Ontdek de krijtrotsen van Étretat in Normandië. Een prachtig natuurfenomeen aan de Faillaisekust in een knus dorpje in het noorden van Frankrijk. Je kunt hier mooie wandelingen maken, picknicken of kajakken. En dat op slechts 6 uur rijden van Utrecht. Een verslag in tekst en video!

Lees ook: 6x zien tijdens een roadtrip Normandië, Frankrijk

Olifantenrots l’Aiguille

Étretat is een klein, maar mooi, authentiek dorpje aan zee en wereldberoemd om zijn l’Aiguille; een uitstekende krijtrots die op een olifant lijkt. Je hebt een boulevard (met wat horecagelegenheden) waar je over kunt wandelen en een strand met kiezelstenen. Het strand vormt een soort inham in de vorm van een croissantje met rechts de ‘olifant’ en links een andere imposante rots. Je kunt ook een wandeling maken naar beide rotstoppen. Hoe je de krijtrotsen ook wilt ontdekken; ze zullen je hart veroveren.

etretat-frankrijk-map-of-joy4

Waanzinnig mooie zonsondergang

Wij hebben tijdens de zonsondergang over het strand gewandeld naar de olifant. Van een afstand zie je al waarom hij zo wordt genoemd, maar van dichtbij lijkt het echt op een giga grote olifant. Zelfs de vorm van de poten ziet er heel echt uit. We hebben er een paar uur gezeten, tot de zon in de zee zakte. Het was magisch om de witte krijtrotsen van kleur te zien veranderen door de gloed van de zon. Kijk maar hoe mooi dat was…

Lees ook:
Roadtrip route langs de 5 mooiste dorpjes aan de Cote d’Azur
7x leuke dingen doen in de Franse Ardennen
Bezienswaardigheden Gorge du Verdon

etretat-frankrijk-map-of-joy13

etretat-frankrijk-map-of-joy

etretat-frankrijk-map-of-joy10

etretat-frankrijk-map-of-joy12

etretat-frankrijk-map-of-joy7

etretat-frankrijk-map-of-joy6

etretat-frankrijk-map-of-joy14

etretat-frankrijk-map-of-joy5

etretat-frankrijk-map-of-joy9

etretat-frankrijk-map-of-joy8

etretat-frankrijk-map-of-joy3

etretat-frankrijk-map-of-joy11

Must visit in Normandy, France: the cliffs of Etretat - Map of Joy

19 thoughts on “Ontdek de krijtrotsen van Étretat in Normandië”

  1. Ah die foto van Neo met de ondergaande zon! Zo mooi…. Frankrijk is inderdaad zo dichtbij. Vroeger – als kind – gingen we altijd met mijn ouders maar gek genoeg ben ik sinds die tijd nog niet veel verder als een weekendje Parijs gekomen… En het is mooi!

  2. Zó mooi! Ik was jaren geleden met ouders in Normandië en toen hebben we precies niet de olifantrots gezien. Wist ik ook niet (zie de olifant ook nog niet helemaal)! Jammer maar de kust was gelukkig overal prachtig!

    1. Hi Alice, je kunt een bestemming invoeren in Google Maps en als je dan op het icoontje klikt dat op een trein/tram lijkt krijg je reissuggesties met het OV van bestemming tot bestemming te zien. Zo kun je kijken of het mogelijk is. Veel plezier alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *