Home Caraïben Dit zijn de mooiste plekken om te duiken op Aruba

Dit zijn de mooiste plekken om te duiken op Aruba

door Nathalie
0 Reacties

Hou jij van duiken? Dan kun je zowel als beginnende duiker en als gevorderde duiker op Aruba je lol op. Daar heb je namelijk niet alleen parelwitte stranden en een helderblauwe zee, maar ook een indrukwekkende onderwaterwereld. Van heel de Caraïben is Aruba zelfs bij bestemming dé plek voor wrakduiken. Denk aan vliegtuig- en scheepswrakken in combinatie met prachtige verborgen riffen. Ontdek hier de mooiste plekken om te duiken op Aruba.

Lees ook: De ABC-eilanden: welke kiezen voor jouw vakantie?

Arashi Reef

Dit is volgens velen dé mooiste plek om te duiken op Aruba. Het Arishi Reef heeft een diepte van maximaal 15 meter en is daardoor goed te doen voor beginners. Het ligt op nog geen kilometer van het zandstrand Arashi Beach, dat favoriet is onder de locals en bovendien de plek bij uitstek is om schildpadden en pijlstaartroggen te spotten. Ook zie je hier allerlei andere soorten vissen die zich een weg banen door de koralen. Er liggen ook twee vliegtuigwrakken op de bodem die het duiken extra spannend maken.

Dit zijn de mooiste plekken om te duiken op Aruba

Mangel Halto Reef

Vanaf een mooi, verborgen strandje loop je door de tropische mangroves zó de zee in. Mangel Halto Reef is ideaal om te duiken tussen prachtige koralen, sponzen, octopussen en zeepaardjes. Op 15 meter diepte ligt de Kappel, een klein schip dat tot zinken is gebracht. Je kunt bij het Mangel Halto Reef tot 33 meter diep duiken. Na het duiken kun je even bijkomen op het houten zonneterras grenzend aan de zee. Goed te doen voor beginners.

Pedernales

Ter hoogte van Palm Beach ligt een indrukwekkend stukje geschiedenis op de bodem (8 meter diep) op je te wachten. Pedernales was een olietanker die tijdens WOII werd beschoten door een Duitse onderzeeër. Nu kun je het wrak als (beginnende) duiker bewonderen. Je botst er op hutten, wastafels, toiletten en een gigantisch pijpleidingsysteem, maar natuurlijk zie er ook prachtige vissen en zelfs schildpadden en koralen.

Malmok Reef

Tijdens één duik (voor beginners) een prachtig rif én het bekende Antilla scheepswrak zien? Het kan in de Malmok Reef. Het Duitse vrachtschip Antilla werd in 1940 tot zinken gebracht door de kapitein zelf, zodat het niet in handen kwam van de Nederlanders. Daarnaast biedt het een kleurenpalet van sponzen een prachtige achtergrond voor de vissen, wat dit tot één van de mooiste plekken om te duiken op Aruba maakt. Hier kun je duiken tot een diepte van maximaal 21 meter.

Dit zijn de mooiste plekken om te duiken op Aruba

Harbor Reef

Net buiten de cruisehaven van Oranjestad ligt Harbor Reef, een populair rif bij ervaren duikers. Je zigzagt er tussen pijlstaartroggen, barracuda’s, schildpadden en adelaarsroggen. Op 30 meter diepte vind je een verrassing: een gezonken sleepboot uit de jaren ’80!

The Fingers

De gekke naam spreekt voor zich: tijdens je afdaling zie je hoe grote rotsformaties als vingers uit het rif naar beneden steken. Het gebied The Fingers krijgt door diepwaterstromen veel voedingsstoffen en heeft dus een actief en veelbelovend zeeleven. Dit is een plek voor de meer ervaren duiker waar je tot maximaal 40 meter diepte kunt gaan.

Dit zijn de mooiste plekken om te duiken op Aruba

Topaz

De Topaz, een metaalboot die tot zinken werd gebracht in de jaren ‘80, is één van de diepste wrakken op de zeebodem van Aruba. Je kunt volledig door de metaalboot zwemmen en het motorhuis is er in de loop der jaren naast komen te liggen. Met een diepte tot maximaal 40 meter is dit een plek voor ervaren duikers.

Lees ook: 13x leuke, betaalbare accommodaties op Curaçao aan zee

Skalahein

Deins jij niet terug voor een uitdaging? Dan is Skalahein voor jou de plek om te duiken. Het is één van de mooiste plekken op Aruba om te duiken vanwege het geweldige rif vol koralen en sponzen. Maar let op: deze plek kent sterke diepwaterstromen, die het duiken soms wat moeilijker maken. Je kunt hier tot maximaal 36 meter diepte duiken.

Dit zijn de mooiste plekken om te duiken op Aruba

Goed om te weten: koraalbescherming

Wist je dat vanaf juli 2020 een totaalverbod op wegwerpplastic op Aruba in werking treedt? Ook is het vanaf die datum verboden om zonnebrandproducten te gebruiken die oxybenzone bevatten. Oxybenzone is namelijk schadelijk voor het koraalrif. Koop voor je reis daarom zonnebrand van een merk als Lovea. Klik hier voor aanbiedingen.

Verblijven op Aruba? Klik hier voor aanbiedingen van allerlei leuke accommodaties.

Kijk voor meer informatie over Aruba op https://www.aruba.com/nl
Beeldcredit: alles van Aruba.com

Dit zijn de mooiste plekken om te duiken op Aruba - Map of Joy

Laat een reactie achter