Home lifestyle Netflix reizen: 34x de leukste series, films en documentaires!

Netflix reizen: 34x de leukste series, films en documentaires!

door Nathalie
2 comments

Reizen vanuit je luie stoel. Met deze lijst vol Netflix reizen kan het. Dichtbij huis in Groot-Brittannië of Scandinavië of ver weg in Nieuw-Zeeland of Patagonië. Of je nu houdt van een spannende serie, mooie documentaire of indrukwekkende film. Droom weg naar oorden over de hele wereld. Het is een lijst met persoonlijke favorieten en alles staat op dit moment (november 2020) op de Nederlandse versie van Netflix. Ga je mee Netflix reizen?

Lees ook: 15x tips voor een leuke thuisvakantie [staycation] voor reisfanaten

Outlander

Ik begin met mijn grote favoriet: Outlander. Vooral de eerste twee seizoenen zijn voor elke Schotlandliefhebber een lust voor het oog. Je ziet zo ontzettend veel van het prachtige land! De serie is gebaseerd op de zeer populaire boeken van de Amerikaanse schrijfster Diana Gabaldon. Het verhaal draait om het hoofdpersonage Claire Randall, een verpleegster die in de jaren ’40 leeft in Engeland met haar man Frank.

Tijdens hun tweede huwelijksreis naar Schotland onderzoekt Frank zijn familiegeschiedenis en gaat Claire op een middag (geneeskundige) kruiden en planten zoeken. Terwijl ze dat doet bij een stenen cirkel wordt ze terug in de tijd gestuurd. Ze belandt in door oorlog verscheurd Schotland in 1743. Al snel ontmoet ze de Schotse strijder Jamie Fraser. Ze trouwen niet lang daarna en maken grote avonturen mee, voornamelijk in Schotland, maar later ook in onder andere Frankrijk en Amerika.

Lees ook: De leukste Outlander filmlocaties in Schotland die je zelf kunt bezoeken

Morden in Sandhamn (The Sandhamn Murders)

Een Zweedse serie die zich afspeelt in de schitterende omgeving van de Stockholm-archipel in het pittoreske dorp Sandhamn. Hier helpt een bankadvocaat een vasthoudende rechercheur met een tragisch verleden om moordzaken op te lossen. Voor de liefhebbers van Scandinavische detective series. Lees hier alle reisverhalen over Zweden.

Lees ook: 15x NPO reizen: dit zijn de leukste reisprogramma’s

Magical Andes

Deze documentaire volgt vijf personages die een diepe verbintenis delen met de machtige bergen van Zuid-Amerika, van Argentinië tot Colombia. Simpelweg ontzettend mooi gemaakt. Het is pure oogsnoep.

El faro de las Orcas (The Lighthouse of the Orcas)

We reizen door naar Patagonië! In de film El faro de las Orcas reist Lola met haar autistische zoontje Tristán naar het einde van de wereld om Beto te ontmoeten. Hij is een parkwachter die een heel speciale relatie heeft met de wilde orka’s in Argentijns Patagonië. Lola hoopt dat Tristan zich meer durft open te stellen door het contact met de orca’s. Het resultaat is een hele bijzondere film over de speciale relatie die je kunt hebben met de natuur. Gebaseerd op echte feiten.

Lees ook: 50x leuke en handige cadeaus voor reisliefhebbers

Midnattsol (Midnight Sun)

Op naar Zweeds Lapland tijdens de midzomernachtzon. De serie Midnattsol (één seizoen) begint met een bizarre moord op een Fransman en leidt Franse en Zweedse rechercheurs naar een zieke wereld van rituele moorden. Heel spannend en voorzien van mooie beelden van het uiterste noorden in Zweden en dan vooral het bijzondere stadje Kiruna. Lees ook: 6x doen in Zweeds Lapland in de zomer

Lord of the Rings trilogie

Ze staan er alle drie op: de films van Lord of the Rings! En terwijl je meegesleept wordt in de prachtige verhalen van de briljante schrijver Tolkien (ja ik ben fan, dus kom superlatieven te kort), zie je het landschap van Nieuw-Zeeland op haar mooist!

Lees ook: 10x makkelijke selfcare tips [ook voor op reis]

The Bridge

De spannende serie The Bridge speelt zich af in Malmö én Kopenhagen. Er zijn vier bloedstollende seizoenen die deels in het Zweeds en deels in het Deens zijn opgenomen. De serie begint met een vreemde en tragische gebeurtenis op de Øresundbrug (Sontbrug) die de twee steden met elkaar verbindt. Dit wil je binge watchen! Lees ook: 15x leuk en lekker lunchen (of fika) in Malmö en 10x bijzonder leuke en betaalbare hotels in Kopenhagen

Narcos

Reis voor je gevoel naar Colombia. In de serie Narcos staat het leven van de Colombiaanse cocaïnesmokkelaar Pablo Escobar centraal. En dan wel in de jaren tachtig waarin je de strijd tussen het Medellin-kartel en de Amerikaanse en Colombiaanse politie-eenheden ziet. Heel spannend, je leert meer over de geschiedenis van Colombia en ziet het mooie land. Bonus: er is ook een serie Narcos Mexico met, je raadt het al, volop beelden van Mexico.

Eat, Pray, Love

Ik ben meer fan van het boek, maar het leuke aan de verfilming van Eat, Pray, Love is dat je Italië, India en Bali aan je voorbij ziet trekken vanuit je luie stoel en dat is genieten geblazen! Het verhaal gaat over de schrijfster Elizaberth Gilbert.

Ze heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis, een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis! Lees ook: 12x leuke, goedkope accommodaties in Ubud op Bali

You VS Wild

In deze interactieve(!) serie neem jij belangrijke beslissingen om avonturier Bear Grylls te helpen overleven en missies te volbrengen. En dat alles in de meest onherbergzame gebieden op aarde. Je kijkt je ogen uit en leert er ook nog outdoor skills van. Leuk voor het hele gezin, maar vooral voor kids.

The Ivory Game

Een documentaire die zich afspeelt in het prachtige Kenia. De film leert je meer over de vreselijke ivoorsmokkelindustrie. Hiervoor gaan de filmmakers undercover in het netwerk van ivoorsmokkelaars en ontmaskeren stropers en handelaren. Alles om de olifant te redden!

Derry Girls

Meer zien van het prachtige Noord-Ierland en dan de stad Derry in het bijzonder? Kijk naar de hilarische serie Derry Girls! Het speelt zich halverwege de jaren ’90 af, in het politiek onrustige Noord-Ierland. Vijf scholieren staan voor de uitdagingen waarmee tieners overal ter wereld worden geconfronteerd, maar Derry is niet zomaar een stad en dus is het allemaal extra ingewikkeld. Als je net als ik een tiener was in de nineties éxtra komisch. Lees ook: Stedentrip Derry-Londonderry: bezienswaardigheden en tips.

The Wave

De natuur van Noorwegen en dan vooral de enorme kracht ervan zie je terug in de film The Wave. Het gaat in een notendop over een Noorse geoloog die slechts 10 minuten de tijd heeft om zoveel mogelijk mensen te redden op het moment dat een fjordendorp wordt getroffen door een tsunami! Bloedstollend. Lees hier alle reisverhalen over Noorwegen.

Tales by Light

Hier maakt mijn hart echt een sprongetje van. Drie seizoenen lang intens smullen, meeleven en vol bewondering kijken! In Tales by Light zie je fotografen en filmmakers de wereld rondreizen. Ze leggen onvergetelijke beelden vast van mensen, plaatsen, dieren en culturen vanuit nieuwe, originele hoeken. Inspirerend en ontroerend!

The Revenant

Ik weet nog goed dat ik deze film keek in het vliegtuig toen ik van Calgary naar Amsterdam vloog. Ik herkende direct de magisch, mooie plekken in de natuur van Canada waar ik net was geweest en waar veel scenes zijn opgenomen.

Het is een Amerikaanse western waarin de avonturier Hugh Glass zich in 1823 aansluit bij de Rocky Mountain Fur Company. Werknemers struinen de bovenloop van de Missouri af op zoek naar pelsdieren. Wanneer Glass zich op een dag van de groep afscheidt en op verkenning gaat, wordt hij aangevallen door een grizzlybeer. En dan begint het verhaal pas écht. Lees hier alle reisverhalen over Canada.

Dark Tourist

De Nieuw-Zeelandse filmmaker en journalist David Farrier reist naar plekken waar je niet zo snel zelf aan denkt om naartoe te gaan en die op een bepaalde manier vreemd zijn. In acht afleveringen bezoekt hij ongewone toeristische plekken op de wereld en doet daar bijzondere dingen. Denk aan het ontdekken van voodoo in Afrika tot het nucleaire meer in Fukushima Japan bezoeken.

Le Voyage au Groenland

En dan nu naar Groenland! Deze film geeft je daar een goed beeld van. Het verhaal gaat over twee bevriende acteurs die het roer radicaal omgooien. Ze verruilen Parijs voor een afgelegen dorp in Groenland, waar ze veel leren over de cultuur van de Inuit.

Chef’s Table

Foodies worden hier extra blij van. Eten en reizen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en in Chef’s Table komt dat perfect samen. Als groot chef-kok moet je niet alleen talentvol zijn, maar ook avontuurlijk. In Chef’s Table krijg je een kijkje in de keuken in plaatsen als Los Angeles, Buenos Aires en Melbourne. Zorg voor lekkere snacks als je dit kijkt, want je wordt er hongerig van.

Secrets of Great British Castles

Helaas staat alleen seizoen 2 nog op Netflix, want dit is een must see voor iedereen die gek is op Groot-Brittannië en de vele imposante kastelen. Je gaat met historicus Dan Jones terug in de tijd naar de bekendste structuren en beruchtste inwoners van Groot-Brittannië. Onder andere Cardiff Castle komt uitgebreid aan bod. Lees ook: Alles wat je wilt weten over Cardiff Castle bezoeken.

National Parks Adventure

Gek op de Verenigde Staten en dan de grote Nationale Parken in het bijzonder? De documentaire National Parks Adventure (becommentarieerd door Robert Redford) is een reis door de ontzagwekkende landschappen, historie en ongetemde wildernis van Amerika’s Nationale Parken. Lees hier alle reisverhalen over Amerika.

Our Planet

Deze ken je ongetwijfeld al, maar mag niet in deze lijst ontbreken. Ontdek het natuurschoon op onze planeet en zie wat klimaatverandering voor gevolgen heeft voor alle levende wezens in Our Planet. Een ambitieuze documentaire van ongekende omvang met David Attenborough. Ontroerend mooi.

Guatemala: Corazón del Mundo Maya

Ga er maar lekker voor zitten, want Guatemala: Corazón del Mundo Maya staat garant voor ruim een uur reizen door Guatemala. Je ontdekt Guatemala’s culturele en geologische rijkdommen, zoals oude Mayasteden en talloze natuurwonderen, van Sierra de las Minas tot Esquipulas.

Instant Hotel

Dit kijkt lekker weg terwijl je van het veelzijdige landschap van Australië geniet. In Instant Hotel nemen 4 duo’s met een B&B, hotel of andere bijzondere accommodatie het tegen elkaar op. Ze testen elkaars accommodaties en wat er voor leuks in de omgeving te doen is en dat levert hilarische taferelen op. Het gaat hard tegen hard, want iedereen wil de titel voor beste accommodatie winnen.

Hold The Dark

Alaska. De laatste échte wildernis. En dan in de ijzingwekkend koude winter. Dat zie je in de spannende film Hold The Dark. Hierin zoekt een natuurkenner naar wolven die een jongen zouden hebben gedood, maar al snel raakt hij verwikkeld in een huiveringwekkend mysterie…

Mountain

Hou jij ook zo van bergen. De enorme pieken en diepe dalen? Mountain is een film voor de bergfanaat. Het laat je adembenemende beelden zien. Je wordt mee op reis genomen naar de toppen van de meest verbazingwekkende bergen ter wereld.

Sherlock

Met liefde voor Londen! Want de stad heeft een grote bijrol in de serie Sherlock. Het is een tot een serie bewerkte versie van Arthur Conan Doyle’s geliefde mysterieverhalen. Sherlock Holmes is een excentrieke speurneus die de straten van Londen afstruint op zoek naar aanwijzingen om de meest bizarre misdaden op te lossen. Lees hier alle tips over Londen.

Holiday in the Wild

Heb je zin in een film die lekker wegkijkt en waarin olifanten stiekem de hoofdrol spelen? Holiday in the Wild in een romantische film die zich afspeelt in Afrika. Denk aan de savanne, wilde dieren en adembenemende vergezichten. Het gaat over Kate die alleen op een tweede huwelijksreis gaat nadat haar man haar plotseling heeft verlaten. Ze vindt er een nieuw doel en een kans op romantiek terwijl ze haarzelf ontfermt over baby olifanten in een olifantenopvang.

Hinterland

Het landschap van Wales in volle glorie! En dat lekker lang, want elke aflevering (er zijn drie seizoenen) duurt zo’n anderhalf uur. Het gaat over een rechercheur die Londen verruilt voor het landelijke Wales.

Zoals Netflix zegt: “Hij komt terecht op een plek waar de geheimen even duister zijn als z’n eigen geheimen.” Leuk weetje: het is in twee talen opgenomen: het Engels en het Welsh. Helaas staat alleen de Engelse versie op Netflix, want Welsh klinkt geweldig (als een sprookjestaal). Lees hier alle reisverhalen over Wales.

Trapped

Ook IJsland kun je bewonderen op Netflix. In de serie Trapped (twee seizoenen) wordt je meegezogen in het verhaal dat begint tijdens een zware sneeuwstorm die een hele regio afsnijdt van de buitenwereld. En vlak voordat de storm losbarst wordt in een klein dorpje het slachtoffer van een moord gevonden. Lees hier alle reisverhalen over IJsland.

The Crown

Ik begon deze lijst met mijn favoriet Outlander, maar eigenlijk staat die serie op een gedeelde eerste plaats met de serie The Crown. Op en top Brits en oh zó mooi gemaakt. Het kijkje in het leven van Britse royals, de acteurs, de muziek, de loacties (van Engeland tot Kenia en Australië). Ge-wel-dig!

Er zijn momenteel vier seizoenen die de politieke rivaliteit en romantiek onthuld, tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven.

Lees ook: De leukste Britse series [die reislust opwekken]

BONUS:

Onlangs toegevoegd: Win the Wilderness. Zes Britse stellen moeten hierin bewijzen over de overlevingsvaardigheden te beschikken om een bijzonder huis te winnen, diep in de uitgestrekte, woeste wildernis van Alaska. Zó mooi en leuk om te zien!

Ook Down to Earth is een nieuwe must see. In deze reisserie trekt acteur Zac Efron met wellnessexpert Darin Olien de wereld rond, op zoek naar gezonde, duurzame manieren van leven. In aflevering 1 zie je IJsland in al haar glorie en ben je direct verkocht.

Restaurants on the Edge neemt je mee naar de meest bijzondere plekken en helpt daar een restaurant een restart te maken. Je ziet verschillende landen en culturen en smult ondertussen ook van een bijzondere make-over.

De bloedstollende serie The Serpent wil je gezien hebben. Het speelt zich af in de jaren ’70 in Azië (voornamelijk Bangkok). Het draait om de meedogenloze moordenaar Charles Sobhraj die het gemunt heeft op reizigers die de ‘hippie trail’ van Zuid-Azië verkennen. De zaak begint te rollen als er een Nederlands stel vermist raakt. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Heb jij een aanvulling op deze lijst? Deel hem ajb in een reactie.

2 comments

Simone 17/03/2020 - 13:00

Oh wauwie, wat een fijn lijstje. Ik zie zoveel wat me interesant lijkt, maar wat ik zelf nog nooit ben tegengekomen. Mijn dank is groot! :)

Reply
Nathalie 18/03/2020 - 10:39

Wat leuk om te horen!

Reply

Laat een reactie achter