingen.

Ook kun je op één oor bij Schmuckstück in hartje Schnoor. Hier voel je je een echte local, want je verblijft in een compleet huis! Er is plek voor maar liefst 6 personen. Klik hier voor aanbiedingen.

In een fris, wit, bijna Scandinavisch appartement verblijven? Dat kan bij Schnoor Traum. Dit appartement beschikt over één slaapkamer en een volledig uitgeruste keuken. Ideaal. Klik hier voor aanbiedingen.

Slaap je liever in een hotel? Je kunt op een paar honderd meter buiten het Schnoor Viertel slapen bij het Radisson Blu Hotel. Een moderne hotelketen waar het je aan niets ontbreekt en waar je ook kunt smullen van een uitgebreid ontbijt. Klik hier voor aanbiedingen.

Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel - Map of Joy
Leuke wijk in Bremen: Schnoor Viertel - Map of Joy

Hoe kom je in Bremen?

Vanaf Utrecht is het 3,5 uur rijden naar Bremen in het noorden van Duitsland. Je kunt ook met de trein naar Bremen. Dan reis je met de Intercity Berlijn vanaf Amsterdam Centraal met één overstap in Osnabrück naar Bremen. Bestel snel en voordelig je tickets bij NSInternational.com

Lees ook:
Wat te doen in Rothenburg ob der Tauber? Mooiste bezienswaardigheden + handige tips
Hotspot guide Keulen (Belgische Viertel)
Wat te doen aan de Oostzeekust in Duitsland tijdens een vakantie?
Stedentrip tip: Leipzig
5x leukste wijken in Berlijn
8x doen in Kassel
9x leuke dingen doen in Hannover
21x leuke hotels en hostels in Berlijn
18x leuke hotels in Hamburg voor je stedentrip
Uitgaan in het Ruhrgebied [de leukste plekken]
10x leuke hotels in Keulen
Wat te doen in Frankfurt am Main? Zie deze leuke bezienswaardigheden en tips

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.