Persoonlijke update: gezondheid, reisplannen en… getrouwd?!

Jokulsarlon, IJsland - Map of Joy

Nu het jaar alweer ruim 8 maanden oud is dacht ik: tijd voor een update. Afgelopen maart plaatste ik een artikel over mijn gezondheid die me weer in de steek liet en de aankomende reis naar Japan. Hoe het nu gaat, wat mijn verdere reisplannen voor 2017 zijn en wat er nog meer speelt deel ik hier.

Gezondheid

Eigenlijk wil ik hier kort over zijn, want ik hou er nog steeds niet van om over al het gedoe met mijn lijf te schrijven. Ik focus mij graag op wat wel goed gaat en wat ik wel kan. Zoals ik eerder in dit artikel deelde, was ik flink ziek de eerste maanden van het jaar. Ongeveer half mei voelde ik me een stuk beter. Zodanig goed dat ik eindelijk weer een reis durfde te maken en ja kon zeggen tegen een prachtige reis naar Turkije. De uveïtis (inwendige oogontsteking) was rustig, ik was van de medicijnen af en had wel oogschade (stippen en een wazige wolk), maar ik had weer hoop. Tot half juli. Ik stond op, liep naar de badkamer en baf; ik zag weer honderden zwarte stippen. Ontstekingscellen dus. Momenteel zit ik alweer ruim een maand aan de medicijnen. Gelukkig voel ik me een heel stuk minder slecht, dan de vorige keer, maar mijn zicht wordt er natuurlijk niet beter op. De oorzaak is nog steeds onbekend. Ik kan geen naald of scanapparaat meer zien en er is (tot nu toe) geen specialist die zich aan een (nieuwe) diagnose voor het complete pretpakket van al mijn lichamelijke klachten durft te wagen. “Het is waarschijnlijk een auto-immuunziekte, maar welke?” Tja. Tot zover…

Reisplannen

Doordat het in mei en juni de goeie kant opging durfde ik ook weer reisjes te plannen. Begin deze maand was ik een paar dagen in de Belgische Ardennen om te ‘glampen’. Zonder internet! Heerlijk dat buiten zijn, kampvuurtje stoken, wandelen, spelen met de hond etc. Dat wil ik echt vaker doen. Als zelfstandig ondernemer ben je geneigd altijd alles te willen checken en altijd bereikbaar te willen zijn, maar een paar dagen helemaal niet werken kan echt wel.

Ardennen, België - Map of Joy

Volgende maand gaan we eindelijk weer naar IJsland. Al in november vorig jaar gepland. Deze keer om het schiereiland Snæfellsnes en het noorden (Myvatn, Goðafoss etc) te ontdekken. Keihard duimen dat ik nu ook in IJsland het noorderlicht zal zien. Zoveel zin in! Bekijk dit artikel als je meer over het zien van het noorderlicht wilt weten.

Begin oktober ga ik voor een short break naar Dubrovnik, Kroatië. Ik denk dat ik Dubrovnik zelf twee dagen ga verkennen en nog één hele dag naar Montenegro ga. Dorpjes hoppen en genieten van de bergen.

Eind oktober vliegen we naar Italië, mede om mijn verjaardag in Toscane te vieren. We zijn gek op Italië en dit wordt denk ik onze 6e reis door het land. Ik weet nog niet precies waar we heen gaan, maar ik denk aan een roadtrip Pisa, Lucca, Florence, Sienna en nog wat dorpjes. Tips zijn natuurlijk welkom.

Getrouwd?!

Is het je opgevallen dat ik hierboven over ‘we’ praat. Voorheen zou ik schrijven ‘ik en mijn vriend’, maar in dit stukje tekst verklap ik (als je het nog niet had gezien op Instagram) dat we na 20 jaar toch eindelijk een ring dragen en elkaar man en vrouw mogen noemen! We zijn al 20 jaar (sinds de middelbare school) bij elkaar en hebben het natuurlijk door de jaren heen al vaker over trouwen gehad. Ik heb nooit de droom gehad om mezelf in een witte jurk op een groot feest te zien en mijn man (haha, ja mijn man) houdt ook niet van poespas. Toch vonden we het symbolisch wel mooi om onze relatie ‘iets extra’s’ te geven. We zijn nu niet getrouwd, maar door geregistreerd partnerschap wel man en vrouw. Voor ons is dat hetzelfde. We hebben het héél klein gehouden en het samen gevierd, precies zoals wij wilden.

“Waar gaat de huwelijksreis heen?”, is de meest gestelde vraag. We gaan niet speciaal op huwelijksreis. We reizen samen al zo vaak naar de meest mooie plekken en elke reis is een bijzonder feestje. Op naar IJsland volgende maand 🙂

10 Reacties

 1. Van harte gefeliciteerd!

  Sterkte en beterschap Xoxo

  1. Dankjewel! x

 2. Gefeliciteerd! Wat een geweldige reizen staan op de planning, daar ga je vast van genieten. 🙂 Ik hoop dat ze snel een diagnose stellen voor die vervelende oogproblemen!

  1. Dankjewel! Het ligt helaas iets ingewikkelder. Het is een oogziekte die ws voortkomt uit een auto-immuunziekte… En daar ligt het probleem, want ben al 12 jaar aan het dokteren met heel veel klachten. Ik hoop dat ik van de aankomende tripjes kan genieten en dat het geen Japan herhaling wordt. Ben er nu erg bang voor. Ik had ze nooit gepland als ik wist dat ik weer zo’n ‘ontstekingsaanval’ zou krijgen. Duimen!

 3. Leonie says: Beantwoorden

  Mooie vooruitzichten! Ik ga JULLIE volgen. Tip Dubrovnik: over de stadsmuur wandelen, kost wel wat maar prachtig uitzicht.

  1. Dankje Leo. Ben erg benieuwd naar Dubrovnik. Wel giga toeristisch geworden, maar ik ga als de cruise schepen weer lekker weggevaren zijn 😉

 4. Jee, balen dat je nog steeds gedoe met je oog hebt. Hopelijk is het snel echt klaar. Sterkte. En mooie reisplannen, leuk! Zo benieuwd naar je reis om het Noorderlicht te spotten! Myvatn ga je geweldig vinden, net als het schiereiland.

  1. Dankjewel. Ja gedoe is zo’n ziekte zeker. Nooit verwacht een oogziekte erbij te krijgen en al helemaal niet één die terugkeerd 🙁

 5. Jemig Nathalie, wat een ellende met je oog 🙁 Gelukkig heb je nu minder pijn, maar het moet er gewoon helemaal niet zijn. Gelukkig heb je mooie plannen in het verschiet, en hopelijk houdt dat oog zich snel gedeisd. Take care!

  1. Dankjewel! Ik heb gelukkig nooit pijn aan het oog door de ziekte gehad hoor, alleen na de horror injectie in maart. Ik voel me gelukkig nu beter t.o.v. de vorige keer (algeheel futloos griepgevoel), maar niet superfit.

Geef een reactie