Home Frankrijk 5x de leukste musea in Nice die je niet wilt missen

5x de leukste musea in Nice die je niet wilt missen

door: Nathalie
Gepubliceerd: Updated:

Aan de kust van de overweldigende Côte d’Azur ligt Nice. Een stad die echt bruist en leeft. Het sfeervolle historische stadscentrum barst van de leuke winkeltjes en gezellige restaurants én je kunt er volop cultuursnuiven. Na Parijs is de Nice de stad met de meeste musea in Frankrijk! Ontdek in dit artikel 5x de leukste musea in Nice die je niet wilt missen.

Musée Matisse

De kunstschilder Matisse kun je een nationale held in Frankrijk noemen. Een bezoek aan het Musée Matisse moet dan ook echt op je lijstje staan tijdens een stedentrip Nice. Je krijgt er een goed beeld van de ontwikkelingen die deze kunstenaar heeft doorgemaakt. Aan het begin van het museum zie je een tijdlijn van het leven van Matisse, daarna is de tentoonstelling chronologisch opgebouwd.

Wist je trouwens dat hij ook een beeldhouwer was? Nog een bijzonder weetje: het gebouw waar het museum in gevestigd is, is zijn voormalige woning. Een prachtige okerrode villa uit 17e-eeuw. Ook is Matisse hier begraven, zijn graf kun je bezoeken achter het museum. Indrukwekkend.

Fotocredit: HLagardeOTMNCA

Musée National Marc Chagall

Ook meester-schilder Marc Chagall is een legende aan de Franse Rivièra. Het museum Musée National Marc Chagall bezit de grootste collectie religieuze kunstwerken van deze Joodse en tevens Wit-Russische schilder.

Naast schilderijen maakte hij ook beeldhouwwerken, glas-in-loodramen, mozaïeken, boektekeningen en heeft hij een wandtapijt vervaardigd. Deze kunstwerken maken allemaal deel uit van de collectie van dit museum. Daarnaast zijn er vaak terugkerende tentoonstellingen van Joodse kunst. Hier kijk je je ogen uit.

Fotocredit: HLagardeOTCMNCA

MAMAC

Het Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporaine (MAMAC) is hét museum voor moderne en hedendaagse kunst in Nice. Hier zijn werken van jonge plaatselijke kunstenaars te zien, zoals Ben en Niki van Saint Phalle die 170 van hun werken aan dit museum hebben geschonken.

Daarnaast kom je er bijvoorbeeld ook werken van Picasso en Andy Warhol tegen. Niet de minste namen! In de bibliotheek kun je de vele boeken over moderne kunst bekijken en in het auditorium kun je documentaires zien over onder andere video-art. Vergeet het dak niet te bezoeken, want vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Wat een bonus!

Fotocredit: AIssockOTMNCA

Musée des Arts Asiatiques

Het Musée des Arts Asiatiques is een must voor zowel geïnteresseerden in Oosterse culturen als liefhebbers van moderne architectuur, doordat het museum een prachtig gebouw heeft. Een groot aantal collecties scheppen een beeld van diverse landen in Azië.

Je maakt kennis met verschillende Oosterse culturen zoals China, Japan, India en Cambodja. Tot de museumstukken behoren zowel schitterende archeologische vondsten, decoratieve kunst, traditionele objecten als hedendaags design. Het museum is ontworpen door de bekende Japanse architect Kenzo Tange. Het gebouw is een combinatie van geometrische vormen en Oosterse symboliek. Terwijl je hier rondloopt vliegen de uren voorbij, zoveel is er te zien.

Fotocredit: Istocksaiko3p

Palais Lascaris

Je kunt in Nice ook een prachtig paleis bezoeken. Palais Lascaris is het barokke paleis van de familie Lascaris. Bij binnenkomst raak je meteen onder de indruk van de imposante trap. Aan de wanden hangen prachtige schilderingen uit de 17e- en 18e-eeuw. Tijdens de restauratie van 1963 tot 1970 zijn er nissen en standbeelden toegevoegd en het hoogtepunt van dit paleis zijn de vele zalen op de tweede verdieping die ingericht zijn met meubilair uit de 17e-eeuw. Sprookjesachtig!

Fotocredit: VilleDeNice

Reizen naar Nice

Wil jij het veelzijdige Nice aan de Côte d’Azur ontdekken? Met de directe vlucht met KLM ben je in slechts 1 uur en 55 minuten al op de luchthaven Nice Côte d’Azur Airport. Vanaf dit vliegveld sta je binnen 20 minuten in het centrum van Nice. Kortom; je bent er zó! Deze korte reisafstand maakt van Nice een ideale stedentripbestemming.

Disclaimer: af en toe maak ik gebruik van affiliate links of gesponsorde links/artikelen. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.