Home Engeland Met de trein rechtstreeks naar Londen: alles wat je wilt weten

Met de trein rechtstreeks naar Londen: alles wat je wilt weten

door: Nathalie
Gepubliceerd: Updated:

Vanaf Amsterdam CS en Rotterdam CS kun je rechtstreeks naar hartje Londen reizen. Heerlijk comfortabel en snel met de trein. Hoelang dat duurt, hoe vaak dat kan en hoe je aan een goedkoop ticket komt? Deze vragen en meer beantwoord ik in dit artikel waarin ik alles vertel over met de trein rechtstreeks naar Londen reizen.

Met de trein rechtstreeks naar Londen

Het kan! De Eurostar rijdt zonder tussenstop van Amsterdam naar Londen en van Rotterdam naar Londen. Je komt in Londen aan op St Pancras International; hartje stad dus! En het meest handige is misschien nog wel dat je vanaf hier de metro kunt pakken naar vrijwel iedere plek in de stad. Je stedentrip Londen gaat dus direct van start.

De vertrekhal van Eurostar op Amsterdam CS vind je op spoor 15b en op Rotterdam CS op spoor 2. Hier wordt je ticket gecontroleerd en vindt een veiligheidscontrole plaats. Daarna wacht je in een aparte ruimte tot het tijd is om aan boord te gaan. Je hebt een gereserveerde zitplaats en markeringen op het perron geven aan waar jouw rijtuig stopt. Ideaal! Boeken kan via de website van NS International.

Hoelang duurt de trein van Amsterdam naar Londen?

De Eurostar trein naar Londen doet er 4 uur en 13 minuten over om van Amsterdam Centraal naar St Pancras International te komen. Dat is echt super snel. Zeker als je het vergelijkt met vliegen. Je moet dan ruim op tijd aanwezig zijn op het vliegveld en ook nog reizen van het vliegveld naar de stad en andersom op de terugweg.

De Eurostar vanuit Amsterdam rijdt via Rotterdam. Je kunt dus ook vertrekken op Rotterdam CS. Vanaf daar ben je in 3 uur en 40 minuten in Londen. Goed om te weten: het is aan te raden om 90 minuten voor vertrek van je trein aanwezig te zijn. Dit komt door de nodige ticket- en veiligheidscontroles. Vanaf 30 minuten voor vertrek is het niet meer mogelijk om in te checken, dus wees op tijd.

Hoe vaak gaat de trein naar Londen?

Maar liefst 4x per dag rijdt er een Eurostar naar Londen! Hoe eerder u boekt, hoe lager de prijs. Een retourticket is goedkoper dan twee enkele reizen. De laagste prijs voor een retourticket van Amsterdam naar Londen is € 94. Als de tickets van € 94 op zijn op een bepaalde dag en tijd, dan stijgt de prijs naar een bedrag tussen de € 94 tot € 411. Je betaalt extra als je flexibel wilt zijn. Bekijk het boekingssysteem voor de actuele treintijden.

Goedkoop naar Londen met de trein

Er zijn regelmatig aanbiedingen en die wil je niet missen! Het is al mogelijk om vanaf € 94,- een retour te boeken! Hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs. Je treinkaartje is altijd inclusief bagage, dat hoef je dus niet zoals bij reizen per vliegtuig bij te boeken.

Het is wel mogelijk om nog comfortabeler met de trein naar Londen te reizen. Je kunt kiezen voor een upgrade met een Standard Premier of een Business Premier kaartje. Je krijgt dan een stoel met iets meer beenruimte en een maaltijd met drankjes tijdens je reis. Ik heb dat één keer gedaan en vond het echt een luxe om op je eigen zitplaats eten en drinken geserveerd te krijgen. Ook bijzonder fijn: op de stations mag je plaatsnemen in de premier lounge. Hier heb je comfortabele stoelen, mag je eten en drinken pakken en er liggen kranten en tijdschriften die je mee mag nemen.

Eten en drinken in de Eurostar

Wifi, stroom en eten en drinken

Ook heel erg fijn aan met de trein rechtstreeks naar Londen reizen is dat je wifi aan boord hebt én een stopcontact bij je stoel. Zo kun je je favoriete serie streamen, werken of je reis voorbereiden. Ideaal! Daarnaast is het handig dat er een bar aan boord van de trein zit waar je eten en drinken kunt halen. Van koffie en thee tot broodjes.

St. Pancras International aankomst- en vertrekhal.

Vergeet je paspoort niet

Sinds Brexit kun je niet meer met je identiteitskaart naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Je moet dus in het bezit zijn van een paspoort. Bij vertrek in Amsterdam of Rotterdam (of Brussel) moet je eerst door de douane en wordt je paspoort gecontroleerd.

St Pancras International

Kosteloos wijzigen

Bij alle Eurostar reizen kun je tot 7 dagen voor vertrek kosteloos je ticket wijzigen. Je betaalt alleen een eventueel prijsverschil tussen het oude en het nieuwe ticket. Zo kun je ook in deze onzekere tijden met een gerust hart boeken. 

Wat te doen als je de trein mist?

Daar stond ik dan op Schiphol. Mijn trein naar Schiphol, waar ik op de Thalys (sinds oktober 2023 ook Eurostar genaamd) naar Brussel zou stappen, om vervolgens met de Eurostar naar Londen te reizen, had flinke vertraging. Hierdoor miste ik mijn Thalys (nu dus Eurostar genaamd) naar Brussel en dus ook mijn Eurostar naar Londen. Doordat ik er niets aan kon doen -de trein naar Schiphol had immers vertraging- mocht ik mijn tickets omboeken.

In dit geval betekende dat, dat ik me op Schiphol kon melden bij de NS International balie. Daar kreeg ik een formulier mee dat ik aan de treinmanager van de eerstvolgende Thalys (nu dus Eurostar genaamd) naar Brussel kon laten zien en waarmee ik aan boord mocht stappen. De treinmanager wijst je een vrije stoel toe.

Ook kreeg ik een formulier mee voor de Eurostar van Brussel naar Londen, met daarop bewijs dat ik door een vertraging de trein had gemist en met een andere Eurostar trein dan gepland mee mocht. Deze moest ik in Brussel aan de balie van Eurostar laten zien. Daar kreeg ik een treinticket voor de eerstvolgende Eurostar. Kortom; het is even vervelend, maar het wordt netjes opgelost en dat is een geruststellende gedachte.

De Eurostar in Brussel

Tips voor je stedentrip Londen

Londen is mijn favoriete stedentripbestemming. Al sinds 1995! Ik ben er erg vaak geweest en heb op Map of Joy al vele tips voor je stedentrip Londen verzameld. Hieronder vind je een lijst met artikelen over deze wereldstad.

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Eva 14/08/2022 - 09:11

Hoi, ik heb een vraagje. Moet je bij aankomst in Londen ook weer door de douane of kan je gelijk Londen in? Ik reis namelijk verder Engeland in en zit te kijken wat voor tijd ik rekening moet houden voor mijn overstap. Alvast bedankt!

Reply
Nathalie 15/08/2022 - 09:57

Hi Eva, je kunt in Londen direct doorlopen en aan het vervolg van je reis beginnen als je niets aan te geven hebt. Hetzelfde als dat je bijvoorbeeld op Schiphol aankomt en langs de douane kunt lopen. Veel plezier!

Reply

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.