Home handige tips Met de hond op vakantie tips van Woef Welkom

Met de hond op vakantie tips van Woef Welkom

door: Nathalie
Gepubliceerd: Updated:

Heb je een hond en neem je deze graag mee op vakantie? Daar komt van alles bij kijken. Met deze met de hond op vakantie tips van Woef Welkom (mijn andere website) kom je gelukkig een heel eind. Waar moet je op letten qua regels per land, hoe neem je je hond gezond mee op reis en wat zijn handige tips als je met de hond per auto op vakantie gaat?

Wat zijn de regels per land?

Helaas hanteren niet alle landen in Europa dezelfde regels. Zeker als je met de auto op pad gaat is het nodig om voor vertrek goed uit te zoeken wat de regels zijn in de landen waar je doorheen rijdt en in het land waar je vakantie gaat vieren. Over het algemeen geldt dat honden pas de grens over mogen vanaf 15 weken vanwege de verplichte rabiësinenting die pas vanaf 12 weken gegeven mag worden en daarna 3 weken moet inwerken. In geen enkel land mag de hond op één van de voorstoelen zitten of liggen. Vergeet niet het EU-dierenpaspoort van je hond altijd bij je te dragen. Lees hier wat de regels per land zijn als het om honden mee op vakantie gaat.

Tips hond mee op reis - Map of Joy

Hond mee in de auto op reis

Als je op vakantie gaat met hond per auto, dan komt daar wat voorbereiding bij kijken. Voor een autovakantie met de hond moet je je dus niet alleen verdiepen in de regels per land, maar ook kijken naar producten die je helpen bij de veiligheid en misschien wel oefenritjes maken om de hond te laten wennen (een hond kan ook last hebben van wagenziekte). In dit artikel van Woef Welkom vind je allerlei handige tips voor het meenemen van je hond op vakantie in de auto.

Tips hond mee op reis - Map of Joy

Hond gezond op reis

Naast de benodigde vaccinnaties die je hond voor vertrek van de dierenarts krijgt zijn er producten die je zelf mee kunt nemen die ervoor zorgen dat je hond gezond blijft tijdens de reis. Wat te doen bij een beet van een teek, hoe voorkom je uitdroging en hoe hou je je hond koel? Met deze 8 producten gaat je hond gezond mee op reis.

Nog meer tips?

Neem een kijkje op de website Woef Welkom. Je vindt er ook leuke adresjes om te overnachten in verschillende landen in Europa. Allemaal leuk en bijzonder én natuurlijk is je hond hartstikke welkom. Ook kun je bij Woef Welkom terecht voor leuke dagje uit tips. Niets missen? Abonneer je op de nieuwsbrief van Woef Welkom.

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Jeroen 17/05/2018 - 15:03

Hee graag zou ik willen weten welke producten handig zijn voor het meenemen van mijn hond in de auto, hoor het graag!

Reply
Nathalie 22/05/2018 - 09:38

Hoi Jeroen, dat komt goed uit, want die vind je hier: https://www.woefwelkom.nl/handige-producten-en-tips-voor-je-hond-in-de-auto/ 🙂

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.