Home Nederland 10x de leukste stadsstranden in Nederland

10x de leukste stadsstranden in Nederland

by Nathalie
1 Reacties

Een heerlijke, lange, lome zomer beleven op een stadsstrand? Bij deze leukste stadsstranden in Nederland beleef je áltijd een vakantiegevoel. Voetjes in het zand, cocktail in de hand en fijne muziek door de speakers. Beleef de zomer lekker dichtbij huis en geniet volop van de zomer!

Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd in juni 2013 en is geüpdate in augustus 2020.

Strand aan de Maas, Rotterdam

Dé plek om de zomer te vieren in Rotterdam is Strand aan de Maas. Met uitzicht op de Erasmusbrug kun je hier heerlijk loom hangen op grote kussens, ’s avonds lekker eten, verrassende cocktails drinken en swingen tot diep in de nacht op dj’s en live muziek. 

Lees ook: 25x de leukste dingen om te doen op Texel

Stadsstrand Zwolle

Wuivende palmbomen, wit zand, comfortabele strandstoelen en een beachclub. Stadsstrand Zwolle in hartje stad heeft het! Hier beleef je echt een minivakantie in een dag.

De leukste stadsstranden in Nederland, stadsstrand Zwolle

Fotocredit: Stadsstrand Zwolle

Key West Beachhouse, Utrecht

Key West is een strandtent aan de Haarrijnse Plas in Utrecht waar de elementen van de zee zijn gemixt met vintage en industriële items. Terwijl je met je voeten in het zand geniet van lekkere hapjes en drankjes is het vakantiegevoel compleet. Je kunt er ontbijten, lunchen, dineren, werken, borrelen, maar ook gewoon een lekkere latte drinken. De menukaart biedt voor elk wat wils. Er wordt gebruikgemaakt van lokale producten en verse, seizoensgebonden ingrediënten.

Key West restaurant Utrecht - Map of Joy

Belcrum Beach, Breda

Gelegen op een industrieterrein in Breda-Noord vind je Belcrum Beach. Een duurzaam strand, opgezet met restmaterialen en voorzien van een eigen moestuin waarmee wordt gewerkt in de keuken. Uniek!

De leukste stadsstranden in Nederland, stadsstrand Zwolle, Belcrum Beach

Fotocredit: Belcrum Beach

Zandfoort aan de Eem, Amersfoort

Salsa avonden, concerten en swingende feesten is dagelijkse koek in Zandfoort aan de Eem in Amersfoort. Beroemd zijn de discoshows met muziek uit de jaren ’60 en ’70.

Lees ook: 5x hondenstranden in Nederland [altijd loslopen]

Strand Oog in Al, Utrecht

Voor een ontspannen dagje in het zand in Utrecht moet je bij Strand Oog in Al, beter bekend als Soia zijn. Gelegen aan het Amsterdam Rijnkanaal met voor kids een omheinde speelplaats. Je kunt er ook yogasessies in de heerlijke openlucht volgen. Voor de inwendige mens is er een lunch, diner en borrelkaart en kun je er bbq-en.

De leukste stadsstranden in Nederland, SOIA Utrecht

Fotocredit: SOIA Utrecht

Meadow, Deventer

Met uitzicht op Deventer, gelegen aan de IJssel, vind je Meadow. Een strandtent op het stadsstrand van Deventer waar het simpelweg ongedwongen genieten is. Plof neer in een ligstoel of op een zitzak en smul van de kaart met koffie, fruitijs, zomerse gerechten en meer.

Lees ook: 5x favoriete strandtenten in Zandvoort

De leukste stadsstranden in Nederland, Meadow Deventer

Fotocredit: Meadow Deventer

Beachclub Sunrise, Best

Beachclub Sunrise in Best mag zich rekenen tot de meest indrukwekkende strandtenten van Nederland. Relaxen, genieten, lekker eten, drinken, dj’s, palmbomen, cocktails, strand en loungen. Duurde de zomer maar eeuwig lang!

Fotocredit: Beachclub Sunrise

Strand-Zuid, Amsterdam

Strand-Zuid is met een grootte van 2000 m2 hét zandstrand in Amsterdam. Met hangmatten, terrassen, grote strandstoelen en de mogelijkheid om te ontbijten, lunchen en dineren. Heerlijk plekje onder de zon!

Fotocredit: Strand-Zuid

Stadsstrand Groningen

Ook in het hoge Noorden kun je naar één van de leukste stadsstranden van Nederland: Stadsstrand Groningen bij het Oosterhamrikkanaal. Naast hotspot DOT; hét fulldome 3D-koepeltheater van Nederland. Hier kun je zwemmen in verfrissend, natuurlijk zwemwater. Heb je trek? Bij de caravanbar kun je genieten van snacks, smoothies en ijsjes.

De leukste stadsstranden in Nederland

1 Reacties

Michelle @ the World is a Book 02/07/2013 - 23:23

Oeeh fijne plekjes! Nu nog even wachten op mooi weer; volgens mij vanaf donderdag 😀

Reply

Laat een reactie achter