Home België 10x de leukste kerstmarkten in België

10x de leukste kerstmarkten in België

geschreven door Nathalie
0 Reacties

De leukste, meest sfeervolle tijd van het jaar vieren bij onze Zuiderburen? In België kun je in meerdere steden hele leuke kerstmarkten bezoeken. Maak er gelijk een weekendje weg in België van en geniet met volle teugen van wat de stad naar keuze te bieden heeft. In dit artikel: 10x de leukste kerstmarkten in België.

Lees ook: 9x de mooiste kerstmarkten in Nedersaksen

Kerstmarkt in Brugge

Ervaar de gezellige wintersfeer op de kerstmarkt in Brugge met de naam Wintergloed. Deze kerstmarkt in België is pittoresk en sfeervol. Je kunt er leuke cadeautjes voor onder de kerstboom scoren in de prachtige historische binnenstad van Brugge. Ook vind je er eet- en drinkkraampjes met bijvoorbeeld hartverwarmende glühwein en een dampende braadworst. Lees ook: 15x leuke B&B’s in Brugge

Waar: Markt en Simon Stevinplein
Info: https://www.visitbruges.be/winter

10x de leukste kerstmarkten in België, Brugge - Map of Joy
Kerstmarkt in Brugge. Fotocredit: Cel Fotografie Stad Brugge

Kerstmarkt in Oostende

Beleef een magische kerstperiode op de gloednieuwe kerstmarkt van Oostende. Bij “Winter in het park” wordt de gezelligste tijd van het jaar nog intenser beleefd! Met elke dag nieuwe acts en magische momenten is Winter in het park een plek om gezellig, samen met vrienden en familie uit te kijken naar Kerstmis en af te tellen tot het nieuwe jaar. Zo is er een schaatspiste, X-mas Late Night Shopping en vuurwerk.

Waar: Het Leopoldpark
Info: https://www.winterinhetpark.be

Lees ook: Zó leuk zijn de kerstmarkten in Celle, Hildesheim en Wolfenbüttel [+ meer te doen tips] Niet ver van de Nederlandse grens!

10x de leukste kerstmarkten in België - Map of Joy
Fotocredit: Toerisme Vlaanderen.

Kerstmarkt in Gent

Meer dan 150 houten kerstkraampjes verspreiden zich van het St.-Baafsplein over de Botermarkt en langs Klein Turkije tot het einde van de Korenmarkt in Gent. De kerstmarkt in Gent is ongekend groot en sfeervol. Je wandelt tussen sparren en dennen, kuiert langs kraampjes met hapjes en drankjes, kunt leuke hebbedingen kopen en authentieke ambachten bewonderen. De geur van harshout en glühwein maakt de ervaring compleet. Lees ook: 10x bijzondere accommodaties in Gent.

Waar: Centrum (Sint-Baafsplein, Botermarkt – Poeljemarkt, Korenmarkt)
Info: https://visit.gent.be/nl/agenda/gentse-winterfeesten

Lees ook: Wat te doen in Gent? Zie deze 17 leuke tips en bezienswaardigheden

10x de leukste kerstmarkten in België, Gent - Map of Joy
Kerstmarkt Gent. Fotocredit: Toerisme Vlaanderen.

Kerstmarkt in Mechelen

Geniet van de betoverende winterkraampjes van de Mechelse verenigingen en laat je overrompelen door originele en handgemaakte producten. Je kunt terwijl je geniet van de sfeer smullen van heerlijke soep, een goed jenevertje, een échte warme chocomelk of andere lekkernijen. Om het compleet te maken is er een schaatsbaan en straattheater in kerstsfeer.

Waar: Vismarkt, Havenmarkt, Korenmarkt
Info: http://www.mechelenhoudtjewarm.be

Lees ook: 21x doen tijdens kerst in Londen

Kerstmarkt in Brussel

Winterpret animeert het hart van Brussel tijdens de eindejaarsfeesten met onder andere een sfeervolle kerstmarkt met meer dan 200 chalets, kermisattracties als een reuzenrad en draaimolens, een schaatspiste van 740 m2, een reuzenkerstboom en een klank- en lichtshow op de Grote Markt. Op en top kerstpret in Brussel dus.

Waar: Grote Markt, rond de Beurs, Muntplein, Sint-Katelijneplein en op de Vismarkt
Info: https://www.winterpret.be

10x de leukste kerstmarkten in België, Brussel - Map of Joy
Kerstmarkt in Brussel. Fotocredit: Toerisme Vlaanderen.

Kerstmarkt in Hasselt

De 12e editie van Winterland zal Hasselt 7 weken lang omtoveren in een prachtige kerststad. In het midden van de wondere wereld van Winterland Hasselt staat het huis van de kerstman terwijl de kerstmarkt, de overdekte ijspiste, de attracties en het sfeervolle Grand Café met de originele Aspen Lounge zorgen voor vertier voor jong en oud.

Waar: Kolonel Dusartplein
Info: https://www.winterland.be

Lees ook: de allerleukste kerstmarkten in de Eifel

Kerstmarkt in Antwerpen

Ook in Antwerpen wordt er met de kerstmarkt groots uitgepakt. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat Antwerpen verandert in één grote leukste kerstmarkt van België, want verspreid door de stad vind je op meerdere plekken een heerlijke kerstsfeer.

Zo is er een winterbar met kinderanimatie op het Steenplein, een tubingbaan op het Koningin Astridplein, een ijspiste met winterbar op de Groenplaats, staan er reuzenkerstbomen op de Grote Markt, Handschoenmarkt en Koningin Astridplein en is er een kerststal op de Handschoenmarkt.

Op zoek naar leuke adresjes om te eten en drinken tijdens je stedentrip Antwerpen? Lees ook: 35x eten en drinken in Antwerpen [de leukste food hotspots] Haal alles uit je tijd in Antwerpen en trakteer jezelf op een verblijf bij een bijzonder plekje. Lees ook: 12x leuke en betaalbare hotels en B&B’s in Antwerpen.

Waar: Steenplein, Grote Markt, Handschoenmarkt, Scheldekaaien
Info: Kerstmarkt in Antwerpen

Lees ook: De leukste kerstmarkt in Keulen? Dat is Heinzels Wintermärchen!

10x de leukste kerstmarkten in België, Amtwerpen - Map of Joy
De schaatsbaan in Antwerpen. Fotocredit: Antwerpen Toerisme en Congres.

Kerstmarkt in Namen

Ook in de Ardennen vind je kerstmarkten. Eén van de mooiste en leukste kerstmarkten in België vind je in Namen. Er staan niet alleen allerlei kraampjes met kerstartikelen, je kunt er ook schaatsen en in de weekenden zijn er optredens van folkloristische groepen en muziekgroepen.

Waar: Place de l’Ange, Place du Théatre, Place de l’Armes
Info: https://noelanamur.be/

Kerstmarkt in Leuven

Wintertijd in Leuven, dat is kuieren over één van de leukste kerstmarkten in België en proeven van hippe foodtrucks, maar ook genieten van een winterse wandeling door de stad. De kerstmarkt in Leuven is oergezellig te noemen, met meer dan 140 rustieke chalets in het hart van de stad; het sfeervolle Sint Donatuspark. Met dampende winterse lekkernijen, knetterende vuurtjes, muziek, cadeautjes en een gulle kerstman.

Waar: Ladeuzeplein en Hooverplein
Info: www.wintertijdinleuven.be

Lees ook: Wat te doen in Leuven? Zie deze 13 leuke tips en bezienswaardigheden

10x de leukste kerstmarkten in België, Leuven - Map of Joy
Leuven in kerstsfeer. Fotocredit: Visit Leuven.

Kerstmarkt in Luik

Wist jij dat de kerstmarkt in Luik de oudste kerstmarkt van België is? Deze leuke kerstmarkt is dan ook een hele bijzondere om te bezoeken. Het is eerder een compleet kerstdorp te noemen! Er zijn ruim 200 kraampjes waar je je kunt vergapen aan van alles wat met kerst te maken heeft. Voor wie iets actiefs wil doen: er is een schaatsbaan.

Waar: Place Saint-Lambert en Place Marché de Liège
Info: Kerstmarkt in Luik

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.