Home Noord-Ierland 5x de leukste, traditionele pubs in Belfast [met livemuziek]

5x de leukste, traditionele pubs in Belfast [met livemuziek]

door: Nathalie
Gepubliceerd: Updated:

Als je houdt van livemuziek dan val je met je neus in de boter tijdens een stedentrip Belfast. Of je nu een jamsessie wilt bijwonen, mee wilt op een muziektour of een concert wilt bezoeken. Is traditionele Ierse muziek meer jouw ding? In dit artikel vind je 5x de leukste, traditionele pubs in Belfast waar je live traditionele Ierse muziek kunt horen. Allemaal historische pareltjes in het oude centrum op loopafstand van elkaar voor een onvergetelijke avond.

The John Hewitt

In het hart van het oh zó gezellige Cathedral Quarter vind je The John Hewitt. Zodra je binnenkomt in deze historische pub heb je het gevoel alsof je in een warme, gezellige huiskamer bent beland. De sfeer is simpelweg goed.

Je kunt hier niet alleen lekker eten en genieten van allerlei drankjes (probeer vooral een lokaal biertje), ook kun je hier live muziek luisteren. Of je nu houdt van Ierse traditionele muziek, jazz of Ulster Scots Folk. Een bijzonder avondje uit tijdens je stedentrip Belfast!
Op dinsdag vanaf 21.30 uur en op zaterdag vanaf 17.30 uur.
51 Donegall Street.

5x de leukste, traditionele pubs in Belfast [met livemuziek], Duke of York - Map of Joy

Duke of York

Blijf nog even in het Cathedral Quarter, want ook de Duke of York zit daar. Voor de liefhebber van whiskey helemaal the place to be, want hier wordt de grootste selectie Ierse whiskey geserveerd! En het interieur doet je ook versteld staan, want het staat vol bijzondere objecten uit winkels, hotels en antiekzaken. Je raakt niet uitgekeken.

Qua muziek is dit ook niet de minste plek. Zo gaf Snow Patrol (afkomstig uit Belfast) hun eerste concert hier in 1998! Nu kun je hier bijna dagelijks genieten van traditionele livemuziek.
Dinsdag – zaterdag vanaf 22 uur en op zondag tussen 17-20 uur.
7-11 Commercial Court.

5x de leukste, traditionele pubs in Belfast [met livemuziek], Duke of York - Map of Joy
Beeld van Visit Belfast.

The Dirty Onion

Nog een topper in het Cathedral Quarter die ik erg leuk vind en die niet in dit lijstje mag ontbreken. The Dirty Onion is gevestigd in het oudste gebouw van Belfast en met een leuk terras (een Ierse biertuin) voor dagen met mooi weer.

Van 1780 tot 1921 werd dit pand gebruikt als drankopslag. Je ziet de oude houten balken op de lage plafonds en de stoere stenen muren nog. Een heerlijke plek waar je bij het inpandige Yardbird lekkere kipgerechten kunt eten, de lokaalbiertjes niet te versmaden zijn en je elke dag naar traditionele Ierse muziek kunt luisteren.
3 Hill Street.

5x de leukste, traditionele pubs in Belfast [met livemuziek], Dirty Union- Map of Joy
Beeld van Visit Belfast.

Kelly’s Cellars

Vraag een local waar je moet zijn voor lekker eten en goeie live muziek en de kans is groot dat je de historische pub Kelly’s Cellars getipt krijgt. Ze noemen het hun ‘home away from home’. Hun huisgemaakte Ierse rundstoofpot met een pint Guinness is geliefd en beroemd in Belfast.

Het gebouw waar deze leuke, traditionele pub in Belfast in is gevestigd stamt uit 1720. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan, want je ziet 200 vervlogen jaren terug in het interieur. Kruip lekker bij de openhaard die hier altijd brandt en geniet van traditionele Ierse livemuziek.
Dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 20.30 uur en op zaterdag vanaf 16.30 uur.
30-32 Bank Street.

5x de leukste, traditionele pubs in Belfast [met livemuziek], Kelly's Cellars - Map of Joy
Beeld van Visit Belfast.

The Points

Deze leuke, traditionele pub in Belfast gaat er prat op dat ze de lekkerste whiskeys en biertjes (meer dan 80 soorten!) serveren én ook nog eens de beste livemuziek in huis hebben. Elke dag kun je hier artiesten uit heel Ierland traditionele Ierse muziek horen spelen.

Zin om te dansen? Kom dan op vrijdag- of zaterdagavond, want dan treed hier een groep traditionele Ierse dansers op. Zodra de eerste tonen worden ingezet gaat het je echt niet lukken om stil te blijven zitten.
44 Dublin Road.

5x de leukste, traditionele pubs in Belfast [met livemuziek] - Map of Joy
Beeld van Visit Belfast.

Praktische informatie

Wil jij een stedentrip Belfast? Vanaf Schiphol ben je met KLM in 1.45 uur in Belfast. Zie https://www.ireland.com/nl-nl voor meer informatie over (Noord) Ierland. Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen in Belfast? Zie ook het artikel 12x gratis bijzondere dingen doen in Belfast.

Lees ook: Stedentrip Derry-Londonderry: bezienswaardigheden en tips

 

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.