Home accommodaties Overnachten bij Eliassen Rorbuer: een eerlijke review

Overnachten bij Eliassen Rorbuer: een eerlijke review

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Het staat bekend als dé Lofoten foto hotspot: Eliassen Rorbuer. Een plek op het eiland Hamnøy met traditionele vissershuisjes die je vanaf een brug perfect kunt fotograferen. Maar je kunt ook overnachten bij Eliassen Rorbuer! Ik verbleef er 4 nachten en geef in dit artikel mijn eerlijke mening.

De locatie, incheck en app

Gelegen aan de E10 is het niet te missen. Het is ook een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het westen van de Lofoten. Reine en zelfs het uiterst westelijk gelegen Å i Lofoten zijn niet ver weg. In het dorpje Sakrisøy ben je zó door over de brug te lopen. De locatie is ook geweldig qua uitzicht. Je kijkt uit op het prachtige Reinebringen fjord als je een huisje aan het water weet te bemachtigen. Eliassen Rorbuer ligt in het dorpje Hamnøy. De accommodaties worden omringd door huizen van locals.

De check-in verloopt super makkelijk. Je ontvangt een e-mail met een code voor het kastje bij je voordeur. Hiermee open je de deur. Ook enorm handig: ze hebben een eigen app. Hierin vind je alle info die je nodig zou kunnen hebben tijdens en voor je verblijf. Van hoe je er komt, waar je een supermarkt vindt tot een aurora voorspelling. Toch nog vragen? Er is ook gewoon een receptie waar je langs kunt.

De accommodaties

Ik verbleef vier nachten in een traditionele vissershut aan het water. De andere accommodaties heb ik alleen vanaf de buitenkant gezien en de foto’s van bekeken. Ik denk dat het je aan niets ontbreekt in alle accommodaties, maar wat betreft het uitzicht zou ik zéker proberen een accommodatie aan het water te bemachtigen. We zagen het noorderlicht gewoon vanaf de bank!

De traditionele vissershut waarin ik verbleef was Thomas Bua, geschikt voor 4/5 personen. Je hebt een eigen keuken, een badkamer met douche en een woonkamer met een bank, eettafel en twee stoelen. Buiten heb je een eigen terras met een houten bank. Hier en daar zie je in het interieur een verwijzing naar vroeger. En voor wie online wil zijn; er is verrassend snelle wifi.

Is het luxe? Zeker niet. Maar je komt er niets te kort. Het is sfeervol, basic en comfortabel ingericht. Afwassen doe je met de hand en je kunt “ouderwetse” filterkoffie zetten. Je gaat op één oor in een stapelbed. Persoonlijk vond ik dit niet erg. Het is vooral de plek die het onbetaalbaar maakt. Wat een uitzicht! Ik betaalde ongeveer € 180,- per nacht. Dat is -zeker als je het door 4 kunt delen- wat mij betreft niet duur. Handig: je kunt mét ontbijt boeken, als je geen zin hebt om in de ochtend in de keuken te staan. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Boek op tijd

Het zal geen verrassing zijn, maar deze locatie heeft vrijwel altijd een volle bezetting. Ik boekte mijn verblijf 7 maanden van tevoren. Zeker als je net als ik in een traditionele vissershut wilt verblijven is dit zeer aan te raden.


Is het de hype waard?

Alles bij elkaar vind ik van wel. De locatie is echt top, als uitvalsbasis én qua uitzicht, en de prijs die je betaalt voor het verblijf vind ik redelijk. Ook is het enorm handig dat je hier allerlei activiteiten kunt boeken als je dat zou willen. In het hoogseizoen is een bakkerij met de naam Lofoten Bakeri geopend. Ook is er een restaurant: Gadus. Beiden zijn vanuit je accommodatie maar 1 of 2 minuten lopen. Hamnøy is namelijk ontzettend klein.

Je moet er wel tegen kunnen dat er bussen vol toeristen af en aan rijden naar deze plek om foto’s te schieten. Ik vond het zelf zeer vermakelijk om naar te kijken en ondervond er geen hinder van. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Andere accommodaties op de Lofoten

Benieuwd naar waar je nog meer kunt verblijven? Zie ook deze lijst met bijzondere accommodaties op de Lofoten. Met studio’s appartementen, hotelkamers en complete vakantiehuizen.

Lees ook het artikel: 14x niet te missen bezienswaardigheden op de Lofoten [roadtrip route]

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.