Home België Met de auto naar Antwerpen of Gent? Dit moet je weten!

Met de auto naar Antwerpen of Gent? Dit moet je weten!

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Een dagje of weekendje Antwerpen of Gent vanuit Nederland is altijd een goed idee. Het zijn twee heerlijke steden in België die je snel kunt bereiken en toch een echt vakantiegevoel geven. Je bent er zó met je eigen auto, maar er is wel iets wat je moet weten voordat je vertrekt. Ontdek het hier.

Lees ook: 35x eten en drinken in Antwerpen [de leukste food hotspots]

Lage-emissiezone in Antwerpen en Gent

Steeds meer steden en gemeenten in België voeren een lage-emissiezone in. Zo ook Antwerpen en Gent. Een lage-emissiezone (LEZ) is een afgebakend gebied waarin bepaalde voertuigen niet binnen mogen, of slechts onder bepaalde voorwaarden, omdat ze teveel schadelijke stoffen uitstoten. Als je een LEZ binnenrijdt met een niet-toegelaten voertuig, of zonder een andere vorm van toelating, krijg je een boete.

Lees ook: Wat te doen in Gent? Zie deze 17 leuke tips en bezienswaardigheden

Hoe herken je een lage-emissiezone in België?

Een lage-emissiezone (LEZ) wordt altijd afgebakend met speciale verkeersborden die je makkelijk kunt herkennen. Er worden geen uitzonderingen gemaakt qua tijdstippen en dagen. Deze regeling is áltijd, elke dag van de week en op elk uur van toepassing in zowel Antwerpen als Gent.

Lees ook: Wat te doen in Antwerpen? Zie deze 23 leuke tips en bezienswaardigheden


Als je zo’n verkeersbord voorbijrijdt, bevind je je al in de LEZ. Overal waar de LEZ begint, staan ook slimme camera’s. Die zoomen in op elke nummerplaat en vergelijken die met de lijst van toegelaten voertuigen. Wanneer een camera een niet-toegelaten voertuig opmerkt, krijgt die een boete thuisgestuurd. Check daarom altijd je voertuig voordat je met de auto naar Antwerpen of Gent gaat.

Lees ook: 12x leuke en betaalbare hotels en B&B’s in Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen

Als je Antwerpen met je eigen auto wilt bezoeken, kijk dan eerst op deze website voor meer informatie.

De meest vervuilende voertuigen (vooral oudere dieselwagens) mogen de stad namelijk niet meer in. Sommige voertuigen mogen alleen Antwerpen inrijden na registratie of met een tijdelijke toelating. Je kunt hier een online test doen om te kijken of jouw auto Antwerpen in mag rijden. Vervolgens kun je je auto gratis registreren.

Lees ook: Lees ook: 50x eten en drinken in Gent bij de leukste food hotspots]

Met de auto naar Gent

Ga je met de auto naar Gent? Kijk dan voor meer informatie op deze website EN registreer daar gelijk gratis je auto.

Om de luchtkwaliteit te verbeteren, is de Gentse binnenstad of het gebied binnen de R40 een lage-emissiezone (LEZ). De meest vervuilende voertuigen mogen de zone niet langer inrijden. Vermijd een hoge boete en check altijd je voertuig voor je naar Gent komt. 

Lees ook: 10x bijzondere accommodaties in Gent

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.