Home lifestyle 10x makkelijke selfcare tips [ook voor op reis]

10x makkelijke selfcare tips [ook voor op reis]

door Nathalie
0 Reacties

Of je nu thuis bent of op reis: het inplannen van me-time is heel belangrijk. Even niets doen en de tijd nemen om te ontspannen en jezelf weer op te laden. In dit artikel deel ik 10x makkelijke selfcare tips [ook voor op reis]. Van het creëren van een thuisspa tot toerist in eigen stad zijn. Allemaal snel en makkelijk toe te passen.

Lees ook: Netflix reizen: 30x de leukste series, films en documentaires!

Maak een thuisspa

Een hele makkelijke selfcare tip: verwen jezelf op een thuisspa. Laat het bad vollopen of geef jezelf een voetenbadje en een pedicure. Of je nu thuis bent of op een hotelkamer; deze vorm van me-time is altijd fijn.

Doen: haal je favoriete beautymerken in huis. Dit kleine geschenksetje van het merk Rituals is heel praktisch. ‘The Ritual of Happy Buddha’ heet het en het bevat bevat mini’s met doucheschuim, bodyscrub, bodycrème en huis parfum.

Ik heb zelf geen bad, maar als ik op reis ga en weet dat ik ergens ga slapen waar mijn badkamer een bad heeft dan pak ik badbruisballen in. Ik heb thuis een doos met favorieten klaarstaan waar ik uit kan kiezen. Kijk hier voor verschillende soorten badbruisballen die je online kunt bestellen.

10x makkelijke selfcare tips [ook voor op reis]

Toerist in eigen stad

Eropuit in je eigen stad kan heel leuk, verrassend en ontspannend zijn. Ken je echt alle straten bij jouw in de buurt? Is er een restaurant waar je al een hele tijd wilt gaan eten? Zijn er musea die je nog niet kent? Worden er misschien walking tours in jouw stad georganiseerd? Absoluut de moeite waard om te ontdekken. Als toerist in eigen stad ga je heel anders naar je woonplaats kijken en het is een heerlijke vorm van me-time.

Lees ook: 15x tips voor een leuke thuisvakantie [staycation] voor reisfanaten

Ga wandelen

Weer of geen weer; het doet je goed om elke dag minstens 20-30 minuten te wandelen. Deze makkelijke selfcare tip kun je overal toepassen. Nu heb ik een hond dus ga er sowieso elke dag op uit, maar ook toen ik nog geen hond had ging ik elke dag naar buiten.

Zeker als je net als ik thuis werkt is het halen van een frisse neus super fijn. Je verandert even van omgeving, wat je op andere gedachten brengt. Voor mij is het ook een soort mediteren, want ik laat alles waar ik mee bezig ben in gedachten even voorbijkomen en kom vaak tot nieuwe inzichten tijdens een wandelingetje. Ook als het regent: regenlaarzen en regenjas aan en gaan.

10x de mooiste Nationale Parken in Nederland, Zuid-Kennemerland

Eén dag ontladen

Als je net als ik (zelfstandig) ondernemer bent dan is het extra moeilijk om de rem te vinden. Als ik er niet op let ben ik elke dag aan het werk. Herken jij dat? De laatste dag probeer ik minstens één dag te ontladen en dat is fijn! Probeer op die dag niet achter je pc of laptop te kruipen en doe dingen die niets met je werk te maken hebben. Maak puzzels, ga tekenen, volg een workshop. Volop keus!

Lees ook: 20x hittegolf tips voor thuis of op vakantie

Lekker lezen

Het lezen van een boek is niet alleen leuk, het werkt ook heel snel stress verlagend. Uit onderzoek is gebleken dat je na ongeveer 5 minuten lezen al meer ontspannen bent. Ik heb zelf een e-reader waar ik elke maand minstens 5 nieuwe boeken op zet. Een cadeautje aan mezelf.

Klik hier voor een e-reader van Kobo. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. E-books kun je hier online bestellen. Je hebt ze direct na betaling via email in huis!

10x makkelijke selfcare tips [ook voor op reis]

Doe aan journaling

Je gedachten wegschrijven. Ik kan het iedereen aanraden. Vooral op dagen dat ik heel veel doe heb ik het nodig om te “journalen”. In mijn koffer zit altijd een journal om voor het slapen gaan alle belevenissen van die dag met een pen op papier te zetten. Doe ik dat niet dan blijf ik heel onrustig en slaap ik slecht. Ik doe dit al sinds 2000 en het leuke is dat ik dus tot 20 jaar terug kan reizen door mijn journals te lezen.

Op zoek naar een leuke journal? Deze Fernweh travel notebooks hebben een luxe nepleren hoes, waar vier aparte notebooks in zitten: eentje met lijntjes, eentje met dots en twee blanco boekjes. Zo heb je voor elke schrijf- of tekenbehoefte een notebook bij de hand. Een elastiek houdt ze allemaal bij elkaar, zodat je de notebooks gemakkelijk compleet houdt en ze niet gaan slingeren in je tas, koffer of backpack.

10x makkelijke selfcare tips [ook voor op reis]

Haal adem

Echt goed ademen. Doe jij dat? Bijna iedereen ademt tegenwoordig heel snel en oppervlakkig en dat is niet zo best voor je lijf. Zo hou je veel spanning vast. Probeer een paar momenten per dag heel bewust diep in te ademen, zodat je buik goed omhoog komt. Vier seconden in door je neus en vier seconden uit door je mond. Dit werkt stress verlagend.

Lees ook: 50x leuke en handige cadeaus voor reisliefhebbers

Drink genoeg

Jezelf genoeg hydrateren. Zeker als je druk bent wil je dat nog weleens vergeten. Wist jij dat een mens zo’n 1,5 tot 2 liter water nodig heeft op een dag? Als het heel warm is buiten dan mag je daar zeker nog een liter bij optellen.

Water is het beste om te drinken, en daar kun je best wel mee variëren. Zelf drink ik graag water met een schijfje citroen of limoen. Ook komkommer, munt of aardbeien geven water een heerlijke smaak.

Liever iets warms drinken? Kies dan voor kruidenthee. Hier zit geen cafeïne in wat vocht afdrijvend werkt. Kruidenthee kun je zelf maken met losse kruiden (je kunt zelfs brandnetels plukken en daar thee van trekken), maar kun je ook gewoon kopen. Klik hier voor het aanbod online. Als ik op reis ben heb ik altijd kruidenthee in theezakjes bij me.

10x makkelijke selfcare tips [ook voor op reis]

Gebruik essentiële oliën

Jezelf omringen met je favoriete geuren is heel simpel met essentiële oliën. En wist jij dat sommige geuren een gunstig effect op je kunnen hebben? Gebruik lavendelolie voor het slapen gaan of kies voor de geur van eucalyptus als je een sauna-achtige sfeer wilt creëren in de badkamer.

Je kunt de olie op je huid smeren, in je badwater druppelen, maar bijvoorbeeld ook in een aroma diffuser doen. Essentiële oliën kun je kopen in kleine flesjes en daardoor kun je ze makkelijk mee op reis nemen. Ik koop mijn essentiële oliën hier.

Eet met aandacht

Het woord maaltijd bevat niet voor niets het woord tijd. De tijd nemen voor je eten is dan ook heel goed voor je. Het is verleidelijk om je telefoon erbij te pakken en je te verliezen in het liken van Insta foto’s en het kijken van YouTube-filmpjes, maar het is veel gezonder om bewust van je maaltijd te genieten. Je kauwt beter en verteert je eten daardoor beter. Bovendien las je zo makkelijk een rustmoment in.

10x makkelijke selfcare tips [ook voor op reis]

Laat een reactie achter