Home Geen categorie Een reis langs de mooiste fonteinen van Europa

Een reis langs de mooiste fonteinen van Europa

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Fonteinen, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Naast dat ze een culturele waarde hebben geven ze ook verkoeling in een hete stad. Europa beschikt over de mooiste fonteinen die jaarlijks ontelbare bezoekers trekken. Of je nu op zoek bent naar cultuur, een feestje of liever de natuur in trekt, hier ontdek je de mooiste fonteinen van Europa.

Een feestelijke lichtshow in Barcelona

Een stad vol met gezellige mensen, lekker eten en het Spaanse zonnetje: Barcelona. Deze stad ligt aan de oostkust van Spanje en staat bekend om haar vele bezienswaardigheden. Ook maken ze in deze stad graag van alles een feestje. Bijvoorbeeld bij Font Màgica aan de voet van de heuvel Montjuïc.

Hier vind je op de mooiste zomeravonden een prachtige show met veel muziek en kleurrijke lichten. Als Barcelona even te ver is, kun je met de leukste fonteinen ook van je eigen achtertuin een feestje maken. 

Gooi een muntje in het water in Rome

Eén van de bekendste fonteinen van Europa staat in Rome. Midden in de Italiaanse hoofdstad vind je dit prachtige kunstwerk. Nog elke dag trekt deze in 1762 geopende fontein tal van bezoekers.

Waar deze fontein ook vooral bekend om staat is al het geld dat er in wordt gegooid. Jaarlijks vist de stad honderdduizenden muntjes uit het water die worden gedoneerd aan goede doelen. Een euro in het water gooien kan dus zeker geen kwaad!

Trevi fontein, 9x de leukste wijken in Rome - Map of Joy

De natuurlijke fonteinen in IJsland

Misschien kun je dit niet officieel fonteinen noemen zoals wij dat kennen, maar ze komen aardig in de buurt: de geisers in IJsland. Er zijn op dit moment zo’n dertig actieve geisers in het land van vuur en ijs te vinden. Vrijwel de bekendste geiser heet Geysir (of eigenlijk Strokkur).

Net als bij de andere geisers in het land wordt hier het water diep in de grond verhit. Het bijzondere aan Strokkur is dat het water hier om de zoveel tijd omhoog spuit. Een waanzinnig, natuurlijk schouwspel dat je ooit een keer gezien wilt hebben.

Geysir, Ijsland - Map of Joy

Disclaimer: af en toe maak ik gebruik van affiliate links of gesponsorde links/artikelen. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.