Home accommodaties Onvergetelijk: duurzaam overnachten op de Marker Wadden

Onvergetelijk: duurzaam overnachten op de Marker Wadden

geschreven door Nathalie
0 Reacties

Een heel bijzonder nieuw stukje Flevoland zijn de Marker Wadden. Hier kan de natuurliefhebber zijn geluk niet op. Het is een uniek, nieuw natuurgebied van Natuurmonumenten, in het Markermeer. In totaal zijn er 5 weidse eilanden waar razendsnel nieuwe natuur ontwikkelt. En het állerleukste: je kunt er overnachten! Landal Marker Wadden biedt vier accommodaties; volledig duurzaam met hart voor de natuur.

Lees ook: 13x overnachten in een huisje aan zee [en je hond mag mee!]

Duurzaam overnachten op de Marker Wadden

Op het Haveneiland zijn vier duurzaam gebouwde, energie neutrale eilandhuisjes (4/5 persoons) gerealiseerd. Ook het interieur is duurzaam met meubels en apparatuur van IKEA. En wat het helemaal top maakt: de huuropbrengst wordt volledig terug aan de natuur gegeven!

Landal GreenParks laat zijn gasten overnachten in deze hele bijzondere huisjes op de Marker Wadden. Naast de eilandhuisjes is er een eilandpaviljoen en enkele gebouwtjes voor beheer en toezicht. Bijzonder is dat alle gebouwen volledig zelfvoorzienend zijn; alles wordt ter plekke opgewekt, opgepompt en gezuiverd.

Wil jij overnachten op de Marker Wadden? Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Nog meer bijzondere weetjes over Landal Marker Wadden

De eilandhuisjes zijn gebouwd op het vasteland en daarna verscheept naar de Marker Wadden. Zo wordt de natuur ter plekke zo min mogelijk verstoord. Het hout waarmee de eilandhuisjes zijn gebouwd komt uit eigen bossen van Natuurmonumenten. IKEA heeft voor de inrichting gezorgd en daarbij gedacht aan energiezuinige apparatuur en verlichting, waterbesparende kranen en producten van natuurlijke en gerecyclede materialen.

Meer over de Marker Wadden

Het doel van het project de Marker Wadden: bijdragen aan het natuurherstel van het Markermeer. Het is de bedoeling dat de nieuwe eilandjes plek gaan geven aan nieuwe natuur, op land en in het water. De Marker Wadden moeten ook de waterkwaliteit van het Markermeer verbeteren en dienen ook als broedgebied voor vogels. Vooral voor vissen en vogels een paradijsje dus, maar met de komst van Landal Marker Wadden ook voor ons mensen.

Wil jij overnachten op de Marker Wadden? Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Ik heb de Marker Wadden mogen bewonderen vanuit een rib boot en ik kan je vertellen dat het echt een prachtig natuurgebied is. Uniek in haar soort. Met zand, klei en slib uit het Markermeer zijn de eilanden aangelegd die je doen denken aan de kleinere Waddeneilanden. Zie deze site voor meer info.

Marker Wadden Flevoland - Map of Joy
Marker Wadden Flevoland - Map of Joy

Lees ook deze artikelen over Flevoland:
Safarigevoel in Nederland? Ga wandelen in Natuurpark Lelystad
Dagje weg naar Urk? Dit zijn de meest bijzondere dingen om te doen!
Bezoek het Tulpenfestival in Flevoland
Bloesems in Almere zien? Hier moet je zijn!
5x bijzondere natuur in Flevoland [om in te wandelen]
22x leuke vakantiehuizen in Friesland

Onvergetelijk: duurzaam overnachten op de Marker Wadden

Laat een reactie achter

©2024 Map of Joy – All Rights Reserved.