Home Spanje 6x de mooiste natuurlijke zwembaden op Tenerife

6x de mooiste natuurlijke zwembaden op Tenerife

door Nathalie
0 Reacties

Wist jij dat je op het Canarische eiland Tenerife kunt poedelen in natuurlijke zwembaden? Waarin je kunt genieten van kristalhelder water en geneeskrachtige eigenschappen? Verspreid over het eiland zijn er meerdere te vinden. In dit artikel ontdek je 6x de mooiste natuurlijke zwembaden op Tenerife.

Over de mooiste natuurlijke zwembaden op Tenerife

Deze natuurlijke zwembaden hebben een fascinerende geschiedenis. Ze zijn namelijk ontstaan door oude lavastromen of erosie in combinatie met de invloed van de oceaan. Ze bestaan al duizenden jaren! Vaak zijn ze uniek gelegen tussen de rotsen en laten ze jou genieten van het helderste water met de frisse geur van de zee. 

Je kunt de namen van de zwembaden invoeren op Google Maps voor de route. Algemene tip: vergeet je slippers niet mee te nemen. De rotsen kunnen prikken in je voeten.

Lees ook: Welk eiland van de Canarische eilanden moet je kiezen [+ te doen tips]

Charco los Chochos 

Deze magische plek in het dorpje Los Silos mag je niet missen! Opeenvolgende vulkaanuitbarstingen zorgden voor grillige vormen die dit mooie zoutwaterbad creëerden. Los Chochos ligt naast het zwembad La Araña, heeft een diepte van 2 meter en is makkelijk bereikbaar dankzij de stenen trap met leuning.

Als de zee niet te ruig is, kun je hier zwemmen met een spectaculair zicht op de kliffen van La Culata en op heldere dagen zelfs op de grootste vulkaan El Teide. Zeker in de wintermaanden (als het hier nog heerlijk weer is) heb je hier vaak het rijk alleen.

Lees ook: Wat te doen op Tenerife [duurzame tips]

Charco de La Laja 

Aan de kust van San Juan de la Ramba ligt het kleine vulkanische paradijs Charco de La Laja, een natuurlijke spa gevormd uit grillige lavastromen bedekt met mos en waterplanten. Om het zwembad te bereiken volg je een wandelpad dat langs de kust loopt, waarna je in het kristalheldere water kunt duiken en genieten van het uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het is de ideale plek om tot rust te komen en een te worden met de natuur.

Lees ook: Wandelen op Tenerife: 5 mooie routes!

El Caletón  

Bij de laatste uitbarsting van de vulkaan Trevejo in 1706 werd een groot deel van het historische dorpje Garachico onder lava bedolven. Door het contact met de zee vormde de lava natuurlijke vijvers die vandaag de dag bij de grootste trekpleisters van de gemeente horen. De zoutwaterbaden van El Caletón zijn omringd door prachtige lavaformaties, kliffen van La Culata en vergezichten op de noordelijke kust. Via aangelegde trappen kun je de zwembaden makkelijk bereiken.

Meestal is het water hier heel rustig, maar je moet natuurlijk altijd oppassen met de wilde golven. Het gebied rond El Caletón en de Atlantische Oceaan heeft een helende werking, de frisse zeegeur en geluiden van de oceaan zorgen voor nieuwe energie. 

Mesa del Mar 

Mesa del Mar ligt aan de kust van Tacoronte in Santa Cruz. Dit is de ideale plek om te zonnebaden en te genieten van een zoutwaterbad. Tijdens de zomermaanden zijn deze natuurlijke baden erg populair onder de lokale bevolking. Het kleine dorpje Tacoronte heeft twee zwembaden, allebei zijn ze gevormd door gestolde lava.  

Piscinas de Bajamar  

In het noorden van Tenerife, vlakbij San Cristóbal de La Laguna, ligt Piscinas de Bajamar. Dit natuurzwembad grenst aan een klein goudkleurig strand, wordt omringd door zwarte rotsen en is geschikt voor alle soorten zwemmers. Hier kun je genieten van een rustige duik in het groenblauwe zeewater terwijl de golven tegen de rotsen slaan.

Dankzij het wandelpad is Piscinas de Bajamar ook voor mensen met een beperkte mobiliteit perfect bereikbaar. Naast de twee grote baden is hier een kleiner bad voor kinderen. Ook zijn er verschillende voorzieningen zoals kleedkamers, badmeester en restaurants. Ideaal voor een dagje uit met het hele gezin.  

Lees ook: 6x de mooiste stranden in het noorden van Tenerife

Charco del Viento 

Zowel bij toeristen als bewoners is Charco del Viento, een kleine baai in de Spaanse gemeente La Guancha, is Charco del Viento erg geliefd. Deze kleine natuurlijk baai is gevormd door een oude vulkanische uitbarsting die twee lava-armen creëerde. Tijdens het snorkelen of vissen kun je de onderwaterwereld verkennen en dankzij de lava-armen die het gebied beschermen tegen sterke golven, is het de plek bij uitstek om heerlijk te genieten. Vooral buiten het hoogseizoen hemels. 

Reizen naar Tenerife

Disclaimer: in dit artikel staan affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk om Map of Joy te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien. Ik ontvang namelijk een kleine commissie als je via zo’n link een boeking maakt.

Laat een reactie achter

©2023 Map of Joy – All Rights Reserved. Op deze website worden affiliate links gebruikt. Als je een aankoop doet kan het zijn dat Map of Joy daar een kleine commissie voor ontvangt.