Home Italië 6x de mooiste kastelen in Trentino die je kunt bezoeken

6x de mooiste kastelen in Trentino die je kunt bezoeken

door Nathalie
0 Reacties

Hou je van het bezoeken van kastelen? In de regio Trentino in Italië kun je er wel 200 bewonderen! Als je via de Brennerpas Trentino binnenrijdt, zie je meteen de imposante kastelen die op de heuvels prijken. Van sommige kastelen zijn alleen de ruïnes overgebleven, andere kastelen zijn privéwoningen geworden en weer andere zijn omgetoverd tot restaurants, hotels of kunsthallen die open zijn voor publiek. Hier alles over de 6x de mooiste kastelen in Trentino die je kunt bezoeken.

Lees ook: 19x de mooiste kastelen in Nederland die je kunt bezoeken

Castello del Buonconsiglio

Eén van de grootste en bekendste kastelen in Trentino is het bekende Castello del Buonconsiglio. Het is de zetel van de bisschoppelijke prinsen en symbool van de stad Trento. Tegenwoordig is het kasteel ook een museum en organiseert het elk jaar zeer succesvolle tentoonstellingen.

De geschiedenis van het kasteel is terug te zien in de verschillende bouwstijlen: van middeleeuwse stijlen en Venetiaanse gotiek tot barok. Zie deze website voor meer informatie.

Castello di Rovereto

Ook Castello di Rovereto is een bezoek meer dan waard. Het kasteel ligt in het centrum van Rovereto op een strategische positie. Het ligt namelijk op een rotsachtige heuvel op de rechteroever van de Leno en het heeft de imposante structuur van een militair bolwerk.

De eerste kern werd gebouwd tussen de 13e en 14e eeuw door de familie Castelbarco. Tegenwoordig is Castello di Rovereto een erg interessant museum met zowel tijdelijke als vaste tentoonstellingen over de Italiaanse oorlog. Zie deze website voor meer informatie.

6x de mooiste kastelen in Trentino die je kunt bezoeken, Castello di Rovereto
Fotocredit: Pio Geminiani.

Castel Coredo

In Coredo, één van de oudste dorpen in de vallei Val di Non, kun je twee mooie kastelen in Trentino bezoeken. De aristocratische residentie Castel Coredo dateert uit 1291 en is rustig gelegen op een heuvel, omringd door bossen. Binnen vind je waardevolle meubels, jachttrofeeën en een kleine fotogalerij, die bestaat uit portretten van voorouders van het Huis van Habsburg. Zie deze website voor meer informatie.

Palazzo Nero

Palazzo Nero is het tweede kasteel in de vallei Val di Non in Coredo dat je kunt bezoeken. Palazzo Nero (het zwarte paleis) dankt haar naam waarschijnlijk aan de kleur van de muren na de vele branden die tijdens de opstand van vijftiende-eeuwse boeren ontstonden.

Ook de geschiedenis is zwart te noemen: op het plein voor het paleis werden in 1614 tien vrouwen die beschuldigd werden van hekserij veroordeeld tot de brandstapel. In het Renaissance paleis bewonderen bezoekers schitterende vijftiende-eeuwse fresco’s die het verhaal van de heilige Genoveva van Parijs vertellen. Zie deze website voor meer informatie.

Castel Nanno

Castel Nanno is een particulier herenhuis dat recentelijk zijn deuren heeft geopend voor publiek. Dit kasteel prijkt bovenop een heuvel en wordt omringd door uitgestrekte appelboomgaarden. Het heeft een karakteristieke vierkante toren en de prachtige Brenta Dolomieten als achtergrond. Castel Nanno is alleen toegankelijk via een rondleiding. Zie deze website voor meer informatie.

Castel Valer

Ook Castel Valer is een particulier herenhuis dat je sinds kort mag bezoeken. Castel Valer is herkenbaar aan de karakteristieke achthoekige toren, de hoogste van Trentino. Dit negen eeuwen oude landhuis wordt al sinds 1368 bewoond door dezelfde familie: de graven Spaur. Castel Valer is alleen toegankelijk via een rondleiding. Zie deze website voor meer informatie.

6x de mooiste kastelen in Trentino die je kunt bezoeken, Castel Valer
Fotocredit: Adam Barker.

Reis met de kasteeltrein in Trentini

Een erg leuke manier om de mooiste kastelen in Trentino te bezoeken is via de treinroute ‘Trenino dei Castelli’. Deze treinroute begint op het station van Trento en neemt reizigers mee op een tocht langs Val di Non en Val di Sole.

De kasteeltrein reist van 20 april tot en met 14 september en laat vakantiegangers een dag lang genieten van het bloeiende landschap en vier van de mooiste kastelen in Trentino: Ossana, Caldes, Valèr en het monumentale Castel Thun. Treinreizigers worden aan boord verwelkomd met de heerlijkste streekproducten, zoals de beroemde appels uit Val di Non. Op zondagen is er een speciale aanbieding voor families met leuke activiteiten voor het hele gezin.

Zie voor meer informatie de website https://www.visittrentino.info/en/guide/must-see/castles

Lees ook:
Doen vanuit Napels: rijden langs de Amalfikust
Cinque Terre: 5x handige tips en wat te doen
5x de meest bijzondere dorpjes aan het Gardameer, Italië
6x de mooiste steden en dorpjes in Toscane die je gezien wilt hebben
9x de leukste wijken in Rome
Een lang weekend Zuid-Tirol in de winter: de leukste dingen om te doen
16x bijzondere vakantiehuizen in Toscane met zwembad
12x leuke, goedkope accommodaties in Rome
10 x doen in Rome
19x leuke, betaalbare accommodaties in Florence
18x betaalbare, bijzondere hotels in het centrum van Venetië
Lago di Braies bezoeken: alles wat je moet weten
De mooiste plekken rond het noorden van het Gardameer

Laat een reactie achter