Home Engeland Met de trein rechtstreeks naar Londen: alles wat je wilt weten

Met de trein rechtstreeks naar Londen: alles wat je wilt weten

by Nathalie
0 Reacties

Vanaf Amsterdam CS en Rotterdam CS kun je rechtstreeks naar hartje Londen reizen. Heerlijk comfortabel en snel met de trein. Hoelang dat duurt, hoe vaak dat kan en hoe je aan een goedkoop ticket komt? Deze vragen en meer beantwoord ik in dit artikel waarin ik alles vertel over met de trein rechtstreeks naar Londen reizen.

Met de trein rechtstreeks naar Londen

Het kan! De Eurostar rijdt zonder tussenstop van Amsterdam naar Londen en van Rotterdam naar Londen. Je komt in Londen aan op St Pancras International; hartje stad dus! En het meest handige is misschien nog wel dat je vanaf hier de metro kunt pakken naar vrijwel iedere plek in de stad. Je stedentrip Londen gaat dus direct van start.

De vertrekhal van Eurostar op Amsterdam CS vind je op spoor 15b en op Rotterdam CS op spoor 2. Hier wordt je ticket gecontroleerd en vindt een veiligheidscontrole plaats. Daarna wacht je in een aparte ruimte tot het tijd is om aan boord te gaan. Je hebt een gereserveerde zitplaats en markeringen op het perron geven aan waar jouw rijtuig stopt. Ideaal! Boeken kan via de website van NS International.

De terminal van St Pancras International

Hoelang duurt de trein van Amsterdam naar Londen?

De Eurostar trein naar Londen doet er 4 uur en 13 minuten over om van Amsterdam Centraal naar St Pancras International te komen. Dat is echt super snel. Zeker als je het vergelijkt met vliegen. Je moet dan ruim op tijd aanwezig zijn op het vliegveld en ook nog reizen van het vliegveld naar de stad en andersom op de terugweg.

De Eurostar rijdt via Rotterdam, dat is de enige stop die wordt gemaakt. Je kunt dus ook vertrekken op Rotterdam CS. Vanaf daar ben je in 3 uur en 40 minuten in Londen. Goed om te weten: het is aan te raden om 90 minuten voor vertrek van je trein aanwezig te zijn. Dit komt door de nodige ticket- en veiligheidscontroles. Vanaf 30 minuten voor vertrek is het niet meer mogelijk om in te checken, dus wees op tijd.

Hoe vaak gaat de trein naar Londen?

Elke dag van de week gaat er een trein naar Londen op meerdere tijden. Het is handig om te weten dat de vertrektijden per dag verschillen. Er is momenteel geen vast schema.

Je kunt sowieso meerdere keren per dag met de trein naar Londen reizen via Brussel. Je doet er dan wel langer over, maar het is nog steeds een hele fijne manier om in Londen te komen. Meestal reis je dan deels met de Thalys naar Londen.

Ik heb de reis al twee keer via Brussel gemaakt. Je gaat dan daar door de douane en veiligheidscontrole. Je reis duurt dan wel iets langer, meestal zo’n 6,5 uur. Bekijk het boekingssysteem voor de actuele treintijden.

St Pancras International

Goedkoop naar Londen met de trein

Er zijn regelmatig aanbiedingen en die wil je niet missen! Het is al mogelijk om vanaf € 88,- een retour te boeken! Hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs. Je treinkaartje is altijd inclusief bagage, dat hoef je dus niet zoals bij reizen per vliegtuig bij te boeken.

Het is wel mogelijk om nog comfortabeler met de trein naar Londen te reizen. Je kunt kiezen voor een upgrade met een Standard Premier of een Business Premier kaartje. Je krijgt dan een stoel met iets meer beenruimte en een maaltijd met drankjes tijdens je reis. Ik heb dat één keer gedaan en vond het echt een luxe om op je eigen zitplaats eten en drinken geserveerd te krijgen.

Eten en drinken in de Eurostar

Vergeet je paspoort niet

Sinds Brexit kun je niet meer met je identiteitskaart naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Je moet dus in het bezit zijn van een paspoort. Bij aankomst in Londen met de trein kon je voor de Brexit direct doorlopen, nu moet je eerst door de douane.

St Pancras International

Kosteloos wijzigen

Bij alle Eurostar reizen kun je tot 7 dagen voor vertrek kosteloos je ticket wijzigen. Je betaalt alleen een eventueel prijsverschil tussen het oude en het nieuwe ticket. Zo kun je ook in deze onzekere tijden met een gerust hart boeken. 

Tips voor je stedentrip Londen

Londen is mijn favoriete stedentripbestemming. Al sinds 1995! Ik ben er erg vaak geweest en heb op Map of Joy al vele tips voor je stedentrip Londen verzameld. Hieronder vind je een lijst met artikelen over deze wereldstad.

Laat een reactie achter