Home lifestyle De leukste Britse series [die reislust opwekken]

De leukste Britse series [die reislust opwekken]

door Nathalie
2 comments

Hou jij ook zo van Britse series? In dit artikel deel ik de leukste Britse series die reislust bij je opwekken (te zien op Netflix of op Amazon Prime). Niet alleen zijn de series heerlijk om naar te kijken, door hun bijzondere verhaal, maar je wilt ook direct de oversteek maken naar Engeland, Noord-Ierland, Schotland en/of Wales. Je ziet namelijk allemaal mooie plekken in Groot-Brittannië voorbijkomen op je beeldscherm!

Lees ook: 15x NPO reizen: dit zijn de leukste reisprogramma’s

Outlander

Ik begin met mijn grote favoriet: Outlander. Vooral de eerste twee seizoenen zijn voor elke Schotlandliefhebber een lust voor het oog. Je ziet zo ontzettend veel van het prachtige land! De serie is gebaseerd op de zeer populaire boeken van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon. Het verhaal draait om het hoofdpersonage Claire Randall, een verpleegster die in de jaren ’40 leeft in Engeland met haar man Frank.

Tijdens hun tweede huwelijksreis naar Schotland onderzoekt Frank zijn familiegeschiedenis en gaat Claire op een middag (geneeskundige) kruiden en planten zoeken. Terwijl ze dat doet bij een stenen cirkel wordt ze terug in de tijd gestuurd. Ze belandt in door oorlog verscheurd Schotland in 1743.

Al snel ontmoet ze de Schotse strijder Jamie Fraser. Ze trouwen niet lang daarna en maken grote avonturen mee, voornamelijk in Schotland, maar later ook in onder andere Frankrijk en Amerika. Er staan momenteel 4 seizoenen op Netflix, het 5e komt er snel aan.

Lees ook: De leukste Outlander filmlocaties in Schotland die je zelf kunt bezoeken

Derry Girls

Meer zien van het prachtige Noord-Ierland en dan de stad Derry in het bijzonder? Kijk naar de hilarische serie Derry Girls! Het speelt zich halverwege de jaren ’90 af, in het politiek onrustige Noord-Ierland.

Vijf scholieren staan voor de uitdagingen waarmee tieners overal ter wereld worden geconfronteerd, maar Derry is niet zomaar een stad en dus is het allemaal extra ingewikkeld. Als je net als ik een tiener was in de nineties éxtra komisch. Beide seizoenen staan op Netflix.

Lees ook: Stedentrip Derry-Londonderry: bezienswaardigheden en tips.

Sherlock

Met liefde voor Londen! Want de stad heeft een grote bijrol in de serie Sherlock. Het is een tot een serie bewerkte versie van Arthur Conan Doyle’s geliefde mysterieverhalen. Sherlock Holmes is een excentrieke speurneus die de straten van Londen afstruint op zoek naar aanwijzingen om de meest bizarre misdaden op te lossen. Alle 4 de seizoenen staan op Netflix.

Lees ook: 5x de allerleukste wijken in Londen [+ wat te doen tips]

Hinterland

Het landschap van Wales in volle glorie! En dat lekker lang, want elke aflevering (er zijn drie seizoenen) duurt zo’n anderhalf uur. Het gaat over een rechercheur die Londen verruilt voor het landelijke Wales.

Zoals Netflix zegt: “Hij komt terecht op een plek waar de geheimen even duister zijn als z’n eigen geheimen.” Leuk weetje: het is in twee talen opgenomen: het Engels en het Welsh. Helaas staat alleen de Engelse versie op Netflix, want Welsh klinkt geweldig (als een sprookjestaal). Alle 3 de seizoenen staan op Netflix. Lees hier alle reisverhalen over Wales.

Lees ook: Netflix reizen: 33x de leukste series, films en documentaires!

The Crown

Ik begon deze lijst met mijn favoriet Outlander, maar eigenlijk staat die serie op een gedeelde eerste plaats met de serie The Crown. Op en top Brits en oh zó mooi gemaakt. Het kijkje in het leven van Britse royals, de acteurs, de muziek, de locaties (van Engeland tot Kenia en Australië). Ge-wel-dig!

Er zijn momenteel vier seizoenen te zien op Netflix, die de politieke rivaliteit en romantiek onthuld, tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven.

Lees ook: 50x leuke en handige cadeaus voor reisliefhebbers

Downton Abbey

Op Amazon Prime kun je genieten van alle seizoenen (6 in totaal) en de film Downton Abbey. Deze leuke Britse serie speelt zich af in het fictieve Downton Abbey, rond de Eerste Wereldoorlog en de jaren erna. Het draait om het landgoed van de graaf en gravin van Grantham en volgt de levens van de aristocratische familie Crawley en hun bedienden in de vroege regeerperiode van Koning George V.

De filmlocaties zijn stuk voor stuk schitterend. Het landhuis en landgoed is in werkelijkheid Highclere Castle in Hampshire (dat je echt kunt bezoeken) en de scènes in de dorpjes zijn onder andere gedraaid in The Cotswolds en Londen. Wil je meer weten over de filmlocaties van Downton Abbey? Bekijk dit artikel van Visit Britain.

Lees ook: Met de auto naar Engeland: alles wat je wilt weten

The English Game

Van de makers van Downton Abbey is The English Game verschenen op Netflix. De serie draait om twee 19e-eeuwse voetballers uit verschillende sociale klassen. Ze kampen met professionele en persoonlijke onrust om het spel (en Engeland) voor altijd te veranderen.

En zet je maar schrap, want je ziet een aantal herkenbare locaties in Lancashire, Liverpool, Greater Manchester en Yorkshire om het Victoriaanse Engeland na te bootsen. Je wilt meteen naar Engeland toe! 

Lees ook: 4x absoluut doen in York

Broadchurch

Als je houdt van de Engelse zuidkust dan wordt je terwijl je Broadchurch kijkt ruimschoots getrakteerd op oogsnoep. De serie is gedraaid in Dorset en je ziet onder andere de prachtige Jurassic Coast. De kliffen, de stranden en de dorpjes.

Deze leuke Britse serie speelt zich af in het rustieke (fictieve) plaatsje Broadchurch. Het wordt opgeschud door de moord op een jongetje en vanaf dat moment is iedereen verdacht. Heel spannend! Er zijn 3 seizoenen te zien op Amazon Prime.

Bridgerton

Op Netflix kun je je vergapen aan de Engelse plekken die in de serie Bridgerton voorbijkomen. Het speelt zich af in Londen, maar de prachtige stadjes Bath en York zijn grotendeels gebruikt als filmlocatie.

Er staat nu één seizoen op Netflix, maar het plan is daar om er in totaal 8 te maken! Het gaat over acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton die liefde en geluk zoeken binnen de Londense high society. De serie is geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.

Lees ook: 10x zéker doen tijdens je stedentrip Bath

2 comments

Charlotte 20/12/2020 - 19:49

En vergeet Poldark niet! Cornwall loveeeeee <3

Reply
Castle Combe: het mooiste dorp van de Cotswolds! - Map of Joy
Nathalie 21/12/2020 - 10:08

Ja mooi, maar helaas niet op Netflix of Amazon te zien.

Reply

Laat een reactie achter